Ministerul de Externe al Rusiei: Noi nu vom răspunde deocamdată la scandalul cu diplomații ruși

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că nu va răspunde deocamdată la scandalul cu diplomații ruși din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, asta deși anterior oficialii ruși au avertizat că Moscova va avea o reacție dură.

Ministerul de Externe al Rusiei: Noi nu vom răspunde deocamdată la scandalul cu diplomații ruși
(Foto:mid.ru)

Întrebată cum ar putea influența dezvoltarea relațiilor moldo-ruse scandalul cu diplomația, reprezentanta Ministerului de Externe, M.Zaharova, a declarat că Moldova ar trebui să clarifice problemele din interior și ce dorește să întreprindă mai departe.

„Până ce nu e clar ce dorește să facă Moldova. Au loc dezbateri politice aprige privind situația creată. Ați văzut decizia ridicată la nivelul guvernării, vedeți și reacția președintelui R.Moldova. Reiese că ne ciocnim cu o poziție foarte stranie a acestui stat în privința relațiilor internaționale. Chișinăul ar trebui să clarifice poziția sa. După cum știți, indiferent de ceea ce pași sunt intreprinși, Rusia întreprinde măsuri adecvate și simetrice. Dar situația poate fi diferită. Teoretic voi cunoașteți răspunsul nostru, dar practic, trebuie să așteptăm o decizie finală și unică a Chișinăului. Toate puterile politice din stat ar trebui să ajungă la un numitor comun”, a declarat Zaharova.

Pub

UNIMEDIA reamintește că președintele Igor Dodon a criticat dur decizia guvernării de a declara cinci diplomați ruși drept Persoana non grata în Republica Moldova.

Acesta a zburat astăzi la Moscova pentru a „repara greșeala eurounioniștilor de la Chișinău”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI