Mihai Ghimpu: Nu suntem nici în opoziție, nici la guvernare

Partidul Liberal nu se află nici în opoziție nici la guvernare. Declarația îi aparține președintelui PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Liberalul susține că formațiunea sa nu poate fi considerată în opoziție atâta timp cât nu există o majoritate în Legislativ, informează UNIMEDIA.

„Noi nu suntem nici în opoziție, nici la guvernare, nici în afara actului guvernării fiindcă opoziție există atunci când există majoritate. Iată dacă aceste trei partide PLDM, PD și PCRM ar anunța majoritatea…”, a explicat Ghimpu.

Mihai Ghimpu: Nu suntem nici în opoziție, nici la guvernare
(Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

Mai mult, potrivit lui Ghimpu, nici PCRM nu se poate considera în opoziție, chiar dacă aceștia din urmă au afirmat că nu se află la guvernare.

„Cum poate să fie în opoziție, dacă nu este majoritate? Opoziție fără majoritate nu poate exista. Noi nu avem majoritate parlamentară. Când există majoritate parlamentară, atunci avem și opoziție”, spune președintele PL.

Pub

Mihai Ghimpu mai susține că într-o democrație este nevoie de votul majorității, iar în situația actuală, există o problemă pentru Guvern și pentru toată lumea.

„Deci, avem un câmp de harbuji amestecați cu bostani. Un pic de haos fiindcă democrația, cum am spus, înseamnă votul majorității. Această majoritate parlamentară nu există. Și aceasta e marea problemă pentru guvern și pentru toată lumea”, afirmă politicianul.

Despre socialiști, Ghimpu a menționat că deși s-au declarat în opoziție, ei „habar nu au ce înseamnă democrație”.

Ei s-au declarat, dar ei habar nu au ce înseamnă democrație. Nu vedeți cum umblă  prin Tomsk, Omsk, Moscova. Aceștia nu sunt oameni care să se conformeze principiilor democratice, suveranității, independenței, libertății acestui stat, acestor cetățeni. Pentru ei sunt ca Batika Mahno, anarhie”, conchide președintele liberalilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI