Mitropolia Moldovei cere autorităților să interzică marșul „Fără frică”: „Opriți acest flagel distructiv”

După organizarea marșului „Fără Frică” desfășurat la data de 19 mai în capitală, unde zeci de persoane au manifestat în susținerea comunității LGBT, Mitropolia Moldovei cere autorităților să interzică astfel de manifestații.

 

simbol

Mitropolia Moldovei a insistat să nu fie autorizate astfel de marșuri, îndemnând atât autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a majorității societăți.

Potrivit Direcției mitropolitană, comunitățile religioase din cadrul cultului nu au fost îndemnate să iasă la proteste contra marșului ”Fără frică de iubire”, iar acei numeroși cetățeni au ieșit  la un protest din propia inițiativă.

„În acest context, în numele Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, ne adresăm Domniilor Voastre, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, ca pentru viitor să opriți acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”

„Or, încheind acest mandat de legislatori în toamna acestui an, ce valori moral-spirituale lăsați Domniile Voastre generației tinere?

În speranța că adresarea noastră se va face auzită, Vă dorim dreaptă şi înțeleaptă cugetare întru adoptarea deciziilor sănătoase şi folositoare pentru neam şi țară”

UNIMEDIA amintește că la data de 19 mai la Chișinău a avut loc cea de-a șasea ediție a marșului comunității LGBT care are drept scop de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.