ora: 08:06, 20 sep 2012 3028 15 Autor: Redactia UNIMEDIA

Moscova a decis să închidă toate operatiunile USAID în Rusia


Moscova a decis să închidă toate operatiunile USAID în Rusia
Rusia a decis sa inchida toate operatiunile Agentiei Americane pentru Dezvoltare Internationala (USAID), care finanteaza in special asociatii rusesti foarte critice in privinta Moscovei, informează UNIMEDIA, care citează hotnews.ro

Potrivit sursei, într-un comunicat eliptic, Statele Unite precizeaza ca "au fost informate recent de decizia guvernului rus de a inchide activitatile USAID in Federatia Rusa".

Departamentul de stat, care coordoneaza USAID, se declara "extrem de mandru de ceea ce a facut USAID in Rusia in aceste doua decenii". Purtatoarea sa de cuvant Victoria Nuland a recunoscut ca Washingtonul a fost informat recent de Moscova, dar nu a dorit sa discute motivele acestei decizii.

„Vom ramane implicati in sustinerea democratiei, a drepturilor omului si a unei societati civile mai robuste in Rusia", in special continuand "cooperarea cu organizatiile neguvernamentale rusesti", a subliniat Nuland.

De la caderea Uniunii Sovietice in 1991, USAID a cheltuit in Rusia 2,7 miliarde de dolari in diverse proiecte precum lupta impotriva SIDA sau protectia mediului, dar si in sprijinul acordat unor asociatii politice sau de aparare a drepturilor omului.

USAID a finantat ONG-ul Golos, cel care a denuntat neregulile de la alegerile legislative de de la finele lui 2011. Washingtonul a criticat acest scrutin, iar presedintele rus Vladimir Putin a acuzat diplomatia americana ca incurajeaza miscarea de contestare impotriva sa.

Externe
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA