ora: 11:01, 29 sep 2014 5794
Autor: Cristina Buzovschi

Marian Lupu a explicat cum va fi formată lista electorală a PDM


Marian Lupu a explicat cum va fi formată lista electorală a PDM
Marian Lupu, liderul PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Marian Lupu a explicat cum va fi formată lista electorală a Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare ordinare din 30 noiembrie. Potrivit liderului PDM, numele celor care se vor regăsi pe listă a fost decis de către cei circa 98 de mii de oameni care au participat la alegerile primare de duminică, 28 septembrie.
 
În continuare, urmează să fie numărate voturile și stabilite rezultatele. În funcție de voturi, în ordine descrescătoare va fi organizată lista candidaților. Linia va fi trasată după cel de-al 103-lea candidat.
 

Imediat ce vor fi anunțate voturile de către Comisia Electorală de partid, va avea loc ședința Consiliului Național al PDM, iar organul va face anumite ajustări la nivel de 10-15% „conform unor norme și principii de reprezentativitate”, însă nu vor fi adăugate nume noi.
 
„Oamenii nu trebuie să se pomenească că în fruntea listei sunt doar candidați din Chișinău - trebuie să avem o reprezentare a regiunilor, a raioanelor. Criteriul de reprezentanță profesională - PD este interesat să aibă în listă și profesori, și medici, și economiști, și juriști, etc. Reprezentanță pe criteriu de gen - dacă ne pomenim că rezultatele acestui vot fac ca doamnele și domnișoarele se regăsesc la coada listei? Aceste lucruri vor fi discutate la nivelul Consiliului Național”, a menționat Marian Lupu.
 
Aproape 98 de mii de persoane au participat astăzi la alegerea deschisă a candidaților Partidului Democrat pentru Parlament. După închiderea secțiilor de votare, urnele de vot au fost sigilate și urmează să fie aduse la Centrul de totalizare din Chișinău, pe care partidul l-a amenajat special pentru a permite colectarea rezultatelor. Numărarea va începe astăzi, 29 septembrie, proces în care vom antrena cca 200 de observatori și numărători din toate raioanele țării. Încă nu se cunoaște ziua exactă când vor fi gata rezultatele.
 
„De dimineață începe procesul de numărare voturilor și stabilirea rezultatelor. Este o muncă migăloasă, fiindcă sunt circa 98 mii de buletine, câte cinci nume menționate înseamnă că așteaptă să fie procesate circa 500 mii poziții. Noi nu am stabilit un termen strict pentru Comisia Electorală a partidului și nu le-am dat indicații ca rezultatele să fie într-o zi. Pe mine mă interesează situația reală. Ei vor avea la dispoziție tot timpul necesar pentru a face un bilanț obiectiv, corect, fără scăpări și greșeli. Le-am dat la dispoziție perioada primei jumătăți a acestei săptămâni și cred că ar fi o perioadă suficientă ca activitatea Comisiei să se încheie”, a precizat liderul PDM.
 
Amintim că pentru desfășurarea alegerilor din 28 septembrie, au fost create 42 de secții de votare ale PDM în toate raioanele țării și 2 secții de votare în Italia. În baza rezultatelor votării deschise, Partidul Democrat va forma lista de candidați pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Un nou pas democartic pentru Moldova !!!
  Alegerile au depasit asteptarile cu un numar impunator de peste 97 de mii de alegatori !!!

  Sunt cetățean activ
  • -7 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Au facut ceva ce nu s-a mai intilnit la alte partide , si asta va ramine in memoria fiecarui .
   Si da , aproape 100 de mii, hey lume, asta-i un succes vizibil.
   Toti criticii care spuneau ca-i un PR de doi bani au cam dat-o in bara, Democratii s-au tinut de cuvint si prin asta merita tot respectul.
   • +2 (16)
    Cita prostie in toata mincinuiada asta!
    • +2 (16)
     Impresionant citi au fost impusi !!
     • 0 (14)
      Cu alte cuvinte, cca 100.000, multi adusi cu sila, asta ar fi de fapt electoratul pd-istilor!
      • -4 (6)
       E o cifra considerabil de mare, mai ales sa luam in calcul ca e un procedeu in premiera in RM, s-a reusit de demonstrat ca cetatenii chiar isi doresc sa detina puterea decizionala, si chiar se merita de revenit la proiectul lui Plahotniuc cu sistemul uninominal care ar putea sa le garanteze in totalitate acest drept.
       • -1 (3)
        Stai jos, nota 3 cu indulgenta. Stupoare, capii s-au pomenit in afara primilor 10.
        • -1 (3)
         Comentariul a fost șters de redacție.
    • -1 (11)
     Simbaaaa, care memorie ciuvac???
     zimi de cite ori ai votat tu ieri???
     • +2 (6)
      pdm in situatia data nu are niciun motiv de bucurie - daca 98000 sunt cei care vor si vota la 30.11.14 pentru pdm, acesta nu trece pragul electoral: sunt doar circa 5% din electoratul RM.
      • -6 (6)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       98.000 sunt acei care si-au dorit si au avut posibilitatea sa participe la premieres, initiativa nou nouta, de pe arena politica din RM. Deci chiar au motive clare d ebucurie, ca au reusit sa le demonstreze si celorlati politicieni, ca cetatenii isi doresc sa detina puterea decizionala in miinele lor.
       • +1 (1)
        Exact cum spui, Dionisus, si e just ce mentioneaza "represiune politica", sunt doar 98.000 acei care si-au dorit si au avut posibilitatea sa participe acum, de unde vor aparea altii cu dorinta si posibilitate la 30.11.14
  • -1 (9)
   Mai sa fie! Rade si mucul de pe deget!
  • -1 (5)
   care impusi rebeata, asta este doar provocatie si chiar daca si a fost acolo vre-un prost platit, apoi despre asta ai spu s i liderii PD, acest lucru s-a presupus. In rest toata lumea s-a dus de bunavointa.
   • +1 (11)
    Si??
    O lista plina cu banditi , tati stina lui Plahis, ap si rost si mai votezi acolo, dac tot Plaha risesti???
  • +3 (3)
   Asa de democratici au fost pina acuma, ca mai nau vindut toata tara rusilor...
 • 0 (10)
  Le place unora sau nu le place, dar este o reusita a PD-ului. Eu nus mare fan marca PD dara cred ca este normal ce au facut, nu au stat in umbra sa se faca ca ploua dar au mers la asa un risc in favoarea cetatenilor dar si al lor desigur.
 • -3 (7)
  Un plus mare pentru Partidul Democrat !
  Astfel democratii dau dovada ca oamenii care sustin acest partid pot singuri să aleagă persoanele pentru lista electorala. Fapt care este laudabil , si automat asigura cresterea increderii din partea cetatenilor fata de acest partid !
 • 0 (4)
  bun, pina la urma este si un exercitiu care pune la incercare electoratul cit si membri acestuia, ei au riscat intr-o oarecare masura, deoarece in premiera orisice lucru prevede un oarecare risc, spre exemplu in PLDM ar fi extrem de riscant sa faci un asa lucru luind in consideratie problemele cu care ei se confrunta.
 • +3 (3)
  Oamenii sunt satui de jocuri si trucuri politice.. cu alegeri din cosmos luate si pe urechile oamenilor turnate...
  -
  Unica intrebare este: Ce ai făcut din ce ai promis DATA TRECUTĂ?
 • +4 (4)
  Tov Lupu, toti stiiau despre "ajustarea" listei de care vorbesti, care atunci a fost tolcul acestor cheltuieli enorme?! Daca si-n alte raioane au adus oamenii din sate cu turma , ca la Nisporeni, atunci e clar. Mai mult ca atit, bugetarii au fost impusi, fie de primar , fie de presedintele raionului, sa participe obligatoriu la farsa. O jumatate din ei in vecii vecilor nu vor vota PD-ul, partidul profitorilor si tradatorilor.
  • -1 (9)
   SOS acut, PD e decazut! Pentru totala desconsiderare a institutiilor-cheie! Se stia, acum trei saptamani, ca la Nisporeni vor votttaaa Candu.
 • +1 (1)
  Ei acum le-a mai ramas sa obtina si la 30/11/2014 100.000 voturi, altfel...
 • +2 (2)
  -conform unor norme și principii de reprezentativitate. I,V Stalin.
  Mariancik! Nu increti fruntea ca iti va curge tarita din "cutia"plina de valuori si principia"!
  • -2 (4)
   Valoare fara principii. Daca Lupu ar fi om, si nu o tentativa de om, ar fi in stare sa faca diferenta. Or, lumea lui e mica si intunecoasa, fara repere. Principiile sunt fara valoare, pentru ca ii lipsesc reperele.
 • +7 (7)
  Jos partidul criminal PD
 • +1 (1)
  D-le jurnalisti mai plecati la ANRE si intrebatii de ce nu scad preturile la carburanti, daca in toata lumea scade pretul la petrol??? Numai azi a scazut cu 0.56 dolari. Lucrati d-lor jurnalisti. Poporul sa vada adevarul.
 • -5 (5)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  baieti si fete sa nu uitati ca aveti internet rapid si vorbiti cu rudele de peste hotare numai datoria pd asa ca nu ziceti nimic numai multumiti ei sunt cei mai buni bv aplauze
 • +3 (3)
  ПД, говорят, за большие деньги купили всех депутатов гагаузии.
  Большенство этих депутатов сегодня поддерживают додогандо, т.е. кинули ПД.
  Я никогда не голосовал за ПД, но с удовольствием заполнил бы эту цидульку чтоб никогда не видеть у руководства этой партии нынешних слащавых морд.
 • +1 (1)
  In privinta netului, a gazului si telefonului, astea sint laude COMUISTE. De parca nu eu am platit toti banii, a venit DOI METRI DE BULBUSI si a platit toate serviciile. Imbirligare imputita, si vrajali eftine. Tara de KIKAT mafioti si curvari.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA