ora: 15:56, 10 iul 2013 5698
Autor: Cristina Buzovschi

Maia Sandu își păstrează funcția de ministru al Educației


Maia Sandu își păstrează funcția de ministru al Educației
Moțiunea a fost respinsă
Maia Sandu, ministrul Educației
Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie
Și moțiunea simplă de demitere a ministrului Educației, Maia Sandu, a fost respinsă de plenul Parlamentului. Votul de neîncredere activității șefei de la Educație a fost acordat doar de către deputații din fracțiunea comuniștilor, autorii inițiativei, dar și de deputații din grupul Dodon, relatează UNIMEDIA.

Deputații din majoritatea parlamentară au respins în unanimitatea moțiunea simplă și au condamnat tentativa comuniștilor de a demite ministrul Educației, care a avut curajul să inițieze reforme dureroase pentru schimbarea situației din învățământ.

Amintim că în moțiunea înaintată asupra activității Maiei Sandu, fracțiunea PCRM a invocat faptul că ministul Educației a făcut parte din fostul Cabinet de Miniștri, care a fost demis la 5 martie 2013 prin moțiune de cenzură pe motiv de corupție.

Totodată, deputații PCRM s-au arată deranjați de faptul că Maia Sandu, în calitatea sa de ministru, nu ar fi „întreprins careva acțiuni în legătură cu scandalul de corupție la procurarea autobuzelor școlare la preț dublu”.

De asemenea, în moțiunea simplă de demiterea ministrului Maia Sandu se făcea referire la reforma nepopulară de optimizare a școlilor, dar și rezultatele slabe obținute la BAC.

Amintim că astăzi, mai devreme, a fost respinsă și moțiunea simplă înaintată asupra politicilor în domeniul de apărare și militar, activității Ministerului Apărării și a activității ministrului Vitalie Marinuța.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (15)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +7 (17)
   Maia Sandu este foarte curajoasă......
   • +5 (15)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +5 (13)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +4 (14)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +4 (12)
       Comentariul a fost șters de redacție.
       • +4 (10)
        Maia Sandu isi face bine treaba onest si cu toata resoponsabilitatea nu admite prostia, copiatul si mituirea.
        Reformele implimentate de dumneaei sunt bine venite, si dau roade, ma bucur ca in acest an sa petrecut in asa mod examenele de BAC, in sfirsit am vazut niste date reale , adevaratele cunostinte ale elevilor din scolile noastre.
        Nu trebuie sa inchidem ochii si sa mergem in fiecare an pe aceeasi cale gresita, hai si le vom da la toti sa copie, si pe urma toti rpostii vin pe la universitati, unde si acolo mituiesc, si avem niste specialisti lipiti pamintului de prosti care nu stiu nici ce facultate au finisat.
        Bravo Maia Sandu, succes pe viitor, nu ceddati la provocarile prostilor, tara are nevoie de asa persoane ca dvs, de elevi destepti si de specialisti calificati.
        • +5 (9)
         Anume cu un asemenea ministru al educatiei ca doamna Sandu, Republica Moldova merge cu pasi siguri spre Uniunea Europeana. Eu ma bucur foarte mult ca doamna Sandu isi indeplineste onest toate obligatiunile, face reforme, reforme necesare, datorita carora noi vedem situatia reala in Republica Moldova la moment.
         • +3 (7)
          Foarte bravo-i doamna Sandu. Este o femeie puternica si autoritara. Daca si-a pus in plan sa faca schimbari, a reusit sa le faca. Este de apreciat munca si straduintele ei... Sper sa ridice foarte curand nivelul cultural al societatii noastree!!Mult succes in continuare. Nici nu merita sa priviti in directia celor din PCRM sau altii, care au ca scop doar manipularea populatiei!!! ei au nevoie doar de prostime..nu de oameni educati si cultivati.
          • +1 (5)
           De acord, o femeie ce merita tot respectul. A avut nevoie de foarte mult curaj pentru a duce la bun sfirsit schimbarile pe care le-a inceput. Anume datorita Maiei Sandu putem vedea situatia reala la BAC. Ar trebui sa fie un exemplu pentru o mare parte din ministri!
           Fiecare actiune a doamnei Sandu e bine argumentata. Bravo.
          • 0 (2)
           Este aidoma unei doamne de fier. Are curaj, tarie de caracter, trasaturi sufletesti masculine, ca sa poata tine in maini intreaga tara, adica nivelul eduactional al acesteia!
       • +5 (9)
        Chiar o respect pe doamna Sandu si salut toate schimbarile pe care le face!!!
        • +1 (3)
         Si eu ma bucur si o apreciez pentru faptul ca alege "graul de neghina"... adica elevii buni, de prostanaci!
      • +5 (9)
       Comunistii s-au obisnuit ca in perioada in care erau la guevrnare, toti copiau, toti cumparau note, nu se pot obisnui cu adevarul.
       Chiar o sustin pe doamna Sandu, e ministrul ce a aratat situatia reala la BAC, a vazut unde mai este de muncit si sunt sigur, doar prin asemenea schimbari putem obtine rezultate mari, rezultatele asteptate.
     • +5 (13)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +1 (5)
       Si eu cred de-asemenea ca doamna Sandu este cel mai bun ministru al educatiei de pana acum din Republica Moldova. Bravo , doamna !!!
  • +2 (6)
   Chiar isi merita locul de munca,datorita reformelor care le-a facut ea,s-a aflat situatia elevilor in Republica Moldova.
  • +2 (6)
   Insfirsit nu o sa mai fie terorizata de PCRMistii care nu au facut nici 9 clase nici 7 ani de acasa nu au.
   • +1 (5)
    De PCRM nici nu mai zic... sunt total agramati si lipsiti de educatie. Din cauza asta si se oftica atata...
  • +2 (4)
   dar ce a facut ea in aceasta functie ca atat o laudati??? a facut lucrul unui jandarm, dar ce le-a dat, ce conditii a creat pentru copii? e usor sa intrebi si sa interzici, dar o educatie adevarata inseamna sa explici. pacat ca doamna, care "s-a format ca specialist in occident" (astfel ea se prezinta) nu a inteles asta...
   • 0 (4)
    A creat conditii normale, credema! Faptul ca nu le-a dat voie copiilor sa copieze, nu inseamna ca a creat conditii proaste. Sunt conditii proaste doar pentru cei care cunosc ca pot merge mai departe doar copiind!
  • +2 (2)
   Argumente:
   1. Nici o vizita in nici o institutie de invatamint de cind e ministru.
   2. Nenumarate cazuri de abuzuri in institutiile de invatamint inclusiv copii ce nasc la 16 ani.
   3. Management defectuos si incompetent in ceea ce priveste instalarea camerelor (citi studenti de la tehnologii informationale au fost implicati?...zero), (de la 3 mln lei aflam ca s-a transformat in 7 mln).
   4. Sou eftin de 2 bani fara rezultate in ceea ce priveste procurarea autobuzelor si demiterile persoanelor incomode (daca erau cu adevarat vinovati, puterea care controleaza si MJ, si PG si MAI cu siguranta ii baga la zdub).
   5. Strategie de 2 lei in domeniul educatiei., eu ca cetatean nu stiu la ce sa ma astept mine de la sis educational.
   6. Personal am vazut-o cum si-a parcat RAV-4 pe trotuar fara sa-i pese de faptul ca totusi trotuarul este pentru pietoni(oare asa ministru trebuie sa stea la cirma educatiei?)
   7. Si lista poate continua la nesfirsit.... Noapte Buna Moldova :(

   Sunt cetățean activ
 • +7 (15)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -6 (10)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (7)
 • -4 (8)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -2 (6)
   Toadere, si eu la fel ii sugerez
   • -1 (1)
    Bisnitarilor, va sugerezi sa mai treceti prin scoala primara, ca sa va alegeti cu ceva cultura. Minima! Dincolo de ciot-ul "neSlavita fii matuska anormala, ne-sfanta".
 • +2 (8)
  sunt convins, cu asa demnitari avem viitor. respect Dna Sandu!
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  care a avut curajul sa spele bani direct in procesul de reforma !! lasind 11 mii de tineri in strada ! apoi dupa ce vazui isprava ! 3 mii de tineri au fost amnistiati de a duce un trai de boschetar ... cit despre 8 mii ramasi fara documente de a se inscrie la invatatura in universitatile corupte a moldovei! asta e plata pentru spalarea citeva sute de mii de lei din achizitia de camere la un pret extraordinar de mare ))) trebue sa poti sa cauti asa camere scumpre ! de fapt leau facut ei scumpe sa duca spalatoria pina la punctul dorit!
  • +2 (8)
   ia zi-le tu la miile alea de tineri sa nu mai stea toata ziua prin baruri si sa puna mana pe carte sa invete.
   subiectele de bac nu au fost grele daca ai deschis cartea si ai citit
   dar daca esti lenios si ai taiat frunza la caini tot anul atunci mergi la coada vacii...si acolo se poate trai cinstit fara diplome de liceu sau de universitate...
 • -2 (4)
  ...au mai ,,spisuit'' o generație
  transformând-o-n carne eftină, de tun
  Basarabie , plătește consumația
  cinelor de taină din ajun...
  • +1 (1)
   în Los Angeles în loc de manuale
   întroduc ipod-urile, gratis
   în moldova milioane bugetare
   că la Orwel - pentru Marele lor Frate...
 • 0 (6)
  am vazut deja liceeni care se angajeaza la munca pe vara si prin cumus ! nu cred ca sunt ei clasa inferioara a societati icu toate ca anuimala asta de ministru lea distrus viitorul dorit ei cauta noi inceputuri si se angajeaza in cimpul muncii !!
 • -2 (4)
  Către huba - ești un limitat și mărginit.Tu, cu mintea ta de cucoș, î-ți poți imagina viitorul acestei țări cu tineri analfabeți , care categoric nu vor să facă carte. Acești tineri sunt o clasă doar de consumatori. Să se mai gândească asupra viitorului său, dacă au cap pe umeri. Nimic nu se dă fără muncă!!! Iar tu, huba, nici nu înțelegi ce spui - tu susții furatul și mituiala... Vai de capul tău pătrat. Vai de copiii, care au un tată aidoma lui huba.
  • +3 (5)
   pentru ca copiii sa nu fie analfabeti, ei trebuie invatati de profesori cu nivelul de trai decent, sa aiba acasa mama si tata, nu plecati peste hotare, etc. e simplu de tot sa verifici si sa interzici, dar incearca sa explici si sa creezi un ansamblu de conditii pentru o educatie buna. asta e mai greu, si cu asta Dna Sandu putin probabil ca se va descurca, ca a luat-o de la alt capat...
  • +1 (3)
   mai repet si pentru acest individ cu pla de plastelina !! mesajul meu are scopul de a scoate la iveala coruptia organizata de minister camulfata prin asa zisa reforma! iar teoria dumitale a chibritului sa o citesti la gradinita! societatea are nevoe de specialisti, nu cacaciosi de-al de tine care mituesc examenele de stat si teza de licenta, pentru a avea diplome cu 10 la toate materiile ca sai straluceasca poponeata atunci cind se va sterge cu diploma la viceu!! acesti tineri care nu au dat BACul - 1 au fost dati iafara pentru ca asa au vrut asistentii 2 au primit note netrecatoare din greseli de calcul ! si numarul de lucrari cu erori dupa contestatie demonstr acest lucru. citi nu au contestat? 3 multi nu au dat pentru ca au fost psihologic distrusi de experimentele macelarilor de la min educatiei. referitor la incercarea de a ma ofensa, o sa merg cu catocu peste orificiul tau bucal de insecta si o sa-ti regulez un pic dictionarul de cuvinte pentru ca faci niste comentari ide cacat
  • -1 (3)
   sunt sigur ca tu la virsta liceenilor inca cerea ibani pentru inghetata de la parinti ! probabil si acum o mai faci
 • -2 (4)
  Decizia Parlamentului este una corectă, strategică și de viitor. Felicitări sincere, d-nă Ministru Sandu. Chiar mă mândresc cu-n asemenea Ministru. Educația n-a avut nici când un asemeneam ministru de talia d-nei Sandu. Bravo, d-nă Sandu!!! Sunt alături de Dumneavoastră și Vă susțin în toate acțiunile benefice!!!
  • -3 (5)
   De acord! Doamna Sandu a obtinut respectul meu. Am vazut ca e unul dintre cei mai buni ministri din actualul Guvern.
 • +1 (3)
  sa vedeti cite tone de saliva poate acumula pe ea o fotografie cu Maia Sandu pe perete la centrul de re-examinare la BAC - dupa data de 14 iulie !!! Felicitari sincere Maia - esti ministrul macelar cu care parintii vor speria copii atunci cind vor dori ceva interzis !!! sper sa nu o otraveasca nimeni pina la 1 septembrie
 • 0 (2)
  Mie mi-a placut Raportul si raspunsurile Maiei Sandu.
  Domnita firava (dar dragalasa), cu voce de copil, s-a dovedit a fi cu caracter :) Si competenta! Bravo ei!
  Comunistii insa s-au prezentat ca niste badarani needucati si evident dusmanosi fata de Tara si poporul nostru bastinas.
  Se pregatesc intens de Contrarevolutie, impreuna cu separatistii de la Tiraspol si agentura lui Putin si Rogozin.
  No pasaran!
  • +1 (1)
   toti vorbesc si folosesc acest raport ca prilej de a o lauda insa nu am observat ca raportul si inregistrarile video cu ea spunindul sa fie oferit publicului ))))0
 • +1 (1)
  Către huba - tu de când ești prost pe acasă ai fost? Să te vadă și ai tăi cine ești tu.
 • 0 (0)
  Pai sigur si Marinuta cit si Sandu sunt oamenii lu Filat care ii indeplinesc ordinile, de data asta putem spune ca comuniti si liberalii au dat gresi cu de cine sa se ia. In ziua de azi e asa cine plateste mai mult acela este sefu.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA