ora: 09:39, 26 apr 2013 3984
Autor: Ana Sîrbu

Moldova a ratat ultima tranşă din acordul cu FMI


Moldova a ratat ultima tranşă din acordul cu FMI
Tokhir Mirzoev
Foto: efse.lu
„Fondul Monetar Internaţional(FMI) nu va mai acorda Republicii Moldova ultima tranşă de 76 de milioane de dolari din creditul care a fost convenit cu Guvernul”. Declarația a fost făcută de reprezentantul permanent al FMI la Chişinău, Tokhir Mirzoev, într-un interviu pentru Europa Liberă.

„La începutul acestui an, bordul de directori ai FMI a prelungit programul cu Republica Moldova cu trei luni, pentru a le da autorităţilor timp să ducă la sfârşit acţiunile convenite cu Fondul. Acest termen,însă, expiră la sfârşitul lunii aprilie. În plus, unele din acţiunile întreprinse recent de guvern şi aprobate de Parlament vin în contradicţie cu înţelegerile pe care le-am avut”, a mai precizat Mirzoev.

Reprezentantul permanent al FMI a menționat faptul că nu e posibil de a încheia un dialog până la expirarea programului, în lipsa unui Guvern. „Dată fiind şi lipsa unui Guvern plenipotenţiar în acest moment, nu putem încheia acest dialog până la expirarea programului. Desigur că asta nu înseamnă că se întrerupe orice cooperare. Dar despre suport financiar vom putea discuta deja doar în cadrul unui program nou, cu un Guvern nou”, a spus Tokhir Mirzoev.

UNIMEDIA reamintește că FMI a acordat, anterior, Moldovei o tranşă de 50 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST), ceea ce este echivalentul a circa 77 mil. de dolari pentru completarea rezervelor valutare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  Slava Domnului, dragi bankeri de la FMI, nu mai acordati Molodvei credite, va roaga poporul, banii se fura iar noi trebuie sa-i intoarcem. Pana nu o sa fie regula nu dati nici un ban MOLDOVEI!!!!
  • 0 (0)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   Susţin! Oricum Filat a furat cele 50 mln. Iar datoria a lasat-o pe umerii nostri si ai copiilor nostri. Mizerie filatelistă!
   • +1 (1)
    Ladies and gentlemen bankers, please do not begin to provide more loans to the Republic of Moldova. The money disappear into the pockets of former Prime Minister Filat.
 • +1 (1)
  Să ştie demnitarii din UE
  Mare corupţie în Moldova e.
  Adoptă guvernanţii permanent
  Legi tot mai strâmbe-n parlament,
  Pentru propriul interes,
  Pentru traiul lor decent,
  Iar lumea pleacă tot mai des
  Din ţara asta „ de succes”.
 • +1 (1)
  „Fondul Monetar Internaţional(FMI) nu va mai acorda Republicii Moldova ultima tranşă de 76 de milioane de dolari din creditul care a fost convenit cu Guvernul”
  ----------------------
  .
  Vedeti ca pentru Filat era mai important distrugerea aliantei, haosul pe care l-a facut, decat propriile lozinci cu care a venit: Moldova fara saracie, Moldova fara comunisti. Filat a preferat sa-si transforme PLDM intr-o filiala a comunistilor, care voteaza masinal totul doar cat mai mult sa destabilizeze situatia in RM.
  Filat ce sameni aceea si vei culege ... pacat doar ca poporul RM va suferi din cauza ambitiilor napolionene a fostului premier.
 • +2 (2)
  lu Lupu, Filat, Plahotniuc, Ghimpu le este in cot! de toate FMI-urile, ei cauta scaune caldute si moi. de noi si de alte chestii le este in cot!
 • +2 (2)
  total disapointment in conducerea noastra!!, dragi AIE va maturam la alegeri ca o sa va shuiere in urechi!!!!
 • +1 (1)
  WARNING: Ladies and gentlemen bankers, please do not begin to provide more loans to the Republic of Moldova. The money disappear into the pockets of former Prime Minister Filat.
 • +1 (1)
  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Уважаемые господа банкиры, убедительно просим не предоставлять больше кредиты Республике Молдова. Эти деньги пропадают в карманах бывшего премьера Филата.
 • +1 (1)
  AVERTIZARE: Doamnelor și domnilor bancheri, te rog nu începe să ofere mai multe împrumuturi în Republica Moldova. Banii dispar în buzunarele fostului prim-ministru Vlad Filat.

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA