Citește toate știrile la acest subiect

Maia Sandu l-a ELIBERAT din funcție pe Crudu

Șeful direcției învăţământ preşcolar, primar şi secundar general din cadrul Ministerul Educației, Valentin Crudu, a fost dat afară de Maia Sandu. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către serviciul de presă al ministerului. Crudu ar fi acuzat de cheltuirea nemotivată a unor fonduri dintr-un proiect oferit de UNICEF.   

UNIMEDIA amintește că, anterior, ministrul Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni la ProTV că rezultatele reviziei după ce a venit la Ministerul Educației a arătat că unii angajaţi au irosit nejustificat bani publici. Sursa a spus că atunci când a vrut să-i pedepsească, aceştia „au fugit” fie în concediu de boală, fie în concediu de îngrijire a copilului.
Maia Sandu l-a ELIBERAT din funcție pe Crudu
Maia Sandu și Valentin Crudu (Colaj: UNIMEDIA/europalibera.org)

Funcționarul figurează într-un dosar penal și este în acest moment anchetat, anunță PublikaTV

Într-un material publicat de Jurnal de Chișinău în luna noiembrie 2012 se spune că în vizor ar fi un proiect realizat de ME în parteneriat cu UNICEF privind reforma în sistemul rezidenţial de îngrijire a copilului şi dezvoltarea serviciilor de educaţie incluzivă. Sursa scrie că Valetin Crudu ar fi fost responsabil de proiect şi ar fi angajat persoane care primeau salarii de circa 8000 de lei pe lună pentru servicii „neclare”. 

Solicitat de JURNAL de Chișinău, Valentin Crudu a confirmat atunci că este în concediu de boală atunci, dar „pentru prima dată în 23 de ani de activitate”. Crudu a declarat că prezenta o dată la trei luni rapoarte la UNICEF despre faptul cum au fost cheltuiţi banii pentru salarii şi deplasări şi că nu a fost depistată nicio încălcare. Totodată, responsabilii de proiect au fost angajaţi prin concurs şi „fiecare s-a descurcat aşa cum a putut”. „Cum poţi să foloseşti banii unei organizaţii internaţionale în scopuri meschine? Probabil, noua conducere a ministerului vrea să schimbe unele persoane”, a spus Crudu atunci.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI