ora: 13:18, 11 iul 2017 4599
Autor: Eugen Durbala

Maia Sandu, despre promisiunea lui Candu: Este „decizia suverană” a Uniunii Europene să accepte sau nu cererea de aderare a Moldovei la UE


Maia Sandu, despre promisiunea lui Candu: Este „decizia suverană” a Uniunii Europene să accepte sau nu cererea de aderare a Moldovei la UE
Foto: UNIMEDIA

Nu poți promite unui popor un loc în comunitate statelor UE, dacă violezi normele democrate prin sisteme electorale inoportune. La aceste concluzii a ajuns lidera Partidului Acțiune și Solidaritate în urma promisiunii Președintelui Parlamentului Andrian Candu, că precum, Republica Moldova va depune cererea de aderare la UE până în 2018.

Maia Sandu spune că în Republica Moldova, promisiunile guvernării despre aderarea la UE au devenit sport național. „Fără voință politică necesară pentru a face schimbări reale, guvernarea nu poate decât să decepționeze, fapt demonstrat atât prin atitudinea critică a partenerilor occidentali, cât și prin exodul continuu al populației, ceea ce este mult mai grav. Oamenii nu au cum să-i mai creadă, oricât de mult ar încerca guvernanții să-i păcălească prin intermediul propagandei televizate și a unei droaie de postaci aflați în solda micului dictator, care se vrea mare politician”, scrie fosta ministră a educației pe pagina sa de Facebook.

Sandu mai spune că nu poți convinge partenerii europeni și asigura Moldovei un loc în marea familie europeană subminând statul de drept prin justiție selectivă, violând normele democratice prin sisteme electorale inoportune, limitând dreptul la opinie și presa liberă prin intimidarea celor cu viziuni diferite. „Aderarea la UE nu se face prin cheltuirea banilor furați de la cetățeni pentru a plăti firme de lobby precum Podesta și Burson Marsteller, cea din urmă avându-i printre clienți notorii pe Ceaușescu și Yanukovich”, a menționat lidera PAS.

Maia Sandu a punctat faptul că „guvernarea e liberă să depună cereri în orice zi, dar e „decizia suverană” a instituțiilor europene să le accepte sau nu”, menționând faptul că Dl Johannes Hahn, Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere le-a recomandat autorităților de la Chișinău „să se concentreze pe reforme”.

UNIMEDIA amintește că președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat o declarație prin care cere adoptarea rezoluției privind perspectiva aderării a Republicii Moldova la UE.

Întrebat când va fi Republici Moldova pregătită pentru aderare la EU, Candu spune că dacă guvernarea va continua în același ritm să implementeze reformele, în 2018 Republica Moldova ar putea depine cererea de aderare.

„Pentru depunerea cererii de aderare trebuie să fim pregătiți, să fim eligibili. Dacă în ritmul cu care am început anul 2016 și continuăm în 2017, dacă continuăm cu reformele, într-un an de zile am putea să reușim, ca în 2018 să fim capabili să depunem cererea de aderarela EU”, a mai declarat Candu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (2)
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
  Salar mediu net in mana 2017

  Suedia - 2465 euro
  Germania – 2265 euro
  Franta – 2157 euro
  Anglia – 1960 euro
  Italia – 1725 euro
  Spania – 1718 euro
  Portugalia – 846 euro
  Polonia – 762 euro
  Ungaria – 648 euro
  Romania – 522 euro
  Rusia - 519 euro
  Bulgaria – 413 euro
  Serbia - 391 euro
  Kasakhstan – 346 euro
  Belarus - 314 euro
  Rep Moldova – 200 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ucraina – 185 euro
 • -2 (2)
  cu siguranta ca o conditie a unei eventuale integrari a Moldovei in ue va fi si primirea catorva mii de musulmani... deja si cadrul legal se pregateste pentru asta..
  http://unimedia.info/stiri/masuri-sporite-pentru-integrarea-strainilor-in-republica-moldova-136067.html
  -- trebuie sa fii tare naiv sa mai crezi intr-un viitor european frumos impreuna cu hoardele din afganistan sau semeni de-ai lor.
  • +2 (2)
   De ce atunci hoarde de moldoveni pleaca in EU, Canada, SUA si nu mai asteapta cererea lui Candu?
  • +2 (2)
   Bine ca Dodon "a stopat venirea celor 30 mii de sirieni",nu-i asa?
   • -1 (1)
    poate si a stopat))) nu putem sti cu exactitate ce petea fi in alta situatie
 • +2 (2)
  Nu există, în acest moment, șanse să aderăm și nici să ni se acorde o foaie de parcurs pentru preaderare. Ce putem face e să ne folosim de programele destinate țărilor din vecinătatea UE și, cu suportul României, să încercăm să devenim mai apropiați. Pentru a trăi mai bine, nu e nevoie neapărat să fim membri deplini ai UE, putem să facem reforme și să avem suport din partea țărilor UE, cu condiția să o facem sincer și cu mai multă energie. Potențial avem enorm, dar nu avem oameni dornici să facă schimbări.
  • +1 (1)
   Cineva a spus: Aim high but be resonable. I.e. daca am fi avut/ales niste oameni de treaba la conducere cred ca demult era posibil de ADERAT nu numai la UE dar si la NATO. Pana si Isus a spus: "Cere si ti se va da". Dar daca n-ai sa ceri, ti se va da? Clar ca fiind membri UE nu vor curge automat rauri de lapte si maluri de miere, dar cred ca sunt mai multe sanse de a trai mai bine in UE decat pe din afara. De ex Romania.
  • +1 (1)
   Sunt de acord.Totusi,cred ca oameni dornici sa faca schimbari avem,nu exista o majoritate in societate care sa-i propulseze la conducere si asa se perinda acelasi tip de persoane la putere.
 • -1 (1)
  Мда, титулы в силу своей тупости переживают что их не примут в мУЕ. Даже сами того не осознавая окажутся в долгожданном мУЕ. Туда не проблема попасть, проблематичнее выйти. Но баранам этого не понять, зачит туда им и дорога....
  • +1 (1)
   дандона за руку с каканду и на.х в таеженный саюз ватан
 • -1 (1)
  În concluzie:
  Cu „DA” (partiduţ nouţ), în marş, numai la „doina”...
  „PAS cu PSRM” (dar şi „ai noştrii”) - orgolioşi, numai în ceruri se vor înţălege, unde să mai ducă lumea.
  „liberalii cu mai democraţii” - gropari a societăţii, coloraţi şi păcătoşi - de zvînturat, a curăţi ogorul.
  2. Nu e adevărat că „lumea nu înţălege şi nu aşa votează” - mulţime (adunătură), numai „lideri” hîtri şi deştepţi (pentru ei), cu puţină înţălepciune – consecinţă, a haosului, cerc vicios, şi moştenit, dar se ştie cum de eşit, aveţi Credinţă (în propriile acţiuni, Domnul totul ne-a dat, nu de mai cerşit).
  3. Mulţumesc „darului domnesc”, Adevărul nu e la „fundul mării” - m-am smintit tot vorbind de auto „organizare” - aşteptăm de mînuţi Domnul să ne conducă, ba cineva la vot – fără vot??
  Care mass-media să spună lumei? 516550

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA