ora: 13:29, 10 mar 2015 4748
Autor: Doina Salcuțan

Mihai Ghimpu: Nu suntem nici în opoziție, nici la guvernare


Mihai Ghimpu: Nu suntem nici în opoziție, nici la guvernare
Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie

Partidul Liberal nu se află nici în opoziție nici la guvernare. Declarația îi aparține președintelui PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Liberalul susține că formațiunea sa nu poate fi considerată în opoziție atâta timp cât nu există o majoritate în Legislativ, informează UNIMEDIA.

„Noi nu suntem nici în opoziție, nici la guvernare, nici în afara actului guvernării fiindcă opoziție există atunci când există majoritate. Iată dacă aceste trei partide PLDM, PD și PCRM ar anunța majoritatea…”, a explicat Ghimpu.

Mai mult, potrivit lui Ghimpu, nici PCRM nu se poate considera în opoziție, chiar dacă aceștia din urmă au afirmat că nu se află la guvernare.

„Cum poate să fie în opoziție, dacă nu este majoritate? Opoziție fără majoritate nu poate exista. Noi nu avem majoritate parlamentară. Când există majoritate parlamentară, atunci avem și opoziție”, spune președintele PL.

Mihai Ghimpu mai susține că într-o democrație este nevoie de votul majorității, iar în situația actuală, există o problemă pentru Guvern și pentru toată lumea.

„Deci, avem un câmp de harbuji amestecați cu bostani. Un pic de haos fiindcă democrația, cum am spus, înseamnă votul majorității. Această majoritate parlamentară nu există. Și aceasta e marea problemă pentru guvern și pentru toată lumea”, afirmă politicianul.

Despre socialiști, Ghimpu a menționat că deși s-au declarat în opoziție, ei „habar nu au ce înseamnă democrație”.

Ei s-au declarat, dar ei habar nu au ce înseamnă democrație. Nu vedeți cum umblă  prin Tomsk, Omsk, Moscova. Aceștia nu sunt oameni care să se conformeze principiilor democratice, suveranității, independenței, libertății acestui stat, acestor cetățeni. Pentru ei sunt ca Batika Mahno, anarhie”, conchide președintele liberalilor.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (22)
  Mos Ghimpu hai decidetiva o data ce sunteti si cu cine sunteti,ba cu proeuropeni ba cu socialisti.
  • +9 (21)
   Chirtoaca in primarie cu comunisti imparte hectare de pamint,permit cazinouri sa fie,gherete se pun care demult trebuiau scoase da iaca in parlment nal iubeste Ghimpu pe Vova cum sar spune (ne maio).Sow facut de un om bolnav care singur nu stie ce vrea sa faca are noroc de Chisinau ca le d voturi ca altfel dispareau cu totul demult.
   • +6 (18)
    Nici la tanda, nici la manda. Ca de fiecare data Ghimpu spune ceva da nu mai intelegi nimic din ce a vrut sa zica. Vorba multa da idee zero. Nepotu se vede cui ii seamana.
    • +1 (13)
     Mai ramine sa spuie Ghimpu aici ca daca PD si PLDM nu fac majoritate de guvernare, atunci o face el cu PSRM si PCRM, si atunci ei sunt la guvernare dar PLDM si PD in opozitie... :D E nostim Mosul ce pot sa spun...

     Sunt cetățean activ
  • +4 (16)
   De la omul acesta nimic nou din gura lu inu esa,si cred ca cit mai curind ei o sa dispara din politica deoarece multi nul mai vreau pe Chirtoaca de primar si doar el aducea PL voturi.
  • +1 (13)
   Of Ghimpu pleaca bai o data la odihna iao pe Razvan de la socialisti si dute si te odihneste ca si asa ii vai de capul tau.
  • 0 (0)
   ce va mai place sa trancanici aiurea
   _________
   Statul asta parca nici nu are guvernare,
   rataceste pe undeva...
   toti parca dorm adinc...
   mai deschid cate un ochi asa bolborosesc ceva sub nas
   mai misca cate un membru inferior sau superior si adorm inapoi
 • +7 (19)
  La Ghimpu ori e laie ori e balaie,in primarie cind PCRM si PL impart terenuzi nu mai zic nimic d iaca aici Ghimpu nu stie ce vera si de unde sa mai puna mina.
 • +8 (20)
  Ghimpu acum ne riba ne measo, so stricat apredeliteliu. El ba e cu PLDM si PD, ba e cu socialistii si PCRM. Umbla si asta ca sita la cumatre.
 • +12 (22)
  Верно подметил старик, ни туда, ни сюда.
  Болтается как гав... в проруби.
 • -6 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nefiind la guvernare,o sa duceti raspunderea pentru fardelegile ce se produc in tara, fiindca nu sunteti in opozitie. Trebuie sa va apreciati,or sunteti in opozitie,or raspundeti de furturile Bancilor si saracia din tara alaturi de Filat Lupu si Plahotniuc. De altfel, pentru ce mai stati in Parlament ?
  • +7 (17)
   Foarte corect eu cred ca PL degiaba sta in parlament,pina acuma nu au venit nici cu un proect de lege doar stau si comenteaza lucrul pe care il fac alti si nimic alceva,rusine PL degeaba ocupati fotoli in parlament.
 • -6 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Hai, hai lingăilor lingeţi bine bine fundul "şefilor" ce vă rămîne să mai faceţi,doar sunteţi bine plătiţi din miliardele furate.
  • -1 (11)
   caposu lingau numarul unu ce cururi si busi de tot felu,si cu celulita,si caceite ,si ne caceite,dar cel mai care i place sa linga cur de PL-ist.Sai oferim aceasta sansa si sal lasam sal ridice pe Chirtoaca in slavi.
 • +4 (10)
  De ce consideraţi că degeaba stau în Parlament. În primul rînd sunt remuneraţi. Acces la microfon au nelimitat. Comentează acţiunile sau inacţiunile colegilor, îşi fac PR ieftin, lăudîndu-l la fiece pas pe Chirtoacă.
  Şi vă asigur, că dacă s-ar dori s-ar face tot posibilul şi inposibilul pentru a le închide microfonul. Dar această dorinţă va apărea în compania electorală pentru alegerea Edilului Capitalei.

  Sunt cetățean activ
 • +6 (12)
  Миша , МЫ все ПРОЕБАЛИ !! Iata la moment cum suna situatia. Domnule Ghimpu e tirziu sa mai spunem ceva ! A trebuit de actionat pina acum ! Nu da doamne sa mai scapati si Primaria din miini ! Ca sa zis cu voi ! Am asteptat din partea la PL intotdeauna actiuni, miscari, reforme , dar ... ramine de dorit !
 • -1 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (6)
  E de vina Mina Moscovei!!!
 • -3 (5)
  ни рыба, ни мясо.
  Similar cu starea din Chisinau.
  Oras European in visuri si promisiuni, iar in realitate un bazar asiatic.
 • -2 (4)
  Misule, la pensie pleaca ca sa nu fii plecat!
  Esti un ghimp in fundul tuturor !
 • +2 (2)
  Baeti,ce asa-i de greu sa intelegem,cit de bine lamureste Ghimpu,despre guvernare si parlament;adica,despre pozitia partidelor in Parlament si sustinerea Guvernului;ca nu exista majoritate si in Parlament,fara majoritate NU poate exista opozitie?!Cititi de mai multe ori daca,NU intelegeti despre ce se vorbeste ca,acest lucru este foarte grav;reesa ca,avem Parlament si Guvern,vitreg;mama si tata sint-vitregi(un mod sa putem intelege);asta-i democratie moldovenesca,NU democratie ca-n tarile civilizate,ca-n Europa.Sa ride toata Europa de asa conducere ca-n Moldova dar,noi scriem cine stie ce.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  faza e ca nu e necesar de-l talmacit pe Gh,toata lumea stie materia asta de 2 bani ,lumea nu stie de ce sa ajuns la starea aceasta .Iata ce tre sa lamureasca Gh .De ce guvernul e orfan cu parintii in viata.Si cum trebuia de procedat corect ca interesul electoratului sa nu fie lezat, cum sa zbatut Gh ca sa nu nimerim in cloaca comunista si trasi la o parte de la banii si valorile europene

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA