ora: 16:05, 17 mar 2017 12177
Autor: Ruxanda Macuh

Moldova va oferi cetățenie celor care vor investi în economia țării. Igor Dodon: O sută sau două sute de mii de dolari, vom vedea


Moldova va oferi cetățenie celor care vor investi în economia țării. Igor Dodon: O sută sau două sute de mii de dolari, vom vedea
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

Guvernul Republicii Moldova intenționează să adopte o hotărâre prin care va oferi cetățenie persoanelor care vor investi în economia Republicii Moldova. Aceasta ar permite investitorilor din Rusia să călătorească fără vize în țările membre ale Uniunii Europene. Potrivit documentului, decizia va intra în vigoare la data de 1 iunie 2017.

Declarațiile au fost făcută astăzi de către președintele Igor Dodon în cadrul unei întrevederi cu antreprenorii ruși, relatează presa rusă, citată de UNIMEDIA.

„La sfârșitul anului trecut, în Parlamentul R. Moldova a fost adoptată o lege. Această lege există și în alte state și ar putea interesa antreprenorii ruși să investească în economia Moldovei. Mai mult, o astfel de hotărâre va fi adoptată săptămâna viitoare. Cred că va fi vorba despre 100 sau 150 de mii de dolari, sau 200 de mii- vom vedea ce se va decide săptămâna viitoare”, a declarat Igor Dodon.

Președintele consideră că, ideea este una interesantă, dat fiind faptul că în baza pașaportului moldovenesc cetățenii pot circula în UE fără vize.

„Vreau să atrag atenția reprezentanților businessului rusesc asupra acestui fapt. Bun venit!”, a concretizat el.

UNIMEDIA reamintește că Igor Dodon se află într-o vizită de două zile la Moscova. A avut deja o întrevedere cu Patriarhul Kiril.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -7 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

  vrabia malai viseaza....
  .
  ce prost sa gasi sa investeasca in RM 1-2 sute de mii $ (unde se fura miliardele poporului bastinas si justitia este corupta) daca cumparind de aceiasi suma imobil poti incepe naturalizarea in Spania?!
  .
  exemplu mai aproape de noi - Lituania, deschide un SRL si angajeaza 3 bastinasi - primesti permis de sedere (cu dreptul de iesire in UE) si peste 5 ani devii cetatean
  .
  asta ce stiu eu din practica, precis sunt exemple si mai simle si ieftine
  • -7 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

   da, si mai este o gafa - legislatia rusa nu prevede cetatenie dubla pentru cetatenii sai -))))
   moldovenii care cer cetateniea rusa trebuie sa prezinte document despre retragerea cetateniei RM, initial cel putin CEREREA despre retragere pentru ca sa poti depune dosarul
 • +1 (1)
  Si cetatenii moldoveni care déjà au investit le dai cetatenia rusa?
  Sunt oameni care investesc timp si nervi in a schimba ceva in tara asta si tu vii sa le spui ca vrei uniunea vamala si te plangi lui Pukin ca vreau in Europa?
 • +3 (5)
  Si lui Basescu tot ii va oferi?
  • +3 (5)
   Exact asta am vrut sa intreb si eu. Daca Basescu investeste?!
 • +2 (6)
  El ii va selecta pe ce ce vorbesc ruseste
 • +3 (3)
  Trebuie sa mai deschideti citeva ghisee pe aeroportul Chisinau ca o sa fie rind mare de investitori....
  Bastinasii care au investit au ramas cu ...piele goala, voi astepti sa mai vina si straini sa investeasca? Ei, dar clar ca asta-i vre-o manevra de a oferi cetatenie unor banditi de prin Rusia... Cei 100-200mii trebuie sa-i investeasca in ceva, sau pentru simplificarea procedurii ii transfera de-odata lui dodonel prin offshore? Care-i proportia luui Plaha, sau el nu se joaca cu maruntisuri? Asta-i cadoul lui sa-i faci jocul?
 • +5 (7)
  Sigur ca Bun Venit!! Moldovenii pleaca de duduie din țară, dar lor bun venit. Intreaba neamurile tale si cunoscutii neamurilor cum veneau rușii in anii 60,70 si char inceputul anilor 80 cu turmele si in 2-3 luni maximum in an primeau toți apartamente, iar bastinasii stateau 15-20 de ani in rand. Cum vorbeau romaneste ( fie pe a ta, moldoveneste) numai acasa. Cand icercai sa vorbesti in limba ta materna - говори на человеческом языке не бычьем. Adu-i!!!. Tu pentru dansii tot badla esti, dar de o mie de ori mai mare ca-ti tradezi neamul. Da ei stiu cumsa foloseasca tradatorii, arunca gandonul folosit la gunoi.
  • -13 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

   cite 50 de ani stateau in rind -)))))
   de unde va luati cu povestele estea?
   de exemplu marele PATRIOT Ghimpu cu sotia (fara copii) la 3 ani dupa facultate a primit apartament de la ocupanti ;))) sau poate e rus?
   • +5 (5)
    Eu am stat in rand la apartament pentru tineri specialisti 7 ani si la viteza cu care se misca trebuia sa mai astept vreo 10,dar intre timp s-a destramat URSS-ul,asa ca nu-s minciuni...
    Si faptul ca cei veniti din afara RSSM primeau imediat apartament, tot nu e minciuna! Asta chiar daca unii lucrau aici ca paznici (specialisti de care republica ducea lipsa!)...
  • -15 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Но согласись что без бычков город был чище, без пристроек и шнуров для сушки белья перед входом в подезд. Без парковок бычарских бЭх и аудисоткы у входа в подезд. Без мику бизнес с киосками. Без строек в парке. В оперном театре не пекли слойные плацынды ку брынзы ди оаи а играли спектакли. Без бычар город был городом.
 • +5 (5)
  Ce amuzant e Debilul asta.
  Vrea sa denunțe acordul de Asociere (datorita căruia și se circula fără vize în EU) și în același timp vrea sa le vândă rușilor pașapoarte moldovenești.
  Cineva are de luat teapa :)
 • +5 (7)
  Ca musca la arat> Guvernul munceste iar Dodon se stege de sudoare si se lauda ca doar el in tata asta il doare pentru popor. Se lauda de-i crapa piele pe obrez


  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  E prost or se prefaace,ca ne faace tara de rusine cu asa prostii.
 • +3 (5)
  Domnule Prim Ministru, mai gânditi, mia chibzuiti, mai vorbiti, ce vreti sa faceti! Aduceti hoardele de rusi si le dati si pasapoarte mldovenesti si apoi romanesti? Bastinasii care au investit ce fac? În citeva luni, li se va lua totul pe nimic, vor ramane cu ...piele goala.
  Aveti grija ce fel de straini acceptati sa investeasca in MD, punindu-i la masa, dindu-le si nevestele la privatizare. Chiar asa?!
 • +2 (2)
  Cum am ajuns sa avem asa idiot ca presedinte? Despre ce vorbeste el? Bastinasii se chinuie sa faca business, o parte intorsi cu bani din afara. Din cauza coruptiei, monopolurilor si legilor proaste multi ajung s-o dea in bara. Noi tre sa avem mai intai de toate proiecte nationale pentru a pune bazele economiei.
 • +2 (2)
  Să fi zis de 1 sau 2 milioane mai ''credeam'' dar 100 sau 200 mii trebuie să fii maaaaare PROST să crezi!!! Cu aşa bani măi dodonele îţi cumperi casă mai în orice stat după care îţi primeşti şi cetăţenia!!!
 • +1 (1)
  asta ar putea interesa interlopii ruși. maladetz!

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  hai veniti belorusi , si tatari si tungusi...

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Dodon este neloial Moldovei! Trebuie judecat penal pentru depunerea florilor la monumentul cazacilor din Bender!!!
 • +1 (1)
  Eram in Berlin la niste rude si o familie de cetateni rusi erau gata sa dea 1500de euro numai ca sa poata primi cetatenie romaneasca pentru a pleca din Rusia in Germaniia.Presedintele poate face si afaceri cu problema asta. Ei apoi cer cetatenia statului vecin si devin europeni.Dar Dodon nu vrea cu UE.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Dodon are toate șansele sa ofere la 20 mln chinezi cetațenia Moldove,astfel ca Moldova sa devina al 2-lea stat chinez.

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA