Mihai Ghimpu despre șefia partidului: De ce să o cedez?

Mihai Ghimpu consideră că nu a venit încă timpul pentru a ceda conducerea Partidului Liberal.  Liberalul consideră că este încă în forță și poate asigura buna activitate a formațiunii, pe când Dorin Chirtoacă, unii din posibilii succesori, trebuie să-și continuie munca la Primăria Chișinău.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de liderul PL în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău, relatează UNIMEDIA.
Mihai Ghimpu despre șefia partidului: De ce să o cedez?
Mihai Ghimpu, președintele PL (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Mihai Ghimpu a afirmat că era sigur că va fi reales în funcția de președinte PL de către Congres, că acest fapt s-a discutat de nenumărate ori în partid. „Dar nu poți să-i interziși delegatului să nu înainteze alt candidat. Are dreptul conform statutului. Bănuiam că va fi propus Dorin Chirtoacă. E lucru cunoscut că are mulți simpatizanți”, a explicat el de ce au fost mai mulți contracandidați care s-au retras ulterior din cursă.
 
Acesta a spus că îi pregătește pentru Dorin Chirtoacă funcția de prim-ministru, dacă funcția va reveni Partidului Liberal după alegeri.
 
„Dorin Chirtoacă și-a asumat proiectul „Capitala”. Este un proiect foarte serios, responsabil. Dlui decide dacă vrea să fie președinte de partid și el a spus că alege să fie primar al Capitalei. Eu știu cât timp acordam partidului eu, când dețineam două funcții în stat - puțin de tot. Partidul necesită foarte mult timp și multă muncă. Ce eu trebuie să cedez? Este un partid care hotărăște ce trebuie să facă azi, mâine și poimâine. Atâta timp cât eu sunt în putere, pot să conduc cu partidul, Dorin Chirtoacă trebuie să se ocupe de Capitală”, a subliniat președintele PL.
 
UNIMEDIA amintește că duminică, 14 septembrie, a avut loc cel de-al IV-lea Congres al Partidului Liberal, în cadrul căruia Mihai Ghimpu a fost reales în funcția de președinte. Printre candidații înaintați de delegații la Congres era și Corina Fusu, Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă, însă toți și-au retras candidaturile în favoarea lui Mihai Ghimpu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub