ora: 12:32, 03 aug 2017 2262

NASA angajează o persoană care să protejeze planeta de formele de viaţă extraterestre


NASA angajează o persoană care să protejeze planeta de formele de viaţă extraterestre
Foto: nasa

NASA a publicat un anunţ de angajare mai puţin obişnuit. Agenţia caută un Planetary Protection Officer (PPO), care să protejeze planeta Terra de formele de viaţă extraterestre. Salariul anual oferit este cuprins între 124.406 şi 187.000 de dolari. Cercetătorul care va fi angajat va trebui să aibă grijă şi ca oamenii să nu contamineze, în timpul misiunilor de explorare, alte planete şi corpuri din spaţiu.

În acest moment există doar doi oameni cu acest job în lume. Unul lucrează la NASA şi altul la Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Aceste poziţii au fost create doarece NASA şi ESA au stabilit că şansa ca misiunile de exploare a spaţiului să contamineze o altă lume extraterestră trebuie să fie de doar 1 la 10.000.

Mai mult, un PPO trebuie să se asigure că echipamentele folosite în explorarea spaţiului nu sunt contaminate cu microbi de pe Terra, iar atunci când se întorc din spaţiu nu sunt contaminate cu organisme microscopice extraterestre. Se estimează că şi cel mai mic microb adus din spaţiu are potenţialul de a cauza probleme uriaşe pe Terra.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA