ora: 08:00, 16 sep 2014 3659
Autor: Cristina Buzovschi

Mihai Ghimpu despre șefia partidului: De ce să o cedez?


Mihai Ghimpu despre șefia partidului: De ce să o cedez?
Mihai Ghimpu, președintele PL
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Mihai Ghimpu consideră că nu a venit încă timpul pentru a ceda conducerea Partidului Liberal.  Liberalul consideră că este încă în forță și poate asigura buna activitate a formațiunii, pe când Dorin Chirtoacă, unii din posibilii succesori, trebuie să-și continuie munca la Primăria Chișinău.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de liderul PL în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău, relatează UNIMEDIA.

Mihai Ghimpu a afirmat că era sigur că va fi reales în funcția de președinte PL de către Congres, că acest fapt s-a discutat de nenumărate ori în partid. „Dar nu poți să-i interziși delegatului să nu înainteze alt candidat. Are dreptul conform statutului. Bănuiam că va fi propus Dorin Chirtoacă. E lucru cunoscut că are mulți simpatizanți”, a explicat el de ce au fost mai mulți contracandidați care s-au retras ulterior din cursă.
 
Acesta a spus că îi pregătește pentru Dorin Chirtoacă funcția de prim-ministru, dacă funcția va reveni Partidului Liberal după alegeri.
 
„Dorin Chirtoacă și-a asumat proiectul „Capitala”. Este un proiect foarte serios, responsabil. Dlui decide dacă vrea să fie președinte de partid și el a spus că alege să fie primar al Capitalei. Eu știu cât timp acordam partidului eu, când dețineam două funcții în stat - puțin de tot. Partidul necesită foarte mult timp și multă muncă. Ce eu trebuie să cedez? Este un partid care hotărăște ce trebuie să facă azi, mâine și poimâine. Atâta timp cât eu sunt în putere, pot să conduc cu partidul, Dorin Chirtoacă trebuie să se ocupe de Capitală”, a subliniat președintele PL.
 
UNIMEDIA amintește că duminică, 14 septembrie, a avut loc cel de-al IV-lea Congres al Partidului Liberal, în cadrul căruia Mihai Ghimpu a fost reales în funcția de președinte. Printre candidații înaintați de delegații la Congres era și Corina Fusu, Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă, însă toți și-au retras candidaturile în favoarea lui Mihai Ghimpu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (6)
  asta raspuns la declaratiile lui ghimpu ca chirtoaca nu i-ar fi inmanat lui rotaru insemnele de cetatean de onoare al municipiului chisinau
  http://unimedia.info/stiri/dorin-chirtoaca-i-a-inmanat-sofiei-rotaru-insemnele-de-cetatean-de-onoare-al-chisinaului-81902.html
  • 0 (4)
   A zis ca nu i-a înmânat însemnele în Piața Marii Adunări Naționale, ci la hotel.
   • -1 (7)
    Chiar, de ce sa cedezi, daca e bine, daca poti sa tii in maina tot.
    • 0 (4)
     Ghimpu lucreaza prin metode sovietice, cun sa-l numim acum:
     pelist sau comunist??

     A maturat din calea sa, toti concurentii la functia de presedinte al PL.
     Frumos nu??
     E cu rusii si el ??
 • -1 (5)
  de aici si concluzia: politicienii sunt toti la fel...
 • -3 (9)
  Va rog sa ma credeti, ascultandu-l, mi s-a facut pielea gaina. I-a slabit corpul si spiritul produs de batranete. Are atatea similitudini cu Brejnev, Cernenco si Voronin. Pacat! S-a convertit la soparlele cu fitiluri. si-apoi, "banuiala" dansului, circul asta, amestecul de minciuna nociva cu trufia ghiorlaneasca, setea incurabila pentru mascarada, atacurile insipide la adresa unei singure paersone - toate clocite in cusca sufleurului-gurului - trezesc dezgust.
 • -2 (6)
  Asta a reusit sa ajunga unde a ajuns doar pentru ca au fost circumstante favorabile in mediul politic, adica discreditarea masiva a lui Rosca in anii 2005-2009. Plus, toata lumea satula de alegeri peste alegeri la primaria Chisinau dupa ce a plecat Urecheanu a si dus la venirea lui Chirtoaca. Cu ce se ocupa amindoi acuma nu are nimic comun cu ceea ce promovau ei 7 ani in urma: Chirtoaca fura de la primarie cum poate pentru ca asa ii spune unchiul sa o faca - trebuie bani pentru partid la alegeri, iar mosu isi iese din pepeni. Casa arde da baba se cheaptana.
 • -3 (7)
  Слушаешь его и рыгать хочется.
  Помню как он паскудал тех что ушли из партии, какими словами и какие они тупари.
  Отсюда и вопрос: если он привел в партию таких тупарей и возвысил их в министерские посты, то кто он после этого?
  Или враг этой страны, или такой же тупарь.
  А может я что-то не понимаю в бензоколонке, а он тонкий и дальновидный политик?
  Хотя, по его лицу не скажешь что он знаком с таблицей умножения.
 • +4 (6)
  Ghimpu
  este UNIC in zilele noastre, unul din marii patrioti al acestui neam!!
  In el este intruchipat caracterul dirz, neinfricat,... omul sincer, omul dreptatii...
  O sa vedeti ca dupa el, va fi liniste mormintala, n-o sa mai aiba nimeni curajul sa faca la fel!
  Pacat ca acum cit este in viata, nu este inteles de contemporanii sai!
 • +3 (5)
  Pe mine ma unge la inima de fiecare data cind luati atitudini ce pot deveni istorice!
  Sunteti un om cu suflet mare, neinfricat, curajos, un mare, mare patriot!
  Rari se nasc asemenea oameni de stat!
  Asta este parerea mea, nu vreu sa jignesc pe nimeni.
 • +2 (4)
  Avem pe capul nostru multi popindai ca "vitea"care scrie pe acest forum intr-o limba necunoscuta si nu e el de vina,suntem noi cei ce permitem asa magarii,Cit priveste pe D-ul Ghimpu l-am cunoscut tot timpul luptator pentru poporul Moldav.Ma intreb unde erau eroii de azi cind dinsul se lupta in parlament la cutite cu comii,nu prea imi aduc aminte de cineva sa fi facut acelas lucru,dar azi sunt in firful trebii.Beliti ochii Moldoveni sa nu vina timpul sa beliti altceva.
  • +1 (1)
   http://www.publika.md/ghimpu--niciodata-nu-am-fost-dusmani-cu-voronin_529581.html
   Tu mai spune ca el a luptat si pe timpul soveticilor cu sistemul,fiind in functia de judecator,iar fratele sau Gh.Ghimpu ispasind pedeapsa in Gulag.Acum are tupeul sa-si atribuie meritele fratelui,ca nu le prea are pe ale sale.
   Cu Mercedes s-a pricopsit,cu apartament de elita in centrul Chisinaului la fel - totul e bine si frumos pentru Ghimpu,mai rau de simplii cetateni...
 • +1 (3)
  Corect.Ghimpul e UNICUL PATRIOT,care nu a deviat de la pozitiile lui nici odata.Rosca cu filat si diacov l-au adus pe Voronin pe 8 ani la conducere.Ghimpu n-a vandut BEM si Aieroport.Este in putere sa conduca PL,las sa o faca ,principalul ca are dorinta.Mergem cu PL inainte. Tudor.

  Sunt cetățean activ
  • 0 (2)
   De acord,Ghimpu este unicul,care nu a tradat si s-a opus instrainarii BEM si AIC.El a fost tradat de mai multe ori,dar a reusit de fiecare data sa-si purifice partidul de tradatori,merita respect si sustinere.
   • 0 (0)
    Si Voronin a fost "tradat" de cateva ori,dar se "purifica" incet...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA