Maia Sandu, în Parlament! Comuniștii îi cer demisia pentru că nu le-a dat voie elevilor să copieze

Mâine, 28 iunie, Parlamentul va audia raportul ministrului Educației, Maia Sandu, cu privire la sesiunea de Bacalaureat din acest an. Aceasta urmează să răspundă la întrebările deputaților legate de rata înaltă de nepromovare a examenului și soarta de mai departe a tinerilor care au picat la BAC, relatează UNIMEDIA.

Comuniștii au solicitat repetat demisia ministrului Sandu, exprimându-și dezacordul cu introducerea camerelor de supraveghere în centrele de BAC. Totodată, deputatul PCRM Aleksandr Petkov a solicitat ministrului să vină în Parlament cu un raport la acest subiect, iar propunerea a fost susținută și de majoritatea parlamentară.
Maia Sandu, în Parlament! Comuniștii îi cer demisia pentru că nu le-a dat voie elevilor să copieze
Maia Sandu, ministrul Educației (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

„Mâine în cadrul audierilor vor fi oferite mai multe răspunsuri la întrebări, vor fi făcute anumite concluzii și se va menționa cum va fi organizată sesiunea de bacalaureat din anul viitor. În acest an, au început să fie implementate reforme sensibile și dureroase în acest domeniu, care vin să arate că noi avem nevoie de cunoștințe, nu de note înalte. Am constatat că avem un procent destul de înalt de oameni integri, care s-au pregătit pentru BAC și care au promovat acest examen. Politic, pare o decizie riscantă, însă situația de după examenele de BAC arată că a fost o decizie corectă”, a menționat la rândul său liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

UNIMEDIA precizează că astăzi au fost făcute publice rezultatele preliminare ale sesiunii de bacalaureat. Circa 11 mii de elevi (42%) nu au promovat examenele.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub