ora: 11:22, 12 dec 2014 3700
Autor: Ana Sîrbu

Maia Sandu și-ar dori o continuitate a reformelor inițiate la Ministerul Educaţiei


 Maia Sandu și-ar dori o continuitate a reformelor inițiate la Ministerul Educaţiei
Maia Sandu
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Membra Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, a precizat că și-ar dori o continuitate a reformelor inițiate la Ministerul Educaţiei. De asemenea, deputatul liberal-democrat a subliniat faptul că își dorește să fie implementate, cât mai curând, prevederile din cadrul Codului Educației.

Declaraţia a fost făcută de către Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4, informează UNIMEDIA.

„Educația este o prioritate, dacă vrem să avem o societate educată. Noi știm că pentru că o societate educată înseamnă o societate prosperă în viitor. Pentru mine contează care vor fi prioritățile pe care le stabilește următoarea guvernare și, evident, contează și echipa”, a spus Maia Sandu.

Sandu a recunoscut că există o serie de lucruri pe care regretă că nu a reuşit să le interprindă în perioada mandatului său de ministru.

De asemenea, aceasta a specificat că își dorește ca fiecare localitate să aibă grădiniță. „Copiii la grădiniţă nu trebuie să înveţe să citească şi să calculeze. Grădiniţa trebuie să urmărească scopul de socializare între copii, de a-i obişnui cu un anumit regim. Vom insista ca în fiecare localitate să fie câte o grădiniţă”, a adăugat membra Cabinetului de Miniștri.

Totodată, Maia Sandu a declarat că se va pune accentul pe pregătirea cadrelor didactice în următoarea perioadă.

„Anual avem câte trei mii de absolvenţi ai facultăţilor pedagogice, însă în instituțiile de învățământ se angajează cel mult 500 dintre aceștia. Majoritatea studiază la universităţi doar pentru a obţine diplomă de studii superioare. Cred că vom reduce numărul de locuri la aceste universităţi, iar banii economisiţi vor fi investiţi în calitatea studiilor”, a mai adăugat Sandu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (9)
  Mult succes in continuare! O personalitate cu personalitate!
  • 0 (4)
   Noi nu mai avem de ales, ele trebuie continuate, caci suntem la marginea degradarii, degraba cei care au mai ramas cu educatie, cultura inteoegenta,o sa fie asimilati de degradati, de cei care il voteaza pe Dodon, Usatii, si care nu vor Ca sa mai Fie examenele de BAC.
   Respect pentru aceasta doamna penru curajul pe care il are, pentru a lupta,pentru dorinta de a schimba si de duce sistemu educational la nivelul superior.
   • +2 (2)
    O sustin pe aceasta doamna, si toti care gindesc sanatos o sustin!
 • +1 (3)
  Multstimata Maia Sandu!
  Si noi ne dorim reformele incepute in invatamint sa fie duse pina la capat, dar cum vedem ce se intimpla cu negocierele de a face alianta cum se fac(hoteste, seara, si in mare taina la fel ca si hotii se intilnesc seara pe ascuns sa imparta banii furati ziua), cum se impusca colegii vostri pentru ca au fost folositi si tradati, cum al vostru Vlad Filat nu intelege ca este ancora care va trage la fund, care pina la urma o sa va tradeze pe toti care vor fi incomozi unuia.
  Va sugerez ca in noul parlament sa parasiti sau sa-l dati jos pe Filat sau faceti o fractiune separata , altfel toti veti ramine cu pecetea de hoti.
  PS Eu am votat PLDM numai pentru echipa , dar nu pentru Filat.
 • +3 (7)
  Fără Natalia Gherman și fără Maia Sandu, cu Efrim și Recean viitorul guvern AIE3 sux by default
  • -1 (5)
   Totodata, dna Maia Sandu reprezinta un bun exemplu de implicare in actul guvernamental a conationalilor din Diaspora.
 • 0 (4)
  bravo Maia Sandu, sunteti unica persoana care a a avut destul curaj ca sa faca reformele fara de care este imposibil sa mergi mai departe.
 • 0 (2)
  Exista LEGE care prevede ca la ocuparea oricaruin post - nu e suficient sa placi lui "sefu" de partid, dar sa ai DIPLOMA de specialist in domeniu, experienta in domeniu si PERFORMANTE PROFESIONALE - grad didactic, grad stiintific etc. Fotoliu de ministru trebuie sa INCUNUNEZE o cariera de SUCCES, dar sa nu fie un "cadou" ILEGAL, CORUPTIONIST cu o instituitie a Statului. NU E LOCUL POTRIVIT la LOCUL POTRIVIT si numirea ei pe criterii CORUPTIONISTE, PAERTINICE a fost o mare greseala care s-a soldat cu INCHIDEREA a sutre de scoli si gradinite - "activitati" de DISTERUGERE care desigur le poate face u usurinta orice analfabet in domeniul PEDAGOGIEI.
  • -1 (1)
   CORECT 1000%


   Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Mai exista tari cu localitati cu putini copii - in Estonia, Letonia, Federatia Rusa, Slovenia etc. - dar PROFESIONISTII care conduc ministerele din aceste tari au gasit ALTE SOLUTII pentru SALVAREA scolilor si a localitatilor - clasele complete cu elevi de diverse varste, programe sociale de STIMULARE a migratiei familiilor cu copii in acele state cu scoli cu putini copii, organizarea scolilor cu proprietate mixta - de stat si particulara, sclile- gospodarii, scolile-ferme cu autofinnatare etc. DE inmchis o scoala nu e greu - orice prost o poate face.
 • +1 (1)
  Doamna Ministru, sincer Va stimez pentru curaj si dirzenie.
  Dar... nu poate fi o Educatie sanatoasa intro-o Societate profund bolnava ca a noastra... Influenta Societatii asupra Educatiei e cu mult mai puternica decat invers - influenta Educatiei asupra Societatii.
  Dominatia bandelor lui Plahotniuc si celor ale lui Dodon, Usatai, Petrenco, Muntean, Ceban, Tcaciuc, etc... nu mai poate fi tolerata de poporul nostru necajit.
  Prezumptia nevinovatiei demult nu mai este valabila si sunt necesare masuri drastice pentru curatirea si asanarea Societatii.
  Mai sunt si alte aspecte esentiale, despre care voi scri in alte comentarii.
 • +1 (1)
  Un alt aspect esential tine de CE si CUM se studiaza in scolile si Universitatile noastre. O simpla intrebare retorica: de ce in Moldova se pregatesc atitea cadre juridice - cu un flux enorm de abiturienti la facultatile de drept, dar efectul lor e absolut negativ (deoarece la noi se studiaza Dreptul, dar in Societate se promoveza Nedreptatea si coruptia greu de imaginat)?
 • -1 (1)
  Inca un aspect dureros tine de Stiintele Naturale, in cadrul carora
  practic tot secolul 20 a fost dominat de Teoriile false ale relativitatii (lui Einstein). Bazele acestor "teorii" au fost cu forta introduse si in manualele si programele de studii din Licee.
  E bine cunoscut (si Internetul vuieste) ca falsitatea acestor "teorii" a fost convingator demonstrata de sute de savanti fizicieni din toata lumea - indeosebi din Rusia, Ucraina, Moldova, etc. : gravity1975.narod.ru, scaytec.ucoz.ru, http://bolshoyforum.com/forum/index.php?board=15.0, http://live.cnews.ru/forum/index.php?showforum=259, http://micro-world.su si multe altele.
  Dar mafia relativista internationala se opune cu vehementa Adevarului stiintific.
  De ce? Deoarece ea nu renunta la Dominatia pe care si-a asigurat-o prin propaganda masiva in tot spatiul mediatic si prin sustinerea financiara enorma a clanurilor respective.
 • 0 (0)

  DA, REFORMA INVATAMINTULUI TREBUIE DUSA LA BUN SFIRSIT.
  BINEINTELES CA NIMIC NU MERGE PERFECT DEODATA, MAI ALES CU MIJLOACE REDUSE...
  E USOR SA DAI CU PAREREA DIN ANONIMATUL INTERNETULUI, MAI GREU SA CONTRIBUI CU CEVA REAL.
  SUCCES DNEI M.SANDU! SINTETI PE CALEA CEA DREAPTA.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA