ora: 15:55, 31 mai 2017 7839
Autor: Ruxanda Macuh

Ministerul de Externe al Rusiei: Noi nu vom răspunde deocamdată la scandalul cu diplomații ruși


Ministerul de Externe al Rusiei: Noi nu vom răspunde deocamdată la scandalul cu diplomații ruși
Foto:mid.ru

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că nu va răspunde deocamdată la scandalul cu diplomații ruși din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, asta deși anterior oficialii ruși au avertizat că Moscova va avea o reacție dură.

Întrebată cum ar putea influența dezvoltarea relațiilor moldo-ruse scandalul cu diplomația, reprezentanta Ministerului de Externe, M.Zaharova, a declarat că Moldova ar trebui să clarifice problemele din interior și ce dorește să întreprindă mai departe.

„Până ce nu e clar ce dorește să facă Moldova. Au loc dezbateri politice aprige privind situația creată. Ați văzut decizia ridicată la nivelul guvernării, vedeți și reacția președintelui R.Moldova. Reiese că ne ciocnim cu o poziție foarte stranie a acestui stat în privința relațiilor internaționale. Chișinăul ar trebui să clarifice poziția sa. După cum știți, indiferent de ceea ce pași sunt intreprinși, Rusia întreprinde măsuri adecvate și simetrice. Dar situația poate fi diferită. Teoretic voi cunoașteți răspunsul nostru, dar practic, trebuie să așteptăm o decizie finală și unică a Chișinăului. Toate puterile politice din stat ar trebui să ajungă la un numitor comun”, a declarat Zaharova.

UNIMEDIA reamintește că președintele Igor Dodon a criticat dur decizia guvernării de a declara cinci diplomați ruși drept Persoana non grata în Republica Moldova.

Acesta a zburat astăzi la Moscova pentru a „repara greșeala eurounioniștilor de la Chișinău”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -10 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

  Salar mediu net in mana 2017

  Suedia - 2465 euro
  Germania – 2265 euro
  Franta – 2157 euro
  Anglia – 2070 euro
  Italia – 1725 euro
  Spania – 1718 euro
  Portugalia – 864 euro
  Polonia – 752 euro
  Ungaria – 648 euro
  Romania – 515 euro
  Rusia - 506 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bulgaria – 413 euro
  Serbia - 379 euro
  Kasakhstan – 314 euro
  Belarus - 310 euro
  Rep Moldova – 230 euro
  Ucraina – 188 euro
 • -14 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

  Rusia poate foarte usor si eficient sa pedepseasca anume guvernarea, sa expulzeze vreo 10-20% de gastarbaiteri moldoveni, asta citeva zeci de mii de oameni
  .
  in aprilie 2009 Parlamentul o fost ridicat de ~ 1000 de baieti activi, da cit pot face citeva zeci de mii de barbati inraiti?! a?! ;))
  .
  Plahis, va #ArdeCurul in asa caz sau nu???
  .
  • -8 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Moldova

   Moldova exporta 25.1% in Romania si doar 11.4% in Imperiul Rus.. Rep Moldova depinde de 2.5 ori mai mult de Romania decat de Imperiul Rus.
   • -15 (19)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

    ha ha ha ;)))) ce logica, da de ce ei numai ultimul an??? si apropo in 2017 deja tabloul e altul Rusia iar a iesit pe primul loc...
    .
    dar nici asta nu conteaza, factorul cheie este cel jumatate de milion de moldoveni care lucreaza in Rusia si sustin tara prin peste un miliard de $ remitente anual
    .
    conform datelor BNM -
    Federaţia Rusă rămâne principala ţară de unde moldovenii trimit cei mai mulţi bani acasă. Datele Băncii Naţionale arată că anul trecut, peste 35 la sută din volumul total al transferurilor au venit din această ţară.
    Israel este a doua ţară în top de unde conaţionalii noştri au transferat aproape 154 de milioane de dolari.
    Moldovenii aflaţi în Italia au trimis în Republica Moldova 133 de milioane de dolari. Cu 30.000 mai puţin au transferat cei din Statele Unite ale Americii.
    publika.md/statele-din-care-au-fost-transferati-cei-mai-multi-bani-in-2016-ce-tara-este-in-fruntea-clasamentului_2888391.html
 • +4 (6)
  Об ответных мерах российской стороны в отношении Республики Молдова СООБЩЕНИЕ ДЛЯ СМИ 31 мая советник-посланник Посольства Республики Молдова в Российской Федерации Н.Мыйня был приглашен в МИД России, где ему была вручена нота, в которой указывается, что в ответ на высылку 29 мая пяти российских дипломатов из Кишинева, пять сотрудников молдавской дипломатической миссии в Москве объявлены «persona non grata», и им предписано покинуть территорию Российской Федерации в трехдневный срок. Российская сторона выразила надежду, что в Кишиневе осознают контрпродуктивность…
 • +4 (6)
  Cred ca s-au razgandit pana la urma rusii :) Anunt publicat pe mid.ru la 16:31, ora Moscovei.
 • +6 (6)
  Igoras!!! Nu stii geografia,...nici romana sau cum ii spui(maldaveneasca),ca ii tot o ,,brinza,,. Rusine ca ai mama profesoara de romana!!! Fermierii se for falimenta??? Unde ai auzit tu asa fraza??? La Sadova? RUSINE! Demisioneaza,ca esti agramat...Mai inscriete la scoala,ca esti slabut...
 • +2 (6)
  Din pacate Dodon e adevarata fata a celor 50% de moldoveni care l-au votat. Prosti, complexati, limitati in gandire, agresivi si desigur tradatori de patrie.
  • -3 (7)
   Acum iese la iveala cum Trump a devenit presedintele SUA cu ajutorul rusilor.. Atunci sa-l faca pe Dodon presedinte,pentru ei ar fi un fleac.
   Nu cred ca pentru el ar fi votat 50%.
 • -15 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  :)):)) Путин круче всех
 • 0 (0)
  http://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/2772287?p_p_id=101_INSTANCE_cKNonkJE02Bw&_101_INSTANCE_cKNonkJE02Bw_languageId=ru_RU
  Bo$$ilor de la Unimedia, stirea asta unde a disparut?
 • 0 (0)
  Au fost deja expulzati 5 diplomati moldoveni.
 • 0 (0)
  Miine plec in Federatia Rusa. Voi incarca sa repar greseala facut de eurounionisti. Voi linge in fund ego-ul lui Putin, poate o sa ii placa si o sa-i treaca supararea.
  Domnul Presedinte, vor falimenta si nu se vor falimenta. Pentru ca nu ei se falimenteaza, dar politicieni lipsiti de minte ca dvs ii falimenteaza.

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA