ora: 17:35, 17 oct 2011 5210
Autor: Rodica Căruntu

Muruianu își încearcă din nou norocul


Muruianu își încearcă din nou norocul
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Ion Muruianu din nou s-a înscris la concursul privind suplinirea funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție. Împreună cu acesta va candida și judecătorul Moldovei la CEDO, Mihai Poalelungi. Despre aceasta a declarat astăzi, 17 octombrie, Nicolae Timofti, președintele Consiliului Suprem al Magistraturii.

La concursul din februarie s-au înregistrat cinci persoane. Ulterior, trei și-au retras candidatura. Totuși, alegerea președintelui CSJ a eșuat din cauza că niciunul din cei doi candidați, Larisa Botezatu și Ion Muruianu nu au acumulat numărul necesar de voturi. Atunci, șapte din cei nouă membri ai Consiliului Superior al Magistraturii prezenți la ședință s-au abținut de la vot, iar doi au votat pentru judecătorul CSJ, Raisa Botezatu. 


De menționat că la 5 iulie Parlamentul l-a demis pe Ion Muruianu din funcția de președinte al CSJ pentru a doua oară, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Însă, Curtea Constituțională a declarat necostituțională decizia Parlamentului, iar Ion Muruianu a fost restabilit la funcția de președinte al CSJ.

UNIMEDIA menționează că după ce Muruianu a revenit la CSJ, judecătorul Raisa Botezatu, care a asigurat interimatul funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție, și-a dat demisia. 

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (5)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  ei hai succese
  • +1 (3)
   sa vedem ce va iesi in asta! cu siguranta nu aceea la ce ne asteptam! cam e plina de surprize viata aceasta!
  • -1 (3)
   Probabil o să ai satisfacţia şi fericirea ca Muruianu al vostru să revină în funcţie.Este susţinut de comunişti şi se ştie că şi Filat nu doreşte nici o reformă în justiţie.(a spuso ciar A.Tăn.)Aşa că corupţia şi stagnarea în Moldova va continua.
   • 0 (0)
    Dar ce a făcut A.Tăn în lupta cu corupţia?Toţi care vor să vină la guvernare declară că se vor lupta cu corupţia, însă odată veniţi ei sunt în frunte corupţiei...
 • +1 (3)
  Chiar sunteti trasniti la minte? Cit mai e posibil? Chiar credeti ca Filat nu doreste remanieri? Muruianu sa epuizat! Atitea dosare la comanda, murdarie aroganta! E timpul OAMENILOR si sa vedeti ce decizie va lua PLDM si PCRM, ei sunt generatorul schimbarilor globale. AVANTE!!!
 • +2 (2)
  Caine trubat, ca mai...
  ---
  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  dak mizeria asta revine .. eu plec din tara asta .. suntem o tara de rahat .. cum e posibil asha ceva , dupa cita murdarie a facut , atitea dosare la cedo pierdute din cauza lui ..
  • +1 (1)
   Desigur ca o sa plecam. Sa ramana toti politicienii in tara asta, sa fure unii de la altii. Noi ne luam ramas bun.
 • +1 (1)
  Muruianu seamana cu Lord Voldemort din Harry Potter :))
  • +1 (1)
   seamana cu o piele de sula dar de fapt este un prezervativ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA