Citește toate știrile la acest subiect

Munteanu, nedumerit de săgețile aruncate în grădina PL: „Nu noi am denunțat Acordul sau demis Guvernul”

În ultima perioadă, Partidul Liberal s-a poziționat în opoziție față de Partidul Liberal Democrat și chiar față de Partidul Democrat, deși nu și-au retras membrii din Guvern și se declară pentru formarea Alianței pentru Integrare Europeană - 3. 

Liberalii au anunțat că decizia lor este de nu a vota pentru revenirea lui Vlad Filat în fruntea Executivului și reproșează democraților că tratează cu prea multă indulgență acest subiect, transmite UNIMEDIA.
Munteanu, nedumerit de săgețile aruncate în grădina PL: „Nu noi am denunțat Acordul sau demis Guvernul”
Munteanu și Diacov (Colaj: UNIMEDIA)

„Noi, liberalii, suntem nedumeriţi: cum poate cineva care ieri – şi nu ştiu de ce ni se impută doar nouă acest lucru – mai exact în data de 5 martie a votat pentru demiterea Guvernului, astăzi, fără absolut niciun argument, să vină şi să spună: „Da, noi suntem gata să reinstalam acest Guvern”, a subliniat deputatul PL, Valeriu Munteanu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Acesta a amintit că liberalii nu au votat pentru demisia Guvernului. „Deşi nu am participat la această daraveră ruşinoasă, nici nu am denunţat acordul Alianţei, nici nu am demis Guvernul, astăzi toate săgeţile sunt aruncate în grădina noastră şi unele chiar ne nimeresc prin picioare deocamdată, sper să nu nimerească şi prin alte zone mai sensibile. Lucrurile trebuie schimbate din temelie, astfel încât să avem garanţia că mergerea mai departe este posibilă”, a adăugat deputatul PL.

Totodată, liberalul a lăsat să se înțeleagă că la PD şi PLDM interesele de partid prevalează asupra intereselor naţionale. „Dar PL cu ce s-a ocupat toată această perioadă? Nu cumva PL a fost unul din participanţii activi în această Alianţă şi atmosfera constructivă sau neconstructivă din Alianţă a depins, în mare măsură, şi de comportamentul colegilor noştri din PL? Nu cumva declaraţiile acestea zilnice au adus şi ele aportul la o anumită atmosferă din Alianţă? Eu cred că noi toţi trebuie să ne asumăm răspunderea pentru ceea ce s-a făcut bun în această perioadă şi ceea ce nu s-a reuşit în această perioadă. Nu există numai un partid cu interese. Toate trei partide au interese. Interese de a se menţine, de a fi mai prezenţi în mediul public, de a-şi menţine alegătorii şi aşa mai departe. Nu PL toţi aceşti ani de zile a făcut declaraţii peste declaraţii de acestea mai belicoase, ca să fie mai vizibil? Pe când alţii au muncit şi poate au scăpat acest lucru. De aceea, toate partidele au plusuri şi au minusuri. Noi toţi trebuie să recunoaştem acolo unde ne-am adus contribuţia pozitivă, dar şi măcar să tăcem mai modest, când este vorba de atmosfera în întreaga Alianţă”, a replicat Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD într-o intervenție pentru sursa citată.

Democratul a subliniat că PL singur se poziționează în opoziție. „Noi nu împingem pe nimeni în opoziţie. Noi încercăm să discutăm. Ieri seară a fost ultima noastră întâlnire şi a fost o încercare a noastră de a discuta serios, de a convinge colegii să rămână toţi în echipă şi toţi împreună să ne asumăm răspunderea pentru o nouă guvernare(...) Noi pe nimeni nu încercăm artificial să-l excludem din acest exerciţiu. Dar dacă cineva singur decide ca să nu participe la acest proces, sunt necesare 51 de voturi, dacă vom găsi 51 de voturi toţi împreună, vom merge mai departe. Dacă nu – la alegeri anticipate, ce să-i faci?”, a punctat acesta.

Interviurile integrale le puteți găsi aici:

Valeriu Munteanu: „Nu este nimic bătut în cuie. Deciziile de partid pot fi modificate” 

Dumitru Diacov: „Este clar că este nevoie de un compromis”

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub