Modificări în delegațiile Parlamentului: Democrați înlocuiți de democrați, „liberalii reformatori” au luat locul liberalilor

Deputații au operat modificări în cadrul componenței nominale a delegațiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile internaționale. Pentru că a fost ales în calitate de speaker, Igor Corman a fost revocat din calitatea de membru al APCE și EURONEST, relatează UNIMEDIA.
Modificări în delegațiile Parlamentului: Democrați înlocuiți de democrați, „liberalii reformatori” au luat locul liberalilor
Deputații în Parlament (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Totodată, deputatul PL Corina Fusu a fost retrasă din funcția de copreședinte al Comitetului Parlamentar de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană, fiind înlocuit de liderul grupului liberalilor reformatori, Ion Hadârcă. Aceste modificări au stârnit nemulțumiri în rândul liberalilor conduși de Mihai Ghimpu.

Pentru că Igor Corman a fost revocat din calitatea de membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în locul acestuia a fost înaintat deputatul PD Stella Jantuan. De asemenea, deputatul PD Oleg Țulea a fost ales în calitate de membru supleant al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În al doilea rând, Igor Corman a fost revocat din funcția de șef al delegației Partlamentului în Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic (EURONEST). Democratul va fi înlocuit de deputatul Marian Lupu.

În cadrul aceleași ședințe de Parlament, s-a propus excluderea deputatului PL Corina Fusu din poziția de copreședinte al Comitetului Parlamentar de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană. În locul parlamentarei s-a propus să fie numit liderul grupului liberalilor reformatori, Ion Hadârcă.

La rândul său, Corina Fusu a declarat că deși nu a susținut noul Guvern condus de Iurie Leancă este gata să susțină toate proiectele și reformele necesare, înaintate de puterea executivă, menite să apropie Republica Moldova de Uniunea Europeană. Deputatul PL a precizat că este dispusă să-și folosească în continuare toată priceperea și abilitățile profesională și intelectuale pentru a apropia țara noastră de visul european.

„Noi, ca toate fracțiunile, avem dreptul să avem membri și șefi în delegațiile Parlamentului. Noi dispunem de dreptul să avem membri ai Comisiilor, așa cum au și Partidul Comuniștilor”, a inistat președintele Partidului Liberal, Deputatul Mihai Ghimpu.

În replică, deputatul Valeriu Saharneanu a explicat logica acestor modificări. „Dna Corina Fusu, judecați singură. Dacă nu ați votat un Guvern european, nu aveți drepul moral să reprezentați această guvernare europeană”, a opinat acesta.

În final, deputații au decis cu majoritatea de voturi înlocuirea deputatului Corina Fusu cu Ion Hadârcă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub