Citește toate știrile la acest subiect

Mușuc despre demiterea lui Zubco și Plahotniuc: „Mizăm pe conștiința fiecărui deputat”

Fracțiunea Partidului Comuniștilor mizează pe conştiinţa fiecărui deputat în parte, nu doar pe votul politic al fracţiunilor în ceea ce privește demiterea procurorului general Valeriu Zubco şi a prim-vicespeakerului Vlad Plahotniuc. Comuniștii așteaptă să vadă care vor fi rezultatele ședinței extraordinare a Parlamentului, iar ulterior vor decide ce vor face mai departe, notează UNIMEDIA.

Declarații în acest sens au fost lansate de către deputatul comunist Eduard Mușuc, în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.
Mușuc despre demiterea lui Zubco și Plahotniuc: „Mizăm pe conștiința fiecărui deputat”
Eduard Mușuc, deputat PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„La moment pot să vă zic că în prima fază ne limităm la iniţiativa care a fost lansată de 1/3 de deputaţi privind convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului cu demiterea necondiţionată a procurorului general şi a prim-vicepreşedintelui Parlamentului. Noi mizăm pe conştiinţa deputaţilor, nu doar pe votul politic al fracţiunilor. Şi sunt convins că vor fi voturi separate în cadrul mai multor fracţiuni, inclusiv în cadrul fracţiunii PD, de ce nu?”, a subliniat comunistul.

Eduard Mușuc spune că vor încerca să vorbească cu fiecare fracţiune, fiecare grup parlamentar, fiecare deputat în parte pentru a-i convinge să voteze entru demiterea celor doi. Cât despre acțiunile ulterioare, deputatul a menționat: „După aceasta vom vedea cum... Nu putem fi siguri în rezultatul fie pozitiv, fie negativ al acestei şedinţe şi sigur că deja după finalizarea acestei şedinţe vom decide cum procedăm mai departe.”

În ceea ce priveşte comisia, comunistul a amintit de o zicală de pe timpurile sovietice: „Dacă vrei să îngropi o cauză, formează o comisie”. „Nu comisia parlamentară se ocupă de toate chestiunile acestea. Iniţierea unei astfel de iniţiative – scopul constă în deplasarea accentelor, în iarăşi muşamalizarea cazului. De ce se cere demiterea procurorului general? Anume pentru ca ancheta principală să nu fie influenţată sau să fie mai puţin influenţată. Şi să conducă la găsirea acelui adevăr: ce s-a întâmplat acolo, cine se face vinovat? Şi după aceasta sigur că aplicarea pedepsei pentru persoanele în cauză”, a conchis Mușuc.

UNIMEDIA amintește că la 23 decembrie în Pădurea Domnească, la o vânătoare cu participanți ce dețin posturi înalte în stat, inclusiv Procurorul General, a fost rănit mortal Sorin Paciu. Incidentul a fost tăinuit timp de 2 săptămâni, după care Sergiu Mocanu l-a făcut public. Ulterior, comuniștii și liberal-democrații au solicitat demisia procurorului general și convocarea de urgență a ședinței Parlamentului. 

Totodată, președintele Nicolae Timofti a propus crearea unei comsii speciale sub control parlamentar care să investigheze modul în care au acționat organele de drept în acest caz. Șeful statului a mai sugerat că funcționarii de stat și demnitarii care au participat la acea vânătoare din Pădurea Domnească să-și prezinte demisia de onoare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub