Mitropolia Moldovei ar putea fi dată în judecată. S-a constatat că discriminează persoanele cu dizabilităţi

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove ar putea fi dată în judecată după ce Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării a constatat că discriminează persoanele cu dizabilităţi.

Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari

La 21 noiembrie 2017, președinta Asociației Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova, Irina Revin, a scris o plângere către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității în care a sesizat despre neaccesibilitatea în locașul de cult Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău, fapt ce constituie discriminare pe criteriul de dizabilitate în realizarea dreptului la libertatea religiei.

Ulteriorl, la data de 12 ianuarie 2018 a avut loc ședința publică unde a fost examinată cererea, la care reprezentanții Mitropoliei nu au fost prezenți pentru ași exprima poziția.

În urma audierilor, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a constatat prezența discriminării indirecte pe criteriu de dizabilitate, iar BOM a fost impusă să accesibilizeze accesul în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău, precum și în toate locașele de cult afiliate Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Autoarea plângerii, Irina Revin, împreună cu avocatul Vadim Vieru, în caz de nerespectarea deciziei Consiliului, vor merge în instanța de judecată.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.