ora: 14:12, 10 mai 2017 41772
Autor: Eugen Durbala

Moldovenii care au copii cu cetățenie europeană pot primi drept de rezidență în UE


Moldovenii care au copii cu cetățenie europeană pot primi drept de rezidență în UE
Foto: UNIMEDIA

Persoanele care nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene, dar ai căror copii sunt cetățeni ai Uniunii, pot obține drept de rezidență și beneficii sociale în blocul comunitar prin calitatea de părinte al unui minor cu cetățenie europeană, a decis miercuri Curtea Europeană de Justiție (CEJ), cu sediul la Luxemburg, transmite DPA.

CEJ a stabilit că, în cazurile în care un copil are un părinte cu cetățenie europeană, iar celălalt fără cetățenie UE, obligarea celui din urmă să părăsească teritoriul UE ar putea forța și plecarea copilului, ceea l-ar priva pe minor de drepturile de care se bucură în calitate de cetățean al Uniunii, scrie agerpres.ro.

Chiar și în situația în care părintele cu cetățenie europeană poate și este dispus să își asume singur responsabilitatea îngrijirii copilului, separarea de părintele fără cetățenie europeană poate dăuna bunăstării copilului, consideră Curtea.

Potrivit deciziei sale, în astfel de situații părintele care nu deține cetățenie UE va trebui să aducă dovezi despre existența unei relații de dependență între el și copilul.

Cazul a fost adus în atenția CEJ de Olanda, unde opt femei ai căror copii sunt cetățeni olandezi, dar care nu dețin pașaport UE sau permis de rezidență olandez, au contestat decizia justiției naționale de a le refuza cererile de asistență socială și indemnizații pentru copii.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (2)
  Incet dar sigur paraseste toata lumea Rep Molotova statul ratat, falit, esuat controlat de MAFIA si cu nivel de trai AFRICAN. Ultimul sa stinga lumina !

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

  Salar mediu net in mana 2017

  Suedia - 2465 euro
  Germania – 2265 euro
  Franta – 2157 euro
  Anglia – 2140 euro
  Italia – 1725 euro
  Spania – 1718 euro
  Portugalia – 984 euro
  Polonia – 752 euro
  Ungaria – 615 euro
  Romania – 515 euro
  Rusia - 503 euro
  Bulgaria – 406 euro
  Serbia - 379 euro
  Kasakhstan – 314 euro
  Belarus - 310 euro
  Rep Moldova – 230 euro !!!!!!!!!!!!!
  Ucraina – 188 euro

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA