Lupu și Filat la terasă: A spus una la întâlnire, altceva la TV

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat aseară în cadrul unei emisiuni televizate la N4 că s-a văzut joi cu Vlad Filat la o terasă. Potrivit lui, aceștia au discutat despre posibilitatea formării unei coaliții de guvernare. 

„Am avut o întrevedere tete a tete. Timp de 2 săptămâni am încercat să inițiem un dialog privind resetarea unei noi majorități parlamentare. Au fost încercări de a vorbi la telefon, însă răspunsul a fost unul: Stați puțin, nu vă grăbiți, să treacă sărbătorile. Mi-a părut ciudată această poziție. […]
Lupu și Filat la terasă: A spus una la întâlnire, altceva la TV
Filat și Lupu (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Deja știți ce a fost pe 3 mai și reacțiile europenilor. Probabil aceste declarații i-a cam trăsnit cu capul de asfalt, cum spunea un coleg al dlui Filat. După aceste reacții, brusc, în ziua de miercuri m-a căutat dl Filat. Ne-am întâlnit azi (joi) în centrul orașului, la o terasă, să servim un ceai. În cadrul întrevederii nu mi-a prezentat acest proiect de acord despre care au anunțat în conferință. Ideea era să se întâlnească colegii noștri din grupul de negociatori și să fie lansat ulterior acest proiect. Publicarea lui este o surpriză pentru mine. Care a fost mesajul de bază? Ne-a invitat la discuții pentru formarea unui nou Guvern. A zis că este foarte serios în acest sens, iar ca argument vine candidatura premierului interimar Iurie Leancă”, a spus Lupu.

Președintele democraților a mai spus că liderul comuniștilor îi solicita lui Vlad Filat ca joi sau vineri PCRM și PLDM să revoteze proiectele de legi din 3 mai care nu au fost promulgate de Timofti. „Dl Filat a spus că a refuzat acest lucru. Din partea mea am spus că avem experiența din trecut, știm ce înseamnă compromisuri, să negociem. Am spus că noi avem rezerve mari în privința a ceea ce fac ei, unde merg. Și vă spun și de ce. Înainte de această emisiune, am privit o emisiune în care participa dl Filat. Urmărind anumite secvențe din această emisiune, am văzut o retorică care mai puțin se leagă cu ce am vorbit noi. Am văzut atacuri la persoană, partid, etc. Noi suntem gata să discutăm, dar să o facem serios. Dacă e vorba de alte planuri, vom avea o abordare prudentă”, a conchis sursa.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub