ora: 08:10, 25 ian 2013 6184
Autor: Cristina Buzovschi

Lupu va merge și la Curtea Constituțională pentru a-l apăra pe Plahotniuc


Lupu va merge și la Curtea Constituțională pentru a-l apăra pe Plahotniuc
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Dacă inițiativa legislativă a liberal-democraților privind schimbarea modalității de revocare din funcție a vicespeakerilor și excluderea funcției de prim-vicespeaker va deveni lege, atunci ea va fi atacată la Curtea Constituțională. Un anunț în acest sens a fost făcută de către președintele Parlamentului, președintele PD, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „În Oglindă” de la EuroTV.

„Toate declarațiile PLDM-iștilor vizavi de constituționalitatea poziției de prim-vice este o teză absolut falsă. Întâi de toate, indiferent de prevederile Constituției, care nu menționează în mod expres nici poziția de primvice-prim-ministru, noi am avut ani de zile, în diferite Guverne, la decizia și prin legea Guvernului, o astfel de funcție. Nimeni nu a contestat constituționalitatea acestei funcții. Fapt ce mă face să gândesc că a fost perfect constituțională”, subliniază Lupu.

Potrivit lui, schimbarea mecanismului de demitere a vice-speakerilor nu este constituțională. „În Constituția țării este scris clar cum se aleg vicepreședinții Parlamentului și este fixat că este la propunerea președintelui. Constituționaliștii pe care i-am consultat au spus foarte clar că din cutumele juridice derivă foarte clar că mecanismul de demitere. Noi această lege nu o vom vota. Din momentul în care ea va fi votată de PLDM și PCRM, legea va intra în vigoare și noi o vom ataca la Curtea Constituțională”, a spus liderul PD.

Mai mult decât atât, democratul amintește că funcția nu a fost instituită în special pentru Vlad Plahotniuc. „Poziția de prim-vicespeaker nu a fost instituită odată cu sosirea colegului meu Vlad în Parlament. Să nu uităm că încă din 2009 această funcție de prim-vicepreședinte a fost ocupată de dl Serafim Urechean. Colegul nostru nu a făcut decât să preia această funcție. Nici măcar asta nu contează, nimeni nu se ține de funcții”, a adăugat el.

Marian Lupu afirmă că proiectul înaintat de PLDM reprezintă nu altceva decât o obsesie. „Vom vede cine cu cine va vota acest proiect. Acest proiet de lege are în jur de 1.5 pagini. Doar 5 rânduri se referă la schimbarea mecanismului de demitere a vice-președinților, în rest 99% dn conținutul acestui proiect de lege se repetă „excluderea sintagmei de prim-vicepreședinte al Parlamentului”. Eu nu am mai văzut asemenea proiecte de legi, categoric. Îi reprezintă”, a evidențiat sursa citată.

În context, Lupu a confirmat spusele lui Mihai Ghimpu precum că funcția de prim-vicespeaker a fost împărțită în urma unei înțelegeri dintre Filat și Plahotniuc. „Evident că știam despre înțelegerea dintre Filat și Plahotniuc. Ceea ce a declarat colegul nostru, dl Ghimpu, este adevărat fiindcă negocierile și aranjamentele politice care se discutau înainte de semnarea Acordului de constituire al AIE2 nu se făceau de o manieră închisă. Toți eram prezenți acolo și toți eram martorii acestui rezultat”, a încheiat președintele PD.

UNIMEDIA precizează că în cadrul AIE a reizbucnit „războiul politic” dintre PD și PLDM, mai exact între Vlad Plahotniuc și Vlad Filat. Liderul liberal-demcraților și-a anunțat intenția de a-l revoca din funcție pe prim-vicepreședintele Parlamentului, în replică democrații au acuzat de trădare și complot cu comuniștii.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (26)
  Lupu isi va salva stapinul chiar acoperind cu pieptul ambrazura!
  • +27 (27)
   Ia slugaa! De 3 ani ii slujeste pentru niste bani! Ce demnitate va avea Lupu mai tirziu? Rusine!!!
   • +26 (26)
    prin toate afirmatiile facute la moment Lupu se vede ca vrea din urma lui Plohotniuc sa mearga, sa fie demisi ambii, ca unul plateste iar altul executa!
    • +25 (25)
     da ami apar la declaratii facute la comanda, nu lii rushine lor sa mai zica ceva, PLDM vrea sa scape odata si odata de mafia din tara, dar astia isi apara finantatorul si in ruptul kapului, rushine PD
     • +25 (25)
      Lupu se va duce cu totul la fund daca continua in asa maniera sa-l tina in spate pe Plahotniuc. El nu ia in considerare faptul ca majoritatea cetatenilor RM cer purificarea politicii moldovenesti de indivizi de-al de Plahotniuc. Or interesele personale. financiare sint mai presus decit cele ale cetatenilor.
      • +24 (24)
       Ma tem ca daca Plahotniuc nu va fi oprit la timp Repubica Moldova se va transforma in S.R.L. Plahotniuc si nu vedem noi conducere democrata si viitor senin.
       • +11 (11)
        Foarte murdar joaca domnul Lupu ca aruncă mizeria din curtea PD in cea a PLDM-ului. Se pare ca aici miroase a disperare din partea PD'ului cu atit mai mult din partea lui Plahotniuc. Or razbunarea lui Plahotniuc este mai importanta decit stabilitatea AIE si viitorul Republicii Moldova. Se pare ca Lupu scuipa pe tot ce s-a construit din 2009 incoace si se intoarce cu spatele la cetatenii RM.
        JOS LUPU, JOS PLAHOTNIUC!
        • +4 (4)
         Am impresia ca Lupu se va duce si la capatul lumii ca sa-i spele oasele murdare ale lui Plahoi.
         La inceput credeam ca a mai ramas in Lupu o boaba de demnitate, dar se pare ca aceasta s-a uscat precum se usuca trandafirul Pd-ului.
         • +2 (2)
          Cit de injosit poate fi un om din cauza banilor. Un exemplu viu este cazul dat cu Lupu.
          De cite ori s-a vazut ca Lupu este cumparat de Plahotniuc si joaca dupa muzica lui. Oare ce demnitate va mai avea el mai tirziu? Ce viitor vor avea copii nostri daca ii vor conduce asa idioti ca Lupu, Plahotniuc???
          DEMISIA!
          • 0 (0)
           Lupu, din pricina lui Plahotniuc nu a fost ales in fruntea tarii-acum o sa piarda si acest post
    • +24 (24)
     Brutalitatea cu care șeful legislativului moldovean își apără colegul de partid stârnește o întrebare – cine este cu adevărat Vlad Plahotniuc? De ce este el atât de important încât Marian Lupu este gata să sacrifice nu numai funcția pe care o deține dar și alianța de guvernare în Republica Moldova? Răspunsul este unul relativ simplu – atât domnul Lupu cât și domnul Plahotniuc au fost personaje foarte înalte în ierarhia superioară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, persoane care au avut cunoștințe directe sau indirecte de tainicele modalități de realizare ale unor fabuloase bogății. Ambii sunt legați de invizibile și secrete fire ce datează de pe vremea în care, la începutul mileniului doi al erei noastre, Marian Lupu ocupa o mică, dar importantă funcție, în cadrul Ministerului Economiei.
     • +18 (18)
      Deja intelegem foarte bine cine si-a dorit distrugerea AIE, daca pentru LUPU este mai important un criminal alde Plohatniuc decit Functinalitatea AIE si Bunastarea societatii,atunci cine este lupu si unsde sunt promisiuniele lui , bunastare,progres si respect?
      LUPU eset un tradator de patrie, care stie numai sa-i apere interesele lui Plohatniuc si intereselle de partid.
      • +12 (12)
       „Evenimentele din 2009 au înlocuit regimul conservator comunist cu o coaliţie proeuropeană, în speranţă că Republica Moldova ar putea deveni „un cap de pod” pentru reforme democratice în spaţiul fostei Uniuni Sovietice. Unele progrese au fost realizate, însă se pare că influentul om de afaceri, cum ar fi Vladimir Plahotniuc, aflat în spatele administraţiei comuniste, a sărit reuşit în barca evenimentelor din 2009, pentru a ajunge la putere prin intermediul democraţiei. Plahotniuc, care a făcut bani în comerţul cu combustibil în perioada când la conducere se afla preşedintele comunist Vladimir Voronin, acum este prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, un membru cheie al Alianţei pentru Integrare Europeană”
  • +22 (22)
   JOS LUPU!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +20 (20)
   JOS LUPU şi K!
 • +22 (22)
  ei si acolo au oamenii lor... tare bine s-a aranjat hotii acestea...
  atunci la revolutie vom iesi!
  • +20 (20)
   Plohotniuc peste tot are oameni, el kind a intrat la putere a shtiut unde shi pe cine sa finanteze, aici ii toata viata si libertatea lui! Jos Plohotniuc!
 • +22 (22)
  Prin aceste afirmatii Lupu arata clar cit de dependent este de Plohotniuc si ca lucrurile la ei stau prost de tot! Cit de jalnic incepe sa para acest Lupu. nici pe Voronin anter nu-l apara asa de aprig cum o face acum pentru Plohotniuc. Se vede ca tare mai depind cei din PD si din PL de banii lui Plohotniuc, altfel demult erau sa voteze pentru demiterea lui.
  • 0 (0)
   Imi imaginez asa un dialog :
   Prime-vc-sp: -Marisa,eu imi bag p.la in partidul tau si in capul tau daca g.ndonul cela ma scoate din parlament! O sa vedeti o p.la finantare, tu si cu Diacov! M-am zai.it, eu va hranesc da voi nu faceti nimic!
   Spk(emotionat) - Vlad,nu retrai, eu mor da nu te las dat afara! Ce, eu nu stiu ca fara de tine noi(PD) suntem un c.cat! Sa stii,principiile tale is valorile noastre! (Furam si impartim)! Da sa nu te temi, c-avem oameni fideli oriunde!
   Prim-vc-sp:- Da lumea? Vezi ca acela are mai multa popularitate ca mine? Da tu mi-ai promis ca eu voi fi primul!
   Spk:- Lasa pe mine ca la prostit eu ti-s omu! Acus ma apuc sa le spal creerii ca ei sa-l urasca pe cela si sa te iubeasca pe tine...Asa, cum eu te iubesc!... Esti ttul pentru mine! Pentru partid! Sa vezi cum il fac praf pe Filat! Iaca il sun si pe Ghimpu,el tot ii dator s-o faca!...
   - SFARSIT-
 • +23 (23)
  Lupu este o curva poliuca! La slujit pe papa Voronin, acum pe Plahotniuc?!
 • +20 (20)
  eh dear lupta asa pentru popor lupo si altii ap am trai bine ,da cind merge vorba de noi lasa ca sor trece
 • -12 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  чем больше я узнаю партии Альянса-тем больше мне начинают нравится комики ((((

  Sunt cetățean activ
 • +21 (21)
  bine inteles ca va merge la C.C., exact cum si Mocanu a mentionat ca va fi foarte greu sa ne spalam de CARACATITA lui Plahatniuc!!! Cine nu stie ca A.Tanase o sa-l protejeze pe stapin?!
 • +22 (22)
  Nimeni nu a contestat constituționalitatea...fapt ce mă face să cred,că a fost perfect constituțională. Aceasta o spune un om ce stă în fruntea legislativului. Dacă nimeni nu ar fi contestat moartea lui Paciu,nici crimă nu ar fi fost. Așa e logica acestor 2 metri de bulbuci. Domnule Lupu,luați-l la braț pe Plohotniuc și plecați de unde ați venit cu toată mafia pe care ați adus-o la
 • -16 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  да онм все из одного теста, разницы нет
 • +19 (19)
  Nimeni nu a contestat constituționalitatea...fapt ce mă face să cred,că a fost perfect constituțională. Aceasta o spune un om ce stă în fruntea legislativului. Dacă nimeni nu ar fi contestat moartea lui Paciu,nici crimă nu ar fi fost. Așa e logica acestor 2 metri de bulbuci. Domnule Lupu,luați-l la braț pe Plohotniuc și plecați de unde ați venit cu toată mafia pe care ați adus-o la guvernare
 • +10 (10)
  Fratilor! Deacum e clar pentru majoritatea populatiei bastinase, ca Plahotniuc si Lupu sunt tradatori ai intereselor nationale ale Republicii noastre. Mai putini stiu ca acesti "demnitari" servesc interesele agenturii secrete moscovite si fac totul pentru a acapara atit masmedia cit si structurile economice si financiare de baza - pentru a pregati terenul de a oferi Moldova in totlitate proiectului paranoic al lui Putin - СССР-2.
  Aceste persoane odioase trebuie imediat eliminate din sistemul politic al Tarii si trasi la raspundere. Presedintele Timofti s Filat sunt chemati sa apere Patria de pericolul loviturii de stat de catre forte;e acestor indivizi.
 • -10 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  ... USSR-2...
 • +8 (8)
  În curînd, oameni buni, o să fie clar şi cine conduce cu Curtea Constiţională!!!
 • +8 (8)
  În curînd, oameni buni, o să fie clar şi cine conduce cu Curtea Constituţională!!! Ei se autodivulgă.
 • +4 (4)
  zalupa, daca trebuia, va pune si curu/gura la bataie pentru plahatneara
  asta ii misiunea
 • +2 (2)
  Sigur, cum sa nu-si apere stapinul...
 • -2 (2)
  Sa vina alegerile - sa scapam de cei 101 de inapti. Nimeni din ei nu merita sa fie votat. Solutia este unirea cu Romania. Trebuie sa ne debarasam de parazitii acestea. Unica lor preocupare sunt fotoliile si posturile. In orice tara normala Plahotniuc demult isi dadea demisia la cit a fost ponosti numele sau. In orice tara normal premierul isi dadea demisia - nu e normal sa nu poti face regula intr-o asa tara mica. De comunisti nici nu mai vorbesc. Unirea e solutia!!!
 • +4 (4)
  O sluga va merge la alta sluga sa apere stapinul
 • +2 (2)

  Pân la scrutin lupta cumplit
  Pentru poporul sărăcit...
  Pe toate le dădu uitării
  Când s-a văzut la ...treuca ţării
  UNOR DEMNITTARI
  Fac o mare vâlvătae
  Din interesul naţional,
  Atunci când văd că-i în bătaie
  Interesul... personal.
 • +4 (4)
  nu sunt pro PLDM , atunci cand fac prostii , sunt pro AIE , dar in cazul asta ramanerea lui plohotniuc in functie , aduce mari prejudicii imaginii RM .Deci trebuie sa plece, altfel asta se transforma in Voiculescu al RM si atunci ar fi grav.
 • +3 (3)
  Cei de la toate Curtile domnesti stiu cine comanda acum muzica si de partea cui trebuie sa fie adevarul, daca vor sa nu ajunga "schimbarile" si pe la ei. Nu v-a risca nimeni pentru a se face complice cu persoane cazute deja in disgratie atat in interiorul tarii, czt si in afara. Soarta lor e pecetluita.
 • +2 (2)
  iti aperi stapinul cu pretul propriei vetii foarte devotat om ashai partidu asha sunt cei din partidul democrat asha ca nu acuzati un singur om plahoi ei sunt o gasha cu un principiu si un numitor comun frati pina la moarte numai moartea ne va desparti sa nu ne kidanim unu pe altu niciodata made in moldova "frumoase is nuntile in kolhozzz" :)))
 • +1 (3)
  oameni buni, dati-i pace sa vorbeasca acest 2 m de bulbici! I s-a intunecat mintea de i-l apara cu atita zel si vehementa pe un bandit! Cu cit mai mult el i-l v-a apara pe acest criminal cu atit mai repede o sa cada si el dupa plohoi! O mai mare propoganda in defavoarea lui plohoi si PDM nici ca se putea! Chiar nu sunt minti luminate in PDM sa-i sufle lui Lupu ca singur se duce la fund cu tot cu partid? Dle Lupu, mai scoateti-l pe Ghimpu in fata, adica pe canalia liberala (cum se exprima Eminescu) si totul va fi OK! Va duceti la ripa si veti ajunge sa fiti fugariti de sus de catre tarani cu furcile!
 • +3 (3)
  Pai Lupu nu vrea sa piarda salariu pe care il are de la Plahotniuc!!
  Lupu e un cadavru policit, care nici odata nu sa gindit la tara, la cetatenii acestei tari. El a procedat si procedeaza asa cum e bine pentru el personal si nu importa cu cine face aliata, cu diavolul, cu ocupantii, cu bandtitii.
  Important pentru el sa i se dea putere si salariu bun!
  As fi foarte bucuros daca aceasta mizerie, Lupu si Plahotniuc va parasi parlamentul ca sa nu purtam aceasta rusine la nivel de tara!
 • +2 (2)
  Bine spunea cineva, ca "Padurea domneasca" va semnifica pentru istoria democratiei in Republica Moldova un simbol inumovabil al inceputului de demolare totala a mafiei criminale din Prut si Nistru. Cred, ca, in sfarsit, s-a atins un nivel de maturitate politica: pe de o parte, fortele democratice sanatoase devin tot mai temerare in pozitia lor de a pune sub respectul legii orice potentat din tara, pe de alta, cei care il sistin mortis pe antespeaker-ul Plahotniuc, isi arata adevarata lor fata. O fata de arama, slinoasa si imorala. Lesne de inteles. Toata societatea vuieste pe marginea cazului, exprimandu-se unanim opinia, ca vanatorii de la PD si Pl trebuie demisi si judecati, iar bosii acestor partide in loc sa dea intalnire cu principiile si valorile Temidei, nu stiu cum sa faca sa dreaga pentru a-l scoate din sincopa politica pe Plahotniuc. Aceasta se numeste politica? Aceasta ar insemna in acceptia lor slujirea fara prejet poporului si natiunii? Parca-s veniti din Evul Mediu, zau.
 • +2 (2)
  Jos Lupul natarau!!!

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Dacă Plahotniuc va fi demis Lupul cu năravul va merge la Curtea Constituțională. Să meargă, de ca să nu meargă, acolo-i fecoirul lui tata Tănase- maestrul jurnalisticii moldo-plahot-năuc. Pe bani (mari în dolari)Lisandrtu Tănăseanul i-o rezolvă.
 • +2 (2)
  Sta Plahotniuc in tribuna parlamentului si majoritatea parlamentarilor il privesc in ochi si-i spun, esti hot si raiderist dar el nici o reactie, nici demnitate.Altul ar fi intrat in pamint de rusine, cit trebue sa degradeze un om ca sa nu atraga atentie la cuvintele spuse lui personal.
 • 0 (0)
  Dar de ce tace vulpoiul de Diacov?Ar fi bine sa intervina Presedintele de Onoare!
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “Lupu sugerează că telefoanele politicienilor din AIE sunt interceptate la comanda lui Filat”
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/lupu-sugereaza-ca-telefoanele-politicienilor-din-aie-sunt-interceptate-la-comanda-lui-filat-56599.html
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “Replica PLDM: „Acuzațiile despre interceptarea ilegală a telefoanelor sunt false”
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/replica-pldm-acuzatiile-despre-interceptarea-ilegala-a-telefoanelor-sunt-false-56621.html
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   • +1 (1)
    ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    “(video) Filat a solicitat SIS-ului să investigheze cine și ale cui telefoane ascultă”
    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    http://unimedia.info/stiri/video-filat-a-solicitat-sis-ului-sa-investigheze-cine-si-ale-cui-telefoane-asculta-56636.html
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • 0 (0)
  Bulbuc Lingau lu Plohoi

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA