ora: 18:59, 19 mar 2017 2777

Martin Schulz, ales lider al social-democraților germani cu 100% din voturi


Martin Schulz, ales lider al social-democraților germani cu 100% din voturi
Foto: Associated Press

Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la postul de cancelar la alegerile din septembrie, a fost ales președinte al Partidului Social-Democrat German (SPD) cu 100% din voturi, informează EFE și DPA.

La congresul partidului din Berlin, Schulz, în vârstă de 61 de ani, a devenit primul candidat postbelic la șefia formațiunii care a obținut unanimitatea delegaților SPD. "Consider că acest rezultat este începutul cuceririi Cancelariei", a declarat noul lider al social-democraților germani, la aflarea rezultatului.

Schulz preia mandatul de la ministrul afacerilor externe, Sigmar Gabriel, care s-a aflat în fruntea partidului timp de șapte ani și patru luni. La congresul partidului, Gabriel s-a pronunțat împotriva continuării guvernului de "mare coaliție" după alegerile generale din septembrie.

Actualul guvern de la Berlin este format dintr-o coaliție între conservatorii creștin-democrați (CDU) ai cancelarului Merkel, aliatul ei bavarez (CSU) și SPD. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA