ora: 10:55, 25 ian 2017 10727

Maia Sandu: CC a permis ca una din cele mai importante funcții în stat să fie deținută de o persoană care nici nu era în drept să participe la concurs


Maia Sandu: CC a permis ca una din cele mai importante funcții în stat să fie deținută de o persoană care nici nu era în drept să participe la concurs
Foto: UNIMEDIA/ Igor Rotari

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, critică decizia de ieri a Curții Constituționale prin care s-a stabilit că președintele poate bloca o singură dată numirea unui ministru, iar astfel, premierul poate veni a doua oară cu aceeași propunere, iar șeful statului este obligat să o accepte.

„În înţelegerea Curţii, Preşedintele ţării este un birocrat care pune ştampila pe toate hârtiile care i se aduc, fără excepții, inclusiv pe cele emise de organe ilegale sau cu învingători ai concursurilor mimate. Curtea nu doar a refuzat să analizeze Decretul de desemnare a Procurorului General prin prisma dispoziţiilor constituţionale, dar a și legiferat acţiunile unui organ neconstituţional, menţinând în funcţie un fals învingător”, menționează Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit președintei PAS, Curtea a refuzat să analizeze Decretul de desemnare a Procurorului General prin prisma dispoziţiilor constituţionale, permiţând prin aceasta ca una dintre cele mai importante funcţii în stat să fie ocupată de o persoană care nici măcar nu era în drept să participe la concurs.

Mai mult, Maia Sandu consideră că Igor Dodon „face zarvă” la acest subiect pentru a umbri declaraţiile scandaloase făcute la Moscova.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA