ora: 08:10, 25 ian 2013 4942
Autor: Cristina Buzovschi

Lupu spune că PLDM s-a transformat din partener în dușman


Lupu spune că PLDM s-a transformat din partener în dușman
Marian Lupu, lider al PDM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Marian Lupu consideră că anume frica este cea care îi face pe liberal-democrați să-și dorească alegeri anticipate, frica că în anul 2013 ar putea fi unul prost -  cu mai puține realizări și mai multe eșecuri. Potrivit liderului democraților, PLDM s-ar fi asociat cu PCRM pentru că ambele formațiunii își doresc distrugerea PD, transmite UNIMEDIA.

„Se produce un joc PLDM-PCRM bine regizat și bine coordonat. Care este scopul acestui complot? Demiterea lui Plahotniuc este cel mai mic scop pe care-l urmăresc. Atac la Partidul Democrat și distrugerea lui - iată scopul urmărit de cei doi parteneri”, a afirmat președintele PD în cadrul emisiunii „În oglindă” de la EuroTV.

Democratului îi este clară poziția comuniștilor. „Partidul Democrat este unicul partid de la guvernare plasat pe centru-stânga. Partidul Democrat și speakerul Marian Lupu joacă un rol important în Alianță, în stabilitatea, menținerea și funcționalitatea ei. Scopul lor final este alegeri anticipate. Noi creștem ca partid, mai ales în ultimul an. Ei au frică de noi și scopul lor este distrugerea PD, distrugerea AIE și alegeri anticipate”, a subliniat Lupu.

Partenerii de altă dată au devenit dușmani, a spus Marian Lupu cu referire la PLDM. „S-ar părea că creșterea PD-ului din contul electoratului comunist duce implicit la creșterea Alianței. Însă, în loc să susțină această tendință, ei au decis să se alinieze cu PCRM și să-i scoată din comă, să-i reanimeze și să-i relanseze pe arena politică? Întrebarea mea este: Până unde are de gând PLDM-ul să joace? Va pune în pericol actuala construcție de guvernare? Timpul va arăta”, a concluzionat sursa citată.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +18 (20)
  Bulbuc doimetrovici și raiderman cei mai importanți de pe pământ!!!!! Iaka de furat: ei sunt pe primul loc, dar de reforme??????
  • +19 (21)
   aiureli dea lui Lupu, el amu spune numai ca sa nu taca , sa astupe adevarul, PLDM vrea ca AIE sa functioneze bine si asta doar fara Plohatniuc
   • +17 (19)
    PD-ul au inceput razboiul! Lupu face zarva si mai intreaba de unde razboi?
    • +17 (19)
     1,5m il comanda pe 2m ce sa faca , ce sa spuna, ca e jocul lui, jokul lui Plohotniuc, jok unde se apara de moarte, dar fac atacuri cu vorba, ca altceva deam nu mai pot face
     • +16 (18)
      si de ce sa transformat? de aceea ca PD sa transformat in dusmanul tarii, prin influentile lui Plohotniuc!
      • +16 (18)
       Odată cu intrarea lui Plahotniuc în politică, în Republica Moldova s-a creat o situaţie în care interesele private şi puterea grupurilor de interese financiare, mediatice şi altele golesc democraţia de sensul şi de substanţa ei. E un fenomen care este catalogat ca fiind o lovitură de forţă împotriva democraţiei. Şi acum observăm aceast fapt tot mai mult, mai ales dupa ultimele declaratii ale lui Lupu.
       • +13 (15)
        Foarte murdar joaca domnul Lupu ca aruncă mizeria din curtea PD in cea a PLDM-ului. Se pare ca aici miroase a disperare din partea PD'ului cu atit mai mult din partea lui Plahotniuc. Or razbunarea lui Plahotniuc este mai importanta decit stabilitatea AIE si viitorul Republicii Moldova. Se pare ca Lupu scuipa pe tot ce s-a construit din 2009 incoace si se intoarce cu spatele la cetatenii RM.
        JOS LUPU, JOS PLAHOTNIUC!
        • +12 (14)
         De acord, Lupu s-a culcat sub Plahotniuc si se afla acum in buzunarul papusarului. Si-a pierdut lumea total increderea in PD. Daca Lupu intradevra tine la PD, la AIE si la viitorul RM ar trebui sa se opreasca sa joace in scenariile lui stapinului sau.
         • -1 (3)
          Ma verzilor. Lupu si Plahotniuc au fost acei care l-au adus pe filimon a vostru la guvernare si l-a facut premier. Mai bine faceau alianta cu comunistii in 2010 si filea vostru, nu-si mai implanta par pe frunte.
          • +2 (2)
           eu2012, hai termina, vad de vreo 2 zili ca latri ca sa-i speli fundul stapinului tau, Plahotniuc.
           E limpede ca Plahotniuc al vostru trebuie demis! Sau inchis, cred ca sa mai rascolim prin pacatele lui ar merita ani grei de inchisoare!
          • +2 (2)
           Cine oare a inceput acest razboi, nu cei din PD? In frunte cu Plahotniuc care le ordona tuturor ce sa faca! Rusine!
           Imi pare rau ca l-am lasat pe acest hot de Plahotniuc sa ajunga atit de sus!
        • +2 (2)
         Acesti 2 metri impaiati nu pot sa gindeasca, el doar executa ordinele, si aceste ordine vin de la nimeni altul decit Plahotniuc.
         Dupa evenimentele recente vad ca Plahotniuc a fost grav afectat de demiterea uneia dintre cele mai principale slugi a le sale, demiterea lui Zubco!
         Acum el si-a scos toate slugile in fata ecranelor:
         1.Godea
         2.Sirbu
         3.Ghimpu
         4.Lupu(in fiecare zi)
         ca sa strice imaginea PLDM-ului. Eu cred ca Plahotniuc trebuie urgent demis! Nu este alta iesire din situatie.
         Eu cred ca cel mai interesant moment ne asteapta in viitorul apropiat, acest moment va fi demiterea lui Plahotniuc sau condamnarea lui la ani grei pentru cele savirsite!
         • +1 (1)
          _
          _
          _
          Afara ninge linistit
          Si-n soba ard dosare
          Mai trec vreo doua saptamani
          Si iar la vinatoare.
          -
          -
          -
     • +14 (16)
      Brutalitatea cu care șeful legislativului moldovean își apără colegul de partid stârnește o întrebare – cine este cu adevărat Vlad Plahotniuc? De ce este el atât de important încât Marian Lupu este gata să sacrifice nu numai funcția pe care o deține dar și alianța de guvernare în Republica Moldova? Răspunsul este unul relativ simplu – atât domnul Lupu cât și domnul Plahotniuc au fost personaje foarte înalte în ierarhia superioară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, persoane care au avut cunoștințe directe sau indirecte de tainicele modalități de realizare ale unor fabuloase bogății. Ambii sunt legați de invizibile și secrete fire ce datează de pe vremea în care, la începutul mileniului doi al erei noastre, Marian Lupu ocupa o mică, dar importantă funcție, în cadrul Ministerului Economiei.
      • +14 (16)
       Lupu se va duce cu totul la fund daca continua in asa maniera sa-l tina in spate pe Plahotniuc. El nu ia in considerare faptul ca majoritatea cetatenilor RM cer purificarea politicii moldovenesti de indivizi de-al de Plahotniuc. Or interesele personale. financiare sint mai presus decit cele ale cetatenilor.
       • +14 (16)
        Cit de josnic este acest Lupu ca procedeaza in asa mod.
        Se pare ca banul lui Plahotniuc la degradat cu totul pe domnul Lupu si se pare ca asistam la un nou show marca Plahotniuc.
        • +13 (15)
         acum se merg atacuri cu declaratii dure fata de PLDM, deoarece PD nu prea le place adevarul, dar lupu sare cum poate mai bine cu gura la soare ca sa mai spui nishte minciuni si sal apere pe parintele Plohotniuc
         • -1 (3)
          Adevarul este ca filea tau e un contrabandist si un prihvatizator mizerabil.
          • +2 (2)
           Uite, m-am saturat deja sa tot latrati ca Filat e contrabandist, s-a demonstrat vreo data? Aveti dovezi?
           Eu stiu ca cind inaintezi o acuzatie trebuie sa ai cit de cit temei, iar tu continui traditia celor din PD, mai precis a lui Lupu, cum chiar ieri a declarat ca PLDM-ul asculta telefoanele. Unde-s temeile?
        • +2 (2)
         Lupu de 3 ani este condus de acest pitic nesaturat de bani! Rusine domnule Lupu!
         Luati seama, ca odata ce pleaca Plahotniuc, ca racheta plecati si dvs.!
      • +11 (13)
       „Evenimentele din 2009 au înlocuit regimul conservator comunist cu o coaliţie proeuropeană, în speranţă că Republica Moldova ar putea deveni „un cap de pod” pentru reforme democratice în spaţiul fostei Uniuni Sovietice. Unele progrese au fost realizate, însă se pare că influentul om de afaceri, cum ar fi Vladimir Plahotniuc, aflat în spatele administraţiei comuniste, a sărit reuşit în barca evenimentelor din 2009, pentru a ajunge la putere prin intermediul democraţiei. Plahotniuc, care a făcut bani în comerţul cu combustibil în perioada când la conducere se afla preşedintele comunist Vladimir Voronin, acum este prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, un membru cheie al Alianţei pentru Integrare Europeană”
     • +12 (14)
      Deja intelegem foarte bine cine si-a dorit distrugerea AIE, daca pentru LUPU este mai important un criminal alde Plohatniuc decit Functinalitatea AIE si Bunastarea societatii,atunci cine este lupu si unsde sunt promisiuniele lui , bunastare,progres si respect?
      LUPU eset un tradator de patrie, care stie numai sa-i apere interesele lui Plohatniuc si intereselle de partid.
  • +14 (16)
   Din cauza lui Plahotniuc se intimpla evenimentele lui Plahotniuc! Si-a scos toate slugile in fata ecranelor sai mai inalbeasca imaginea, Godea, Sirbu, Lupu-princiala sluga!!! Rusine!!! Demisia lui Lupu si Plahotniuc!
 • +12 (14)
  Oare de ce? PLDM-ul a vrut sa afle adevarul de pe 23 decembrie, iar celor din PD nu le convine asta! Si au atacat ministrii. PLDM-isti! Caa deobicei joc murdar din partea PD-ului!!! Lupu este sluga lui Plahotniuc! Curva politica!!!
 • +13 (15)
  discursurile lui Ghimpu si a lui Lupu, din ultima vreme, imi da clar de inteles ca ei au uitat de popor, de alegatori, de obligatiunile si interesele nationale. Se tin acum de acest Plohotniuc ca de colacul de salavare care le permite sa fie la guvernare. Asa cum anterior lumea vedea ca Voronin cind era la guvernare actiona mai mult in interesele Rusiei, decit in interesele Republicii Moldova, exact asa acum vedem ca Ghimpu si Lupu actioneaza strict in interesele lui Plohotniuc si nu ii intereseaza deloc de parerea poporului! Cu Lupu este totul clar. el stie ca eu n-au sustinatori adevarati ai partidului. Toti care i-au votat au fost platiti ca s-o faca, deci n-are alegatori pe care sa-i piarda. Ghimpul are insa mult de pierdut !!! Va asigur ca tineretul care are ratiunea de a analiza cele intimplate in ultima vreme, nu-i va mai sustine pe cei din PL. Gata cu Ghimpu, cu lozincile lui ca el este pentru adevar si pentru popor. Eu nu vad nimic facut din partea PL in interesul poporului !
 • +11 (13)
  E o stire din viata partidlor demna de atentia numai a publicatiilor de partid. Bucataria partididelor nu mai intereseaza. Ma intereseaza ce fac institutiile statului, cu ce se ocupa, isi bat capul de interesele lor marunte de grup, ori mai fac cate ceva si pentru nefericitii cetateni condusi de asemenea inalti demnitari de Stat, care nici nu-si amintesc de functiile si obligatiile lor, ci mereu se vad in rol de Secretari Generali de partide, cu drepturi ca Brejnev de a substitui statul si a dicta la toti mofturile, capriciile, poftele si interesele lor.
 • +9 (13)
  Foarte corect domnule Lupu. PLDM de astăzi înainte va fi un dușman al corupției,al mafioților,hoților,ticăloșilor și mincinoșilor.Așa trebuie să fie un partid adevărat care are mandatul să conducă țara. Voi,PD, cu 15 mandate, vreți să furați la nesfîrșit această țară. Nu vă va mai merge cum va mers. Domnule Filat, nu cedați pentru nimic în fața acestei mafii!
 • +10 (12)
  PDM partid de afaceristi si mercenari politici
 • +11 (13)
  PD in campania de alegeri n-a scos un cuvant cu cine va "prieteni" si cu cine se va "dusmani". PD se credea ca e un partid de tsnga, ce ii va apara pe cei multi si saraciti, dar nu un partid care slujeste nu la 3,5 milioane , dar la 2-3 oameni sau chiar numai la unul singur, finantatorul PD. PD s-a facut drug cu PL, care "lupta" pentru COMPROMITEREA ideii de Independenta a R.Moldova si de lichidare a Statului R.Moldova. Asa ceva PD n-a avut in programul sau, de ce si-a permis sa devieze de la Statut, de la platforma sa electorala, devenind un "hibrid" "unionisto"-liberal. Ce legi in favoarea categoriilor sociale vulnerabile a promovat PD? Majoritatea au fost in defavoarea lor, inghetandu-se pensiile, bursele, salariile, lichidandu-se locurile de munca in scoli si spitale, in ransport etc. Apara PD DEMOCRATIA si DEMOSUL-POPORUL? . E un partid de buzunar in buzunarul cuiva. Nu-l intereseaza Statul de Drept DEMOCRATIC, EUROPEAN, lupta cu coruptia,delapidarile, asocierea la UE.
 • +1 (3)
  Partidele sunt exponente al intereselor geopolitice din afara. Este clar ca PL si PD au "misiunea" de a impiedica cu orice pret ASOCIEREA RM la UE, deaceea vor fi scandaluri dupa scandaluri, diverisuni si sabotari - menite sa blocheze reformele in Justitie, sa compromita RM in fata UE si SUA pentru a nu fi semnat Tratatul de Asociere. Daca RM se asociaza, evident ca "unirea" nu mai are loc, deaceea PL face fum, ridica taraboi, cauta scandaluri. PD nu e nici el cointeresat in ASOCIERE, caci atunci nu se reuseste OLIGARHIZAREA RM, transformarea ei in srl personal a cuiva, de asupra RM va fi JUSTITIA UE, care nu convine oligarhilor de la noi, ajunsi in varful piramidei, ei isi doresc ca puterea lor sa fie ABSOLUTA, fara control dinafara. PL si PD sunt "FRANE" si daca se vor comporta si in continuare ca "FRANE" - vor fi marginalizate, indiferent daca formal se distrama sau nu se distrama AIE-2. PD si PL sunt ridicole daca cred ca vor reusi cumva sa scape. SUA,UE monitorizeaza schimbarile
 • +2 (4)

  Se crede insul cumpătat,
  Când amăgeşte şi-i avar,
  Dar nimeni nu e respectat
  Pentru talent de ... potlogar.
  *** *** ***
  Votează adesea legi alese
  Deputaţii-n parlament...
  Pentru înguste intrese,
  Pentru traiul lor... decent.
 • +2 (4)
  Lupu ne crede cu memoria scurta,crezind ca am uitat cine ne-a tinut in suspans o luna intraga,santajind pe toti ca merge cu comunistii pentru a pune mina pe PG,CNA,CCA pentru stapinul lui,si acum el vorbeste de moralitate si tradare,electoratul lor de la sate deja stie cine sint ei,si la alegerile viitoare vor vedea ca banii sefului nu mai conteaza
 • 0 (2)
  Un mizerabil e Lupu acesta,un nemernic si un pupacur! Mutra lui,ca si pe vremuri cea a lui Voronin,trezeste dezgust! Si fiti atenti- Filat doar cere modificari ca sa fie egal de demis vicespicherul si spicherul parlamentutlui! Si ce afirma Lupu? Se vede ca Filat loveste(poate si inconstient) in ceva fffoooaarte dureros pentru Plahotniuc si Lupu!? Noi multe nu stim din viata clanului dar Lupu stie... Lupu M. -ial pe Ghimpu de minuta si mars in opozitie!
 • 0 (2)
  lupule nu intamplator ai fost comunist pentru ca iti curge comunismul in singe ai vocabular dar nu stii sal folosesti ca iti sunt spalati creierii si nu ai propria personalitate si tot partidul democrat sunteti neocomunisti nimic deosebit Filat este responsabil si trebuie sa traga cu obrazul in fata oficialilor straini de asta vrea sa va aduca la adevar nu la manipulare ca nu ai pe cine sa manipulezi azi doar va faceti de ras asta obtineti voi prin gesturile voastre ...
 • -1 (1)
  Паркэ одиняорь стригаць кэ комуништий вэ тортурау ку досаре ку интерчепция телефоанелор.Аша де рэй ерау ей дар вой аша де бунь кэ ва вотат лумя. Акума чине-с виновець мэй гувернаторилор? Руший,ромыний сау Африка,чине? Ну врець сэ вэ лепэдаць де флекэрий.
 • +1 (1)
  Nu sunt mai multe adevaruri, ci doar unul singur> indiferent de regimul politic, ca-i comunist sau democrat, pamantul oricum trebuie lucrat, altgel nu rodeste. Daca nu si nu, te duci sa traiesti o viata de sihastru. Dar nu asta am vrut sa spun. Ma gandesc la exercitiul guvernarii. Ce mare belea pe capul nostru, ca am vrut cum mai bine, dar a iesut cum mai rau. Actul puterii s-a transformat intr-o galceava de balci. Ascensiuni nu-s, performante lipsesc, dar viata imi trece si, ce-i mai trist, ca imi trece sub sucativa, cu lipsuri si nevoi. Ei inschimb se simt misto. Salariile si le-au marit, pensiile ... ne problema, totul le este la indemana, vrei cazinou, poftim, vanatoare imparateasca, inscrie-te in lista... Am impresia ca infruntam a doua invazie a tataro-mongolilor, care au trait pe aceste pamanturi mai bine de 3 secole.
 • 0 (0)
  Poporule, cat timp o sa-i mai intretii pe mancaii de sus si o sa asculti aberatiile lor? Nu va pare s-a creat situatia cand unii nu mai vor, iar altii nu mai pot ?
 • 0 (0)
  Dle Filat
  Liniştiţi-vă blogherii, jurnaliştii şi forumiştii!
  Nu procedaţi ca şi Roşca, atăcînd colegii din AIE - PL, Ghimpu, Chirtoacă
  Sau doriţi distrugerea AIE şi face coaliţie cu Voronin, Dodon, Formuzal, Şevciuc?
 • 0 (0)
  Lupu cu Plahotniuc si compania lor sunt dusmanii Moldovei, va urasc hotilor. In afara de banii firati ,mai firati si viitorul, si speranta intr-o viata mai buna.
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “Lupu sugerează că telefoanele politicienilor din AIE sunt interceptate la comanda lui Filat”
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/lupu-sugereaza-ca-telefoanele-politicienilor-din-aie-sunt-interceptate-la-comanda-lui-filat-56599.html
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “Replica PLDM: „Acuzațiile despre interceptarea ilegală a telefoanelor sunt false”
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/replica-pldm-acuzatiile-despre-interceptarea-ilegala-a-telefoanelor-sunt-false-56621.html
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   • +1 (1)
    ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    “(video) Filat a solicitat SIS-ului să investigheze cine și ale cui telefoane ascultă”
    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    http://unimedia.info/stiri/video-filat-a-solicitat-sis-ului-sa-investigheze-cine-si-ale-cui-telefoane-asculta-56636.html
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA