ora: 10:49, 11 dec 2012 5679
Autor: Radu Burdujan

Muntean: Alegerile din România au fost câștigate de susținătorii unei absorbții „treptate” a Republicii Moldova


Muntean: Alegerile din România au fost câștigate de susținătorii unei absorbții „treptate” a Republicii Moldova
Iurie Muntean, deputat PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Alegerile din România au fost câștigate de susținătorii unei absorbții „treptate” a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către secretarul general al PCRM, deputatul Iurie Muntean, pentru ziarul rus „Izvestia”, transmite UNIMEDIA.

Aceste alegeri au fost urmărite de Chișinău, atât de partidele Alianței de guvernare cât și opoziția de stânga. Potrivit secretarului executiv al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Iurie Muntean, „învingătorii în aceste alegeri nu se deosebesc atât de mult la capitolul politica externă de radicalii de dreapta. Ei, de asemenea, pledează pentru absorbţia Republicii Moldova, doar că nu sunt atât de obsesivi pe acest subiect”.

De altă părere este politologul transnistrean, Serghei Ilicenko, care consideră că România va avea de acum o politică „mai moderată” față de vecinul său din Est și „fără isterii inutile la adresa Federației Ruse”. „În condițiile unei crize dificile, Bucureștiul va adopta o politică de parteneriat mai echilibrat atât cu Moldova, cât și cu Rusia”, spune Ilicenko.

Vicedirectorul Institutului țărilor CSI de la Moscova, Vladimir Jarihin este de părere că nici Moscova, dar nici nerecunoscuta Transnistria nu ar trebui să lase ademenite cu privire la posibile schimbări în politica românească. „Cel mai probabil se va schimba tonalitatea. Nu vor fi emise atât de activ pașapoarte moldovenești, mai puțin scandalos vor fi percepute acțiunile Rusiei cu privire la încercările de a deschide un consulat în Transnistria”, declară expertul rus.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (3)
  Expertii astiade doi bani transmit doar un semnal catre Bucuresti...nu altceva! politica Bucurestiului nu se va schimba fata de Chisinau..ba dimpotriva se va accelera integrarea economica a celor doua state. Unirea politica a celor doua state va fi acceptata de Bruxelles ca masura cea mai usoara..
 • -2 (6)
  Da Filat duce contrabanda de tigari deja si in Qatar !!!
 • +2 (2)
  taci bre berbecule...
 • +3 (3)
  Minune!
  Un muntean mutant care nu vrea sa vorbAsca muntAnAste.
  ci "СЫ ГРО'ЭЯСКЫ МОЛДОИВАНЕШТИ"
  • 0 (0)
   "сы грохэяскэ" ai vrut sa zici...
 • -5 (5)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Putini patrioti au ramas in Moldova, au fost cumparati toti de tiganaritul roman, sa invie Stefan cel Mare, cel dupa care va ascundeti voi cind vindeti Moldova romanilor, var trimite personal in Siberia ca nu v-ar trebui nici Stalin...m-ai dativa seama ca banii se m-ai termina da independenta inapoi n-o m-ai obtinem, o sa sufere nepotii si stranepotii din cauza voastra, suferind umilintile tiganilor romani!
  • +4 (4)
   tashi wai! mai studiaza istoria si nu mai freca menta cu presupunerile tale si ce-ai mai auzit pe la betii...
  • 0 (0)
   Stefan cel Mare tot Roman era. Si conform logicii tale - tot tigan. Asa ca si TU esti tigan, si eu, si toti Moldovenii. Da ce, nu-i asa de rau sa fii tigan. Normal.
 • +2 (2)
  MunteanU, tu cu cine ai votat? :)
  • +3 (3)
   el n-o votat pentru ca buletinele de vot erau in grafie latina, dar muntean duce o viata de maldavan din secolul trecut (XX-urss)

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA