ora: 17:55, 16 iul 2017 6924
Autor: Eugen Durbala

Neurolog, despre religie: Este o boală mintală


Neurolog, despre religie: Este o boală mintală
Foto: Shutterstock

Un neuroendocrinolog pe nume Robert Sapolsky, profesor la Universitatea Stanford, a declarat că părerea lui este că „religia este asemănătoare unei boli mintale”.

Omul de știință este un ateu declarat: „ Am fost crescut într-o casă ortodoxă și am fost crescut într-un mod religios până la vârsta de 13 ani. În anii adolescenței, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost să mă îndepărtez de orice credință”, a declarat neurologul, potrivit Indy100.

În cursurile pe care le ține, profesorul a comparat religia cu schizofrenia, argumentând că modul în care se comportă „profeții” din textele religioase sunt acțiuni care pot fi diagnosticate. De asemenea, Robert Sapolsky a spus legat de lucrurile precum: crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești „extrem de formative și care au legătură cu schizofrenia”.

Profesorul a adăugat că obiceiurile religioase sunt o formă de comportament obsesiv-compulsiv și că oamenii religioși se află într-un spectru al bolilor mintale.

Aceasta este cu siguranță un punct de vedere pus la îndoială de mulți oameni, dar este un obiectiv interesant prin care poate fi privit fenomenul la baza căruia a fost construită societate actuală.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Ca domnu neurolog au mai fost si din nefericire vor mai fi...
  Pina una alta sa ne explice cum de un calugar doar cu post, rugaciune si munca ajunge la adinci batrinete coerent, pe cind multi ateistii, bogati, desfrinatii si multi alti filosofi si savanti citeodata sfirsesc rau sau mai ales cind se apuca de criticat religia.
  • 0 (0)
   credinta nu e rea pt om, prostia e rea. sunt si religii in care nu e nevoie sa crezi in legende si povesti.
  • 0 (0)
   Serios?
   Da ce zici despre biserica noastra si marii credinciosi care nu ajuta nicicum pe cei nevoiasi, cand moare un batran pana nu achita mii de lei pentru inmoromantare - nici nu se uita la el, il lase sa putrezeasca ca pe un caine. Ce fac bisericile cu banii stransi? Nu prea am auzit sa-i imparta la cei saraci, din contra - tot de la cei nevoiasi strang ca sa se imbogateasca. Pe de alta parte am vazut multi atei care regulat doneaza si ajuta oameni nevoiasi.
   • 0 (0)
    Eu nu mai apuc sa-i judec, pentru mine exemplu de urmat este de ex. sf munte Ahtos sau chiar multe manastiri din RM
    Zici ca unii preoti gramadesc bani? Ca are masina? Trebuie sa le vezi si cheltuielile
   • 0 (0)
    Stiu un preot care slujeste la o biserica din centru Chisnaului.
    El si cu ceilalti preoti de la acea biserica, pe linga preotie lucreaza care in constructie, care in paza, sa-si intretina familiile.
    Putini enoriasi.
    Si slujesc, lucreaza mai departe, necatind la greutati.

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA