ora: 09:27, 08 mar 2014 2112
Autor: Cristina Buzovschi

Marian Lupu despre tentativele de corupere a deputaților: „Acest pericol paște toate formațiunile, nu doar PD”


Marian Lupu despre tentativele de corupere a deputaților: „Acest pericol paște toate formațiunile, nu doar PD”
Marian Lupu, lider al PDM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
„Admit faptul că mai mulți din colegii noștri, și de la PD, și din alte partide din Alianța de guvernare, pot fi vânați, pot fi încercate tot felul de presiuni. Este un pericol care paște nu doar Partidul Democrat. Este un pericol care paște toate formațiunile”. Declarația aparține președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă, transmite UNIMEDIA.
 
Democratul a evitat să spună dacă în timpul apropiat ar putea să mai fie plecări din partidele de guvernare.

„Bine, eu cunosc mult mai multe lucruri decât putem să ne permitem să le spunem în public. Și, anterior, am zis că am mare încredere în colegii mei și îmi păstrez aceeași poziție”, a specificat Lupu.
 
Liderul PD menționează că pe teritoriul țării se dă o luptă dură geopolitică. „Este o situație nemaiîntâlnită. Și, în mod firesc, ea se face resimțită și în cadrul elitei politice. Resimțim foarte puternic toți împreună existența unui șir de pericole din exteriorul coaliției, dar și din exteriorul țării, doar situația în Ucraina și situația în regiune cât valorează. Aceste pericol ne fac să fim mult mai consolidați și să resimțim acea responsabilitate comună pentru atingerea obiectivelor pe care le-am stabilit anterior. Și, în primul rând, aici vorbesc de semnarea și ratificarea Acordului de Asociere, un obiectiv pe care cu orice preț trebuie să îl atingem”, relevă politicianul. 
 
Un alt aspect, potrivit lui, ar fi solidaritatea în cadrul coaliției de guvernare, la nivel individual, în special, a unor deputați în cadrul Parlamentului țării. „Fiindcă majoritatea parlamentară, de fapt, este alfa și omega, este elementul determinativ în atingerea obiectivelor necesare. Iată că ne confruntăm cu fenomene de încercări de corupere a deputaților. Și aceste încercări de corupere, în mod evident, au o bătaie foarte lungă. Ele se referă nu doar la atingerea poate a unor interese economice, financiare pentru unele grupuri din țara noastră. Dar aceste încercări vin și cu o evidentă tentă politică care are menirea să aducă la destrămarea acestei majorități, pe această cale, să pună sub semn de întrebare mai departe, funcționalitatea guvernului și perspectiva de semnare a Acordului de Asociere”, conchide sursa citată.
 

Reamintim că acum trei săptămâni, doi deputați din coaliția de guvernare, Valentina Stratan (PD) și Iurie Chiorescu (PLDM) au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere. Parlamentarilor li s-a propus să părăsească fracțiunile și să adere la o „nouă forță politică de perspectivă”.

Atunci liberal-democratul Valeriu Streleț și democratul Marian Lupu au sugerat că în spatele acestor acțiuni ar sta Veaceslav Platon și forțe externe ostile cursului de integrare europeană.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (7)
  poporul la toamna I-I va pleca pe toti
  • +3 (5)
   Pina in toamna trebue de interceptat toate telefoanele la toti deputatii din cualitie.
   • 0 (8)
    Lupu drept spune ca sint influente atit din exterior cit si din interiorul tarii!!! Tentativele de corupere arata ca sint persoane interesate in stabilizarea politica dar si economica a tarii noastre. Si acest indivizi trebuie sa fie trasi cit mai repede posibil la raspundere!

    Sunt cetățean activ
    • 0 (8)
     Acum mai mult ca oricind este nevoie de unitate si e bine ca M.Lupu are incredere in membrii partidului pe care-l conduce. Fie ca cel care a fost slab si s-a lasat influentat de careva beneficii sa fie judecat dur de oameni,sa fie un exemplu pentru toti cei care se lasa adormiti de unele sume de bani. Inainte de a lua vreo decizie ginditi-va la oamenii acestei tari care vor un viitor prosper,mai ales ca avem incredere ca acesta va fi atins.
     • +1 (7)
      Prin spatiul mediatic bintuie zvonul cum ca si Butmalai si Arhire si Cimbriciuc trebuiau sa fie supusi acestui pericol. Si nu se stie cum erau ei sa reactioneze...

      Sunt cetățean activ
      • 0 (6)
       Acest pericol paste intreaga coalitie deoarece in asta este cointeresata opozitia si mai cu seama fosrtele externe antieuropene.
       • -1 (5)
        Marian Lupu are dreptate, acest pericol viza pe toata lumea din coalitie, si cred ca inca il mai paste pentru ca a fost depistat doar un instrument dar nu si initiatorul actului de coruptie, initiatorul insa se pare a fi acel Platon despre care se vorbea ceva timp in urma. El are avea destule motive s-o faca.
        • -2 (4)
         Dragostea Platonica fata de bani cred ca se va reflecta cu siguranta si in alte formatiuni, si anume de asta organele competente trebuie sa fie foarte atente.
  • +2 (6)
   Cine poate sti mai bine ca Lupu cum sta treaba cu coruperea deputatilor. O experienta vasta mon sher- intii s-a prostituat insusi, pe urma impreuna cu Plahotniuc au corupt pe altii !!
   • -3 (5)
    Ma faci sa rid,Vifore!! Nu inteleg pentru ce vii cu acuzatii daca singur stii cine are intentie de a corupe deputatii..si normal ca cel care-si doreste destabilizare politica. Lupu mereu a venit cu propuneri foarte bune indreptate spre unitatea coalitie de guvernare pentru ca sa fie puternici. A facut apel la toti ca sa nu sa se lase influentat de careva beneficii. Rolul tau de a acuza este prea vizibil,fara nici un argument,nu mai zic de rusine.
    • -3 (5)
     Cind vad ca apar risuri alde Vifor care scriu prostii absolut fara nici un argument imi dau seama ca lumea nu-i fara oameni prosti. Eu tot pot sa zic de tine ca esti o curva,un ris,un debil dar acestea nu au nici un sens precum si comentariul tau. Corect? Sau esti asa?
     • +3 (3)
      Boilor alde savka si irina, voi ati uitat cumn lupu a fost cumparat de ploha? sau aveti memorie de peste?
 • +1 (5)
  Doar ochii de viezure ai buliharului mongoloid Phuitn, acest Cinghis Han, acest Hitler al prezentului, cat spun! "Croitorul" imperiului tarist, marele Han liliPhutin, strict pe baza hanatului mongol - leaganul rusilor, laboratorul morbului lor expansionist - vrea sa ucida, dintr-o singura lovitura, mai multe oite neposlusnice. Rusia e un cosmar recurent, din cauaza ca nu a scapat de cosmarul mongol si fiindca a primit balogoslovirea satanei in sutana Kirikk. Anticistul Putin cu fier in vene, in loc de sange, vrea sodomizare walpurgica in toate "periferiile apropiate". Cu toate mijloacele!
 • -3 (5)
  Такой цинизма .. Сами же покупают депутатов, а тут кого то осуждают .. в этом весь Лупу
 • 0 (0)
  Calamitatea cea mai mare
  Cu distrugeri şi vedenii,
  Pentru popor şi pentru ţară,
  Sunt mereu... politicenii.
 • +1 (1)
  Opreste-te Mariane!
  Nu speria aricul cu curul gol!
  Voi demult va-ti vindut! Acum innainte de "lectorale",ati inteles ca nu mai sunteti "lectorabili" si organizati spectacole? Tu pe cit te-ai vindut in 2009,cin ai fugit de la Tatuca Voronin? De ce-ai luat apa in gura cind ati facut tranzactia cu grupul lu Dodonel!
  Daca tot declari ca esti 'bustean de principii si valuari,apoi arata exemplu! sau te sperie viitorul european al Rep.Moldova,dar fara "cretinii perfecti" in viitorul legislativ? Doar nu te-a nascut mamica in Parlament!
 • 0 (0)
  arestati de urgenta bidlele de formuzal si bidon, baaaaaaaa guvernanati puturosi si scatinilor interprindeti animalelor masuri de urgenta asupra separatismului din sransnistria si gagauzia asupra acestor porci,alertaaaaaaaaaa de urgenta GUVERNANTIIII ARESTATIIIIIII PE FORMUZAL SI DODON,GUVERNANTIIII ARESTATIIIIIII PE FORMUZAL SI DODON,GUVERNANTIIII ARESTATIIIIIII PE FORMUZAL SI DODON,GUVERNANTIIII ARESTATIIIIIII PE FORMUZAL SI DODON,GUVERNANTIIII ARESTATIIIIIII PE FORMUZAL SI DODON
 • +3 (3)
  pestele de la cap se strica...si ei se mira de unde atata coruptie in tara.pai daca voi faceti treaba asta de ce nu ar face si un om de rand.e incredibil ceea ce se face in tara asta.
  puterea de sus tine sa creasca si sa se mareasca si asta sigur e cadere a unei societati.inchipuitiva o piramida intoarsa invers si o sa intelegeti.
 • +1 (1)
  cu ce trebuie sa se ocupe "alesii poporului" mai ales in momente cruciale p-u popor...si cu ce se ocupa haita asta de tilhari. Atentie !!! Din banii nostri !!! Pina ia ultimul banut sint banii numai !!!! ai MOLDOVENILOR ! Noi trebuie sa fim stapini la noi in casa. A venit timpul adevarului
  Afara cu slugile jigoase rusesti de la toate posturile de conducere din Moldova; Afara cu popii bolsevici din biserica neamului nostru !!!Afara cu armata de ocupatie ruseasca din Moldova !!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA