(update) Reconectați la rețeaua de gaze naturale, dar nu toți. 71 de gospodării din Chișinău rămân în continuare fără gaz

(update 18:49) SA „Moldovagaz” anunță că la ora 17:00 majoritatea consumatorilor afectați de deteriorarea conductelor de gaze naturale în urma condițiilor meteorologice extreme au fost reconectați la rețea.

În zonele afectate de intemperie mai rămân neconectate cca 98 de gospodării, dintre care 71 în municipiul Chișinău, 11 în raionul Cahul și 5 în UTA Găgăuzia.  

(update) Reconectați la rețeaua de gaze naturale, dar nu toți. 71 de gospodării din Chișinău rămân în continuare fără gaz
(Foto: UNIMEDIA)

Lucrările de înlăturare a defecțiunilor cauzate de căderea arborilor continuă, astfel încât toți consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distribuție a gazelor naturale în cel mai scurt timp.

Totodată, serviciile de mentenanță și intervenție ale întreprinderilor subordonate SA„Moldovagaz” vor continua să activeze în regim special, pentru a interveni operativ în caz de noi avarii, ținând cont de menținerea pentru următoare ore a avertizării privind condițiile meteorologice nefavorabile.

(ora 14:50) În legătură cu situația excepțională din Republica Moldova, cauzată de condițiile meteorologice extrem de complicate din ultimele două zile, SA „Moldovagaz” informează că sistemul de alimentare cu gaze a țării lucrează în regim stabil.

Deconectări izolate ale consumatorilor au loc în municipiul Chișinău, în raioanele Cimișlia, Cahul și UTA Găgăuzia, urmare a deteriorării conductelor de gaze cauzate de căderea arborilor.

Pub

În Chișinău, la moment, sunt deconectate de la rețeaua de distrubuție a gazelor  140 de case individuale, 210 apartamente din 3 blocuri locative și 20 de agenți economici. În zona de activitate a întreprinderii de distribuție ”Cimișlia-Gaz” sunt deconectați 135 de consumatori, cea deservită de ”Cahul-Gaz” – 49 de consumatori casnici și un agent economic, iar în zona de activitate a ”Găgăuz-Gaz” -  31 de consumatori casnici.

În urma deconectărilor de curent electric au trecut la surse autonome de alimentare  cu energie electrică 43 de stații de predare din cele 80 ale SRL ”Moldovatransgaz”.

În același timp, căderile de arbori au provocat deteriorări de conducte fără scurgeri de gaze naturale, care nu au dus la deconectarea consumatorilor.

Pe toate sectoarele afectate se duc lucrări de înlăturare a defecțiunilor, astfel încât consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distrubuție a gazelor pe parcursul zilei de azi. Pentru înlăturarea consecințelor calamității, au fost mobilizate toate structurile de exploatare și de intervenție ale întreprinderilor subordonate SA ”Moldovagaz”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub