Mult aşteptatul iPhone 5, în magazine. Cei mai ahtiaţi fani au stat la rând şi o săptămână

Isterie în faţa magazinelor Apple din marile oraşe ale lumii, după ce vineri dimineaţă gigantul a pus în vânzare atât de mediatizatul terminal, iPhone 5, scrie Daily Mail, citat de gandul.info. Londra, New York şi Sydney au fost punctele fierbinţi ale globului, fanii formând cozi de kilometri pentru a pune primii mâna pe cel mai aşteptat telefon al anului.
Mult aşteptatul iPhone 5, în magazine. Cei mai ahtiaţi fani au stat la rând şi o săptămână

Cu saci de dormit după ei, mâncare şi băuturi, fanii au stat zile întregi sau chiar o săptămână în faţa magazinelor, pentru a nu îşi pierde locurile la rând. Totul în condiţiile în care, la începutul săptămânii, Apple a anunţat că precomenzile la IPHONE 5 au depăşit două milioane de unităţi pe zi, fiind de două ori mai mari decât recordul anterior, stabilit de iPhone4S.Startul s-a dat în Australia, prima ţară pe calendarul de vânzări al Apple. Aici fanii au fost în extaz în momentul în care magazinul şi-a deschis uşile pentru primii cumpărători de pe glob. Aceştia au fost întâmpinaţi de angajaţii magazinului în aplauze.

Aceşti doi australieni sunt primii deţinători ai terminalului iPhone5 din lume. bloomberg.com

La Londra, magazinele s-au deschis la ora 08.00, aici telefonul achiziţionându-se cu preţuri între 661 şi 873 de euro. Primul cumpărător din Marea Britanie a fost Ryan Williams, un om de afaceri, care a descris momentul în care a primit telefonul în mână ca unul “nebun”.

Williams, un tânăr de 22 de ani, din Marea Britanie, a spus că a aşteptat în faţa magazinului o săptămână, alături de un prieten. Cei doi însă au mai avut o misiune în această săptămână. Ei şi-au propus să strângă bani, pentru o organizaţie britanică de cercetare a cancerului, de la persoanele alături de care au stat la rând, adunând în acest timp aproximativ 1.350 de lire. “Nu mă aşteptam la o asemenea ocazie, ca să fiu sincer. (…) Am încercat să mă ajut de publicitatea creată în jurul acestui eveniment, aşa că dacă am putut sta la rând în dublu scop, pentru achiziţionarea telefonului şi pentru strângere de fonduri în acelaşi timp, am făcut-o pentru o cauză nobilă.” mărturiseşte Williams.AFP/ Mediafax Foto

lţii au reuşit să facă din aşteptare un mod de a scoate bani. Anticipând aglomeraţia şi isteria care vor urma, unele persoane au ocupat un loc în rând doar pentru a îl vinde mai apoi, fără intenţia de a cumpăra telefonul. Un alt exemplu este al celor care, în acelaşi spirit comercial, au fost printre primii care au achiziţionat un model pentru a îl vinde la ieşirea din magazin celor care încă mai aveau de aşteptat.bloomberg.com

Peter Mitchell a stat în faţa magazinului londonez, încă de luni, fără a fi însă interesat de smartphone. “Stau aici pentru doi prieteni de ai mei. Unul mi-a dat 625 de euro, celălalt 250. Eu mi-am comandat iPhone-ul, aşa că îmi va veni acasă. (…) Prietenii mi-au dat în total 875 de euro pentru a sta la rând, aşa că atunci când unii râd de mine că aştept aici, le râd înapoi deoarece plec acasă cu mai mulţi bani decât câştigă ei într-o săptămână” spune Peter, mulţumit de afacere.

La New York fanii au stat chiar şi în ploaie în aşteptarea deschiderii magazinelor. Cererea pentru iPhone a depăşit oferta, unele precomenzi urmând să fie onorate în octombrie şi nu în septembrie aşa cum era planificat iniţial, se arată într-un comunicat al Apple.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei, scrie Mediafax.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI