Marian Lupu o atenționează pe Elena Udrea

Marian Lupu dezaprobă „campania unionistă” pe care candidatul Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Elena Udrea, o desfășoară pe teritoriul Republicii Moldova. Partidul Democrat consideră că astfel de gesturi reprezintă o jignire la adresa statului nostru și la adresa cetățenilor acestei țări. 

Marian Lupu o atenționează pe Elena Udrea
Lupu și Udrea (Colaj: UNIMEDIA)

În acest sens, PD face apel să se renunțe la această campanie. „Populismul unionist este o manifestare politică radicală, pe care marea majoritate a cetățenilor Moldovei o respinge clar. Din punctul nostru de vedere, mesajele unioniste tensionează atmosfera din societate și pot genera reacții radicale contrare, de care nimeni nu are nevoie. Republica Moldova are drumul ei european și este de dorit ca acest vector să nu fie deturnat de mesaje unioniste”, se menționează în declarația semnată de liderul PD.

PD cere public candidaților la președinția României aflați în campanie electorală pe teritoriul Republicii Moldova să respecte statalitatea țării noastre. „Așa cum cetățenii români se declară nemulțumiți atunci când pe teritoriul țării lor sunt lansate mesaje similare din partea oficialilor altui stat, tot așa și moldovenii au tot dreptul să se simtă lezați de astfel de campanii. Considerăm că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt și trebuie să rămână bune, bazate pe respect reciproc, pe moștenirea culturală comună și pe aspirațiile europene ale cetățenilor noștri”, se mai spune în declarație.

Pub

Alegerile prezidențiale în România vor avea loc pe 2 noiembrie curent.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub