Mai mulți deputați europeni se află la Chișinău pentru scrutinul de duminică

 Un  grup de deputaţi ai Parlamentului European se află în vizită de monitorizare a alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova. 

Şeful Cabinetului de miniștri a menţionat că este pentru prima data, după 20 de ani, când Președintele Republicii Moldova va fi ales prin vot direct de către cetăţeni. 

Mai mulți deputați europeni se află la Chișinău pentru scrutinul de duminică
(Foto: gov.md)

Mai mult decât atât, va fi făcut public Planul de activitate şi Planul de acţiuni ale Guvernului până în 2018.

Şeful Executivului a informat, de asemenea, că a solicitat Comisiei Electorale Centrale să prevină orice incidente sau conflicte în ziua scrutinului, asigurând o bună comunicare şi deschidere faţă de observatorii internaţionali.

Pavel Filip a mai spus că a dat indicaţii organelor de forţă să menţină ordinea la secţiile de votare în ziua scrutinului.

La rândul lor, parlamentarii europeni au mulţumit Prim-ministrului pentru oportunitatea de a avea această discuţie şi au menţionat importanţa asigurării condiţiilor necesare, care să garanteze secretul şi libera exprimare a votului cetăţenilor în ziua alegerilor.

Pentru monitorizarea scrutinului prezidenţial din 30 octombrie în Republica Moldova au fost înregistraţi peste 500 de observatori internaţionali, iar pentru reflectarea acestuia au fost acreditaţi reprezentanţi ai peste 140 de instituţii media străine.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub