ora: 11:22, 03 apr 2013 3808
Autor: Cristina Buzovschi

Munteanu, nedumerit de săgețile aruncate în grădina PL: „Nu noi am denunțat Acordul sau demis Guvernul”


Munteanu, nedumerit de săgețile aruncate în grădina PL: „Nu noi am denunțat Acordul sau demis Guvernul”
Munteanu și Diacov
Colaj: UNIMEDIA
În ultima perioadă, Partidul Liberal s-a poziționat în opoziție față de Partidul Liberal Democrat și chiar față de Partidul Democrat, deși nu și-au retras membrii din Guvern și se declară pentru formarea Alianței pentru Integrare Europeană - 3. 

Liberalii au anunțat că decizia lor este de nu a vota pentru revenirea lui Vlad Filat în fruntea Executivului și reproșează democraților că tratează cu prea multă indulgență acest subiect, transmite UNIMEDIA.

„Noi, liberalii, suntem nedumeriţi: cum poate cineva care ieri – şi nu ştiu de ce ni se impută doar nouă acest lucru – mai exact în data de 5 martie a votat pentru demiterea Guvernului, astăzi, fără absolut niciun argument, să vină şi să spună: „Da, noi suntem gata să reinstalam acest Guvern”, a subliniat deputatul PL, Valeriu Munteanu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Acesta a amintit că liberalii nu au votat pentru demisia Guvernului. „Deşi nu am participat la această daraveră ruşinoasă, nici nu am denunţat acordul Alianţei, nici nu am demis Guvernul, astăzi toate săgeţile sunt aruncate în grădina noastră şi unele chiar ne nimeresc prin picioare deocamdată, sper să nu nimerească şi prin alte zone mai sensibile. Lucrurile trebuie schimbate din temelie, astfel încât să avem garanţia că mergerea mai departe este posibilă”, a adăugat deputatul PL.

Totodată, liberalul a lăsat să se înțeleagă că la PD şi PLDM interesele de partid prevalează asupra intereselor naţionale. „Dar PL cu ce s-a ocupat toată această perioadă? Nu cumva PL a fost unul din participanţii activi în această Alianţă şi atmosfera constructivă sau neconstructivă din Alianţă a depins, în mare măsură, şi de comportamentul colegilor noştri din PL? Nu cumva declaraţiile acestea zilnice au adus şi ele aportul la o anumită atmosferă din Alianţă? Eu cred că noi toţi trebuie să ne asumăm răspunderea pentru ceea ce s-a făcut bun în această perioadă şi ceea ce nu s-a reuşit în această perioadă. Nu există numai un partid cu interese. Toate trei partide au interese. Interese de a se menţine, de a fi mai prezenţi în mediul public, de a-şi menţine alegătorii şi aşa mai departe. Nu PL toţi aceşti ani de zile a făcut declaraţii peste declaraţii de acestea mai belicoase, ca să fie mai vizibil? Pe când alţii au muncit şi poate au scăpat acest lucru. De aceea, toate partidele au plusuri şi au minusuri. Noi toţi trebuie să recunoaştem acolo unde ne-am adus contribuţia pozitivă, dar şi măcar să tăcem mai modest, când este vorba de atmosfera în întreaga Alianţă”, a replicat Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD într-o intervenție pentru sursa citată.

Democratul a subliniat că PL singur se poziționează în opoziție. „Noi nu împingem pe nimeni în opoziţie. Noi încercăm să discutăm. Ieri seară a fost ultima noastră întâlnire şi a fost o încercare a noastră de a discuta serios, de a convinge colegii să rămână toţi în echipă şi toţi împreună să ne asumăm răspunderea pentru o nouă guvernare(...) Noi pe nimeni nu încercăm artificial să-l excludem din acest exerciţiu. Dar dacă cineva singur decide ca să nu participe la acest proces, sunt necesare 51 de voturi, dacă vom găsi 51 de voturi toţi împreună, vom merge mai departe. Dacă nu – la alegeri anticipate, ce să-i faci?”, a punctat acesta.

Interviurile integrale le puteți găsi aici:

Valeriu Munteanu: „Nu este nimic bătut în cuie. Deciziile de partid pot fi modificate” 

Dumitru Diacov: „Este clar că este nevoie de un compromis”

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (7)
  De ce nedumerit? Pentru ca sunteti un partid de prosti care se i-a dupa capul unui Bolnav pe nume Ghimpu! Mie jale pentru Chirtoaca - parea un baiat cu perspectiva!
  • +3 (5)
   Munteanu se observa ca este un bun catel, executa bine comanda stapinului Ghimpu imi pare rau ca exista asa oameni in politica moldoveneasca dar nustiu nici oameni nu pot fi numiti dar oameni care nu au cuvintul lor dar au o foame de bani............
   • +4 (6)
    Alegătorul Partidului Liberal a fost în mare parte tineretul. Anume el, tineretul, a dorit o schimbare cu adevărat al acestei ţări, dar cu regret putem să spunem, că Partidul Liberal per ansamblu au trădat alegătorul şi de fapt nu s-a ţinut de promisiunile din campaniile electorale.
    • +1 (1)
     Anume PL isi mentine traectoria si este un partid consecvent... Prin ce se deosebeste al vostru Filat sau ZaLupu & Co de Comi? acceasi branza...
     • 0 (0)
      Pl nu mai merita respectul oamenilor! Au pierdut chiar ceea ce au avut! Sint sigur, la urmatoarele alegeri vor acumula un numar minuscul de voturi, ceea ce si merita.
      Daca se duce in opozitie, de-asemenea nu are nici o sansa sa schimbe ceva. Daca avind sustinerea AIE, PL era si este un partid de nimic, atunci cred ca fara AIE in genere se va duce de ripa. Rusine!
      Jos caracatita liberala!!!
  • +2 (2)
   Adica in actiunile PL lipseste logica elementara: n-au votat demiterea lui Filat (si se bat cu pumnul in piept ca n-au facut-o!), apoi nu vor sa voteze candidatura lui Filat pentru noul guvern!!!

   Sunt cetățean activ
 • +1 (3)
  PD a nimerit în propria capcană. Mafia este debusolată. PD devin cu fiecare zi tot mai incerte. Se pare, că unica șansă ce-i rămâne PD-ului, este ca purtătorul de cuvânt Marian Ilici să nu fie atit de naiv,caci intr-o zi va pierde totul.
 • +2 (6)
  Şi foarte rău că voi nu aţi denunțat Acordul...Un acord anticonstituţional ce partaja justiţia, proteja mafia şi contrabanda, evaziunea fiscală ect. Cu aşa acord ajungea PL-ul în fundul Coloniţei nu în UE.
 • +2 (6)
  Parsiveniile lumii Liberale, chiar daca sunt niste lesuri execrabile, il tolereaza pe smecherul de cartier Razgandeanu-Ghimpulizatorul. O fi blestemul lui Ivan Bodiu? Vasalii, au facut blatul cu Ulinici. S-au cuplat, s-au deconspirat. Au legat si au dezlegat cu Plahoit actiuni de gherila. Talibanii cu baliga pe ochi! N-au votat, dar au instigat cu spume la gura. Si acest matoi fara coloana vertebrala, Munteanu? Ridicat, iata, la domnie! Ciocu'mic si joc de glezna, repetentilor! Nu exista nicio scuza la jocul murdar pe care l-a executat.
  • -1 (3)
   Şlioma, tu intradevar pari palit cu tigaia in cap.
   Cumirul tau, nebunule, a fost detronat de PD + PCRM - nu mai umbla atata pe la slitul PL - ai interzis!!!hahaha!!!
 • -1 (3)
  PL este unicul partid care are ceva moralitate.
  Nu PL a demis Guvernul!
  Nu PL a denuntat acordul de constituire a AIE!
  Nu PL a cumparat alegatori cu faina,ulei, orez si hrisca!
  In campanie electorala din 2010 Ghimpu in persoana zicea tuturor sa voteze orice partid din alianta, Ghimpu a luptat pentru alianta intregita pentru a scapa de comunisti, PL este singurul partid care a dorit sa se afle adevarul din 7 aprilie.
  PL in frunte cu Dorin Chirtoaca sunt cei care au schimbat ceva in capitala asta.
  PL are electorat ferm si stabil nu fugari oportunisti!
  FORTA PL!!!!

  Sunt cetățean activ
  • +1 (5)
   toate lepadaturile care comenteaza urit si fara temei despre PL sunt niste jido-moldoboi platiti, care stau ziua in amiaza mare ca de lucru nici nu au degind sa se apuce, stau pe forumuri si latra pentru a nedumeri cititorii. Sa va fie rusine. Acum cind este posibil ca PLDM PD si socialistii sa se uneasca iar PL in opozitie cine va fi in Buzunarul lui Plohotniuc? CU ALTE CUVINTE SINTETI NISTE CURVE!!!
   Pe 7 aprilie 2009 chiar credeam ca lumea s-a schimbat insa cam tot 80 % au ramas prosti!!

   Sunt cetățean activ
 • -1 (5)
  mi-e interesant pozitia PD, care prin + votul bolsevicilor l-au rasturnat pe Filat, iar acum vor sa dreaga busuiocul cu PL, pretinzand, in asa fel, a fi inocenti,vezi Doamne.
  e clar ca PLDM nu va accepta o alta candidatura in functia de prim-ministru decat demisul Filat, s-atunci, PD fiind constient de daravela care au facut-o si care duce inevitabil, daca nu vor aparea noi surprize,la alegeri anticipate si tapi ispasitori facuti PListii,nu?
 • +4 (6)
  Ăştia chiar nu au pic de obraz! Dânşii au vociferat cel mai tare şi au contribuit cel mai mult la debarcarea guvernului şi acum, ca nişte curve au apucat prăjina înainte!
  Stimaţi liberali alegători, lepădaţi-vă de această râie alias-Ghimpu şi camarilla!!!
  • -2 (4)
   mananci bine la kikat

   Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Ei toti ar trebui sa cedeze si in mare parte acel partid de la care s-a inceput toata criza acesta,adica PLDM,nu-l mai vrem pe Filat si sper sa se rezolvetot fara dinsu.
 • +2 (2)
  Nu o să mă mire faptul când într-o bună zi Ghimpu îl va scuipa pe Muntean.
  Este prea deştept pentru el şi respectiv pentru PL.
 • +1 (3)
  PL - DUȘMANUL SI TRĂDĂTORUL NR.1 AL STATULUI R. MOLDOVA, care după ratarea aderării la UE a RM in 1999 din cauza PPCD, peste 12 ani sub masca FĂȚARNICĂ si EGOISTA a neînțelegerilor, mofturilor, pretențiilor fata de PLDM si Filat - SĂVÂRȘEȘTE CRIMA de neiertat de DETURNARE a doua oara in istorie a Statului R.Moldova de la APROPIEREA sa si ASOCIEREA RM la UE. Blestemat sa rămână in istorie acest partid TRĂDĂTOR si conducerea sa ANTI-RM, ANTI-ASOCIERE EUROPEANA.
  • +1 (1)
   nu vorba ma omule prostii care aderare la UE in 1999? Esti dus cu pluta sau ce ai?

   Sunt cetățean activ
 • +1 (3)
  Cică nu PL a demis Guvernul Filat.....
  Da nici contra demiterii n-aţi votat. Aţi părăsit sala ca kuurvele, adică v-aţi spălat pe mâini ca Pilat. Asta-i ticăloşie şi trădare, trădarea cauzei din motive mercantile personal-josnice.
  Voi, PL n-aşi votat pentru demiterea lui Plohotniuk din Prezidiul Parlamentului, deci l-aţi susţinut. Da Plohotniuk este OBSTACOLUL PRINCIPAL în integrarea europeană - cu aşa cadre în politică nu vedem noi Europa cum nu ne vedem ceafa. Ori să fie Filat mai periculos şi mai murdar ca Plohotniuk?? Filat este doar un purice pe lângă căinele Plohoi.
  Dacă într-adevăr v-ar păsa de cauză şi popor aţi răbda, aţi strânge din dinţi şi acuma aţi vota iar pe Filat, fiincă altă ieşire nu-i, fiindcă asta convine poporului, răspunde intereselor strategice, chiar dacă mai are şi păcate şi neajunsuri.
  Nici mie nu-mi place de Filat, dar TREBUIE de votat în numele liniei principal strategice.
  Păcătoşilor, dauni, blin.
  • 0 (0)
   Grig, ai multe comentarii sanatoase si argumentate, si in mod cert nu esti una din oitele lui Filat si nici mizerie comunista. Dat nu te inteleg totusi: de ce condamni atit de vehement incapatinarea lui Ghimpu, dar nu exprimi nici o indoiala fata de pozitia lui Filat, care nu e mai putin incapatinata decit a lui Ghimpu? De ce nu admiti, ca poate Ghimpu stie ce stie si are motive temeinice sa nu-l accepte pe Filat? Poate pe Ghimpu acum il incapatineaza ceea ce au inteles mai devreme Tanase, Godea, Zagaevschi, Vieru??!
   • 0 (0)
    Iti mai sugerez ceva: cum Lucifer a devenit cel mai mare rau din cel mai bun inger? Asta se intimpla si la oameni. Exista o anumita "masa critica" a puterii pe care o poate duce un om fara sa se transforme. Transformarile uneori pot fi nu doar profunde si ireversibile, ci si f. periculoase. Problema e ca acel nou "EU" aparut, la inceput este f. greu de depistat. El poate fi vazut doar de apropiati, sau in anumite circumstante momentane - si de ceilalti. Cu alte cuvinte, eu cred ca Filat si-a atins acea masa critica. El mai poate fi salvat doar daca face un pas inapoi. In caz contrar, poate veni ziua in care voronin si plohis sint copii pe linga el...
    P.S.: sa nu uitam ca, fiecare are "masa critica" a sa! inclusiv cei ce vor sa-l puna la loc pe Filat. Dac'am sti, cine si cit poate duce!?...
 • +1 (3)
  Bă Munteanule, am văzut la "În profunzime" cum te gîndeşti la popor şi nu la interesele de partid. Cînd Lupu de la Moldsilva a organizat vînătoarea în Pădurea Domnească, cred că va-ţi gîndit în primul rînd la popor. Cînd tăieţi fără măsură pădurile din Ţară, cred că vă gîndiţi la popor. Cînd boşorogul de Gimpu a semnat Legea Cazinourilor, cred că va-ţi gîndit în primul rînd la popor. Cînd a-ţi vîndut armament Armeniei, cred că va-ţi gîndit la popor. La gestionarea Fondului Naţional Ecologic, cred că vă gîndiţi în primul rînd la popor. Cînd deturnaţi fonduri publice de la drumuri şi transporturi,cred că vă gîndiţi în primul rînd la popor. Cînd a-ţi negociat anexa la Acordul AIE-2, cred că vă gîndiţi în primul rînd la popor. Se poate de exemplificat încă foarte multe "griji faţă de popor" în stil PL-ist, dar..............
 • -1 (1)
  D-ul Muntean are perfecta dreptate,dar... shtim noi pt ce se face zarva asta...PL vrea functii,e shi normal s-o ceara.Vrea shi baditza Mihai calare pe calul balan. Ce i priveshte pe cei din PuLeDeMe shi respectiv boraturile PD-ste, ei sant hotarati,sa se foota intre ei pt a capata puterea totala shi-n coor ii doare pe ei de PL.Asha ca PL ar fi bine de data asta sa-i shantajaze cu cap pe Domnishorul Futitot(Filat)shi mafiotul N1 Plahatnih.
  p.s. caut o arma cu luneta,ma poate ajuta cineva?:)))
  • +1 (1)
   inca nu tea batut cineva pe umar sa intrebe, "Ce ziceai ca cauti?":)

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA