ora: 08:00, 25 sep 2012 9865
Autor: Cristina Buzovschi

Lupu s-a răzgândit: Nici științific limba vorbită de moldoveni nu este româna


 Lupu s-a răzgândit: Nici științific limba vorbită de moldoveni nu este româna
Marian Lupu, președintele PD
Foto: UNIMEDIA
În Constituție trebuie să rămână „limba moldovenească”. Dacă limba de stat ar fi limba română, libertățile și drepturile cetățenilor moldoveni la autoidentificare ar fi încălcate. Aceștia ar fi constrânși prin lege să se identifice drept români.

De această părere este președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, exprimată în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău, relatează UNIMEDIA.

„Noi am convenit în cadrul Alianței că trebuie să aplicăm acele modificări la Constituție, acolo unde au existat probleme de-a lungul timpului. Art. 13 nu are nimic cu funcționarea mecanismelor statale. Poate în alte condiții noi am admite asemenea discuții despre limbă, într-o ambianță în care nimeni din această țară nu ar fi contestat statalitatea Republicii Moldova. Noi considerăm că trebuie să oferim cetățenilor dreptul la autoidentificare etnică, nimeni nu trebuie preseze pe nimeni. Odată ce mergem pe acest principiu, noi consolidăm în această țară o națiune civică moldovenească”, a spus democratul. Potrivit lui, art.13 este folosit mai mult ca un instrument politic.

Dacă anterior, Marian Lupu spunea că limba vorbită de el, din punct de vedere științific este româna, iar din punct de vedere politic - moldovenească, acum democratul se dezice de cuvântul său. „M-am răzgândit, s-a zis cu științific. Acele teze sunt și acum susținute de oamenii de știință și au o puternică influență subiectivă. Iar dacă sunt subiective înseamnă ca sunt promovate în interese politice. Hai să nu fim obsedați”, spune liderul PD.

UNIMEDIA precizează că în actuala Constituție este scris că limba de stat a Republicii Moldova este moldoveneasca. Partidul PL și PLDM optează pentru modificare acestui articol și consfințirea limbii române în Legea Supremă. Dacă această propunere nu va trece, liberalii vor insista ca mențiunea cu privire la limba de stat să fie în general exclusă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +18 (30)
  Si parea un om destept !
  • +15 (25)
   Parea ? :))) Naivule, nu te imbata cu apa rece...Vremea lui inca n-a venit...el a fost desprins de KGB din PCRM pentru a-si juca cartea mai tarziu...deocamdata nu face nimic, tace malc, caci stie soarta lui Iurie Rosca...Dar cand va veni vremea sa dea lovitura fatala caii europene a Moldovei...o va face negresit...Din pacate multi nu vad ca el este doar "solutia imorala" a AIE-ului...Politica Moscovei pe el se sprijina in viitor, caci el are potantialul cel mai mare de a aburi si pacali naivii...nicidecum Dodon sau Voronin care sunt analfabeti din toate punctele de vedere...
   • -13 (21)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    valeu valeu, toata lumea impotriva romanilor!!!!
    • +9 (21)
     Ai program de comentat? Sunteti angajazti dis-de-dimineata...pe ture...cum sunteti salarizati postacilor ? Plateste bine rusu ? Cash ?
     • +7 (15)
      mdeaaa de parca Lupu sa razgindit asta Plohotniuc so razgindit si ea spus lui papusha sa sa spuie ca adevarata limba e Moldoveneasca
      • +7 (9)
       Lupu isi schimba parerea cum vintul isi schimba directia...
       • -2 (6)
        Ce e scris cu penitza nu tai cu barditza nu-i asa domnule Lupusor? ce este scris in Constitutie?

        Sunt cetățean activ
        • +4 (4)
         Lupu numai a deschis Constitutia de prima data si a ofigit... Moldoveneasca? Bine... daca asa, va fi moldoveneasca
      • 0 (2)
       Plahotniuc e mult mai ferm decit Lupu aici, a declarat de nenumarate ori ca limba vorbita de el este romana si ca acrescut urmarind TVR-ul. Nu cred ca v-a sustine teza lui Lupu si sper ca asta va fi hotaritor.
       • 0 (0)
        Da, la declaratii e tare, dar in familie vorbeste doar rusa. Un adevarat roman care deschide canale romane ce difuzeaza in rusa.
     • -10 (18)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      usor sa fii romani, si simplu, cum ceva - rusul e vinovat, ;)))
      1
      chiar nu credeti ca si fara rusi nu sunteti agreeati in Moldova?
      eu nu vreau nici pe rusi nici pe romani sai vad in ochi, astai ;)
     • +5 (5)
      am zis eu ca acest Lupu nu este ceea ce trebuie, el si pina acuma tine cu PCRM, o s avedeti ce o sa va asteptati de la el

      Sunt cetățean activ
    • +1 (9)
     Lacrimi şi sînge Partidul Dn. Plahotniuc apropie de corpul cetăţianului, Numele lui Vlad Plahotniuc a intrat, de câtiva ani încoace, în atentia publicului iubitori interesat de istoria noastra zbuciumata sub dominatia comunista.
     • +2 (10)
      Este cunoscută contrubiţia sa la diferite crime care a adus Republica Moldova cea mai săracă Ţară din Uniunea Europeană, dar ceea ce îi stabileste autoritatea de luptător şi martor deopotriva este Marian Lupu, Războiul care sa desfasurat in PCRM in anii 2007-2009 la decis să i-a o nouă alegere spre viitorul schemelor şi fraudelor de la Instituţiile de Stat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc a fost primit cu multă căldură de si cu mult interes de Partidul Democrat care nu mai avea şansă să treacă pragul electoral, Răsunet în surdină, dar deschizător de orizonturi noi în faţa unor documente inedited pentru a controla din nou Instituţiile Statului.
      • +2 (10)
       El a avut darul sa incite noi oameni spre viitorul Partidului Democrat din Republica Moldova. Cred ca orice neam, orice sat, orice tînăr este manipulate de MassMedia Primului om din Republica Moldova, statisticile descriu că 80% din presa, ziare, TV, radiouri, facebook, Posta Moldovei, este controlat de luptatorul pentru drepturi , valori si principii, este ştiut şi neascuns faptul ca Plahotniuc plăteste funcţionarii Publicii, Directori de TV, Demnitari de stat, si nu in ultimul rind copii despre siturile de socializare, presa, ştiru, un exemplu doar o să aduc: Comentariile de pe unimedia si este ceva vizibil si clar pentru a înţelege ca marele cap al Partidului Democrat aruncă cu banii in stînga si dreapta, nu reusesc sa citesc ceva pe Unimedia, Publika, intr+un minut apar 20 comentarii pro Plahotniuc, contra Filat, Ghimpu,Partidul Comuniştilor.
       • +1 (11)
        Acum câteva zile, am avut niște dezbateri cu un jurnalist român, domnul Mihu Grigori, în care în care dânsul încerca cu
        tot dinadinsul să ne convingă că un jurnalist ori o instituție media, care se respectă, înainte de a posta/scrie/difuza o știre, este obligată să se informeze din 3 surse, nu mai puțin. I-am reproșat că e utopic, că la noi în Moldova nu se respectă așa ceva, ba chiar mai mult se obișnuiește, au pus știrea pe site cât mai repede, în goană după audiență, iar după aia dacă află că nu-i veridică o șterg. Domnul Mihu a rămas cam stupefiat, cred că nu și-a închipuit până la urmă cum e posibil așa ceva.
        • -1 (7)
         tu esti bolnav tare , baiete !
         • +1 (5)
          eu pot sa iti explic cine este gunoiul de Plohotniuc !!!
          • +7 (11)
           este o mizerie , care s-a imbogatit , fiind sluga comunistilor , cel denumit Imparatul Curvelo*r in Romania , cel care a pus mina pe toate domeniile prioritare din aceasta tara , cel care este renumit - Raiderul Europi de Est ! , cum o persoana publica , politica , poate avea doua familii .. voi intelegeti cei asta ?
          • +1 (7)
           si tu imi spui mie aici ca el este aproape de sufletul cetateanului ))))))))))))))) ma kak de ris ) )))) tu esti bolnav tare , esti pacient , fate bine , si vb dupa )))))))))))
    • +3 (5)
     Științific vorbind...
     Văd că lupu începe să-și arate năravul
     -Este limba română și mai este moldava...
     Și mai sunt două state peste-o singură Țara
     (Unul lupu-l furase de la prostul de cioară)
     Și mai e un popor nu de oi ci legume
     Și de aia și lupu din bulbuci dă în spume
     Vrea cărniță mai proaspapată, vrea parale mai multe
     Științific vorbind și furând pe tăcute
     Dar oricum adevărul adevăr va rămîne
     Cum mătasea din matură nu-i din coadă de câine
     Orișicum va veni ziua cea ordinară
     Cu un singur popor, cu o singură Țara...
     • +3 (3)
      Lui Lupu ia trecut speriatul de la 7 aprilie (l-a descântat o ţigancă), şi iată acuma îşi caută unde a ascuns carnetul de komunist mizerabil şi se apucă de cele vechi....
    • +2 (2)
     Un alt OPORTUNIST..
   • -5 (7)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    corect este limba moldoveneasca si nici de cum romana asa cum spuneau cei din AIE, mai ales Ghimpcik. Ce este scris in Constitutie asa ramine

    Sunt cetățean activ
    • +3 (3)
     Da în Declaraţia de Independenţă ce scrie ?????
     Ai uitat călcatear trenul ?????
  • +1 (5)
   pacat ca numai pare
  • +3 (7)
   Apoi ai vrut sa zici nu destept ci 2metri de bulbuci....
   Atunci mai Lupule cine sunt Canadienii sau Austriecii?...
  • 0 (4)
   ...si totus se-nvarteste!!!
  • +7 (7)
   Lupu e o prostitutka... cum e mai avantajos, asa si vorbeste
  • +2 (4)
   Lupu a facuto tare de-a oaia. Nu cred ca va avea sustinere cu acest mesaj nici in interiorul partidului.
  • +2 (2)
   nici macar nu a parut niciodata
   lupu, diacov, ghimpu - prostu, prostu, si mai prostu
   drept ii zicea voronin, cind se imbata la vila din Condrita - way, mariane, cit esti de lung, atita esti si de prost

   Sunt cetățean activ
 • -12 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  corect a scris Alescovschii, corect
  Товарищ ЛУПУ - Вы большой ученый,
  В языкознаньи знаете вы толк.... :)))
  • +6 (12)
   Da mai lupule, probabil ca Americanii tot sunt cnstrinsi prin lege sa se autoidentifice drept englezi, deoarece americanii tot engleza vorbesc. Bullshit, iata ce ne vorbeste presedintele parlamentului. Noi suntem Moldoveni, vorbitori de limba romana cu dialect moldovenesc, la fel cum americanii vorbesc limba engleza cu dialect american. Ar cum am mai spus, lupul este lup- PD RAMINE A FI PD...
  • +1 (1)
   Nu-i de mirare.
   Alescovschii este evreu ca şi tine.
 • +13 (19)
  Ahahahahaha)) Lupule, beli-ne-ai p***. Tradu asta în maldavinește. Autodeterminatule.
  • +8 (16)
   ...
   Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
   Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
   Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
   Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
   Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
   Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
  • +1 (1)
   numai destepti nici nu ai pe cine trimite......

   Sunt cetățean activ
 • +7 (11)
  jiţăl nesoverşenoletnii ....
  V. Voronin măcar pentru asta ar trebui apreciat
 • +6 (12)
  Ăstuia îi trebuiesc retezate picioarele când îl vezi că pune flori la bustul lui Eminescu, nu știe că ce a scris eminescul la vremea lui e ATÂT DE ACTUAL ASTĂZI, sau, de i-ar sta Eminescu în față, l-ar scuipa între ochi, și ne-ar lăsa ca patrimoniu o operă despre lupi, cu sens dublu bineînțeles, sau triplu... Jigodie.
 • +5 (9)
  Si austrieci vor sa-si puna in constitutie limba austriaca,la fel americanii limba americana, tot din aceleasi motive.
 • +3 (9)
  Niște referințe pentru letargici, handicapați, ticăloși, trădători, analfabeți și persoanele ce fac parte din această mare familie:
  timpul.md/articol/ce-nu-stie-putin-si-altii-ca-el-37293.html
 • +3 (9)
  Mediatizarea excesiva a problemelor legate de limba, unire nu fac decat sa invrajbeasca populatia si sa o abata de la problemele reale ale Rep.Moldova.
  Este o campanie prin care pericliteaza eforturile depuse pentru integrare europeana.
 • +14 (20)
  O dată comunist, pe veci comunist!
 • +7 (13)
  I s-au bâhlit creierii iremediabil.
 • +5 (11)
  Lupu blana-și schimbă, dar năravul ba!

  Sunt cetățean activ
 • +6 (12)
 • +3 (5)
  mda, cu vadana de la colonita Ghimpu o nimerit bine stie omu ce zice
 • +4 (8)
  domnul ex comunist/ actual comunist/ pe veci comunist Lupu, ar trebui să mai citească vreo carte, vreun roman, sau pur și simplu ... să citească !!!! Nu există limba moldovenească, după cum nu există limba americană sau scoțiană.... ori în rusia este limba moscovită, peterburgă sau siberiană??????????????
 • +1 (5)
  Nu este periculs Ghimpu,nu este periculos Voronin-știm ce vor.ESTE PERICULOS LUPU cu banda lui.Aceștea schimbă părerea în dependență de direcția vântului. Oamenii indeciși sunt cei mai periculoși-nu știi la ce să te aștepți de la ei.
 • +1 (5)
  Pai ce vreti sa spuna unul,care nu este nici moldovean,nici roman,ci un evreu? Lup in piele de oaie.
  • 0 (0)
   De unde stii ca e jidan?
   • 0 (0)
    Se cunoaste faptul ca la evrei rudenia se ia dupa mama, iar mama lui Marian Lupu este evreica. Varul lui Lupu- Emanuil Grinspun, alt evreu,si nu unul oarecare,ci " http://lupta-ns.blogspot.com/2010/11/basarabia-asociatia-pro-europa-partidul.html" ( ciatt de aici: http://lupta-ns.blogspot.com/2010/11/basarabia-asociatia-pro-europa-partidul.html)
    Mai cauta pe i-net,sigur gasesti info despre mama lui Lupu si despre Grinspun.
 • +3 (7)
  Sa-si scrie Lupu pe tricou ca ii "Молдован шы грэиеште молдовнеште"
  Imbeculul acesta se strica si el cate putin....
  Ghimpu e stricat - acesta tot a inceput ,ne facem o concluzie ca in AIE doar Filat a ramas cu mintea intreaga
  • +2 (2)
   Lupu cu afaceri in Romania ca si restu PD-istilor dusi de PLoh acolo au ajuns la asa o concluzie ?!?!?!?!?!
   Au ceva probleme in afaceri si s-au suparat oare pe romani si au declarat ca nu mai vb limba romana........
 • 0 (2)
  http://www.timpul.md/articol/m-am-razgandit-tiinific-sunt-un-bou--37412.html
 • +5 (7)
  Da, tovarășe lupu, ai fost și ai rămas comunist, ești cu șapte fețe, cu tine daparte nu ajungem.................., păcat că avem așa politicieni

  Sunt cetățean activ
 • +1 (5)
  Si iata acum Lupu si-a aratat fatza sa de Lup Comunist................
  Ne vreau sa neg faptul ca si muti din alegatorii PD sunt oameni normali si vb romana si multi se considera romani...dar acum dragi alegatori ai PD uitativa pe cine ati votat ...pe un Lup Comunist Bolnav care graieste moldovneste si pe PLohotniuc -despre el nu mai comentez nimik
 • +1 (5)
  ca lunga si proasta mai esti tovarishci Lupu.
  Adica irlandejii, scotienii, canadienii (o parte) se simt constrinsi prin lege sa se simta englezi?
  Da-ti o palma ca deja esti gretos....
  • +4 (4)
   Exact asta am vrut sa spun: cate state sunt in care cetatenii vorbesc o limba care difera de numele etniei sale si nu se simt constransi sa se simta ca fiind o alta natiune. Austriecii vorbesc germana si nu spune nimeni ca sunt constransi sa se simta nemti, sau in america latina vorbesc portugheza si ce ... nicidecum nu se simt portughezi.
   Lupu chiar a intrecut masura la aberatii
 • +2 (6)
  Da, Lupu paru-si schimba dar naravu ba, - hotu va fi hot ear comunistu tot comunist va raminea, chiar de se schimba la culoare. Si o asa persoana este in fruntea Parlamentului RM?!, - mie personal mii schirba si rusine pentru noi toti. Dar voi cei care alegeti asa tipi - dormiti si mai departe linistiti!
 • +2 (8)
  Am sa accept sintagma de l.moldovneasca cand mexicanii o sa discute mexicana, austriecii - austriaca iar americanii - americana.
  Lupule esti un bou! No comments.
 • -1 (1)
  Eu cred altceva. Lupu nu poate sa fie atat de tampit ca sa creada aberatia cu limba moldoveneasca. Lupu se pregateste deja pentru alegerile din 2014... Mai sunt 2 ani si incearca de pe acum sa mai atraga ceva baldavani din electoratul comunist. Asta-i singura explicatie, nu poate fi asa de prost
  • +1 (1)
   Lupu este pur şi simplu o SCOTINĂ din scotobaza komunistă.
  • +1 (1)
   Daca nu-i prost - e oportunist. Nici asta nu-i bine.
 • +1 (7)
  Omul ista,;O FUMAT MOREHUANA, inainte de emisiune, ori e bolnav la cap. Interesant ce inseamna pentru el stiinta?si ce politica. Nicolae Copernic, si Galileo Galilei, au ars pe rug dar nu s-au dezis de adevarul stiintific. dar chiarsi daca din scabiciune omeneasca se deziceau, Pamantul oricum se invartea in jurul Soarelui.... MAGARIE!!!!
 • +1 (5)
  cineva a inceput campanie electorala.. da nu te mai ajuta dle.. oamenii stiu cine esti deja, incearca si el sa mai smulga ceva din electoratul mancurt ce voteaza comunistii.. personal te-am trimis in pyla de cand l-ai primit pe plahotniuc in partid.. sanatate si minte la cartoafe
  • +2 (2)
   gresesti: nu Lupu l-a primit pe Plahotniuk in partid, ci Plahotniuk a cumparat partidul si i-a primit pe ...
 • +2 (6)
  Lupu, esti un evreu, cred ca singur stii, nai tu treaba cu romanii si moldovenii, nu te baga unde nuti fierbe oala.
  De cand un evreu poate sa ma determine cine sunt?
  evreii pe ei sa se sesiveze mai intai, si daca nu pot sa se integreze in societate sa plece
  Asta tiam ziso cu cuvinte foarte amabile
 • +1 (1)
  Defapt LUPU, iti multumesc ca teai sesizat singur pe tine, sa vezi ce electorat vei avea pe viitor :)
 • +1 (5)
  Exceptional articolul dlui Tanase de azi din Timpul. "M-am razgandit. Stiintific sunt un bou!" :)))))))))))))
 • +4 (6)
  Lung ca prăjina şi prost ca băşina.
 • +3 (5)
  Cine te-a platit, trădătorule?
 • +3 (5)
  Voronin e toromac, dar uneori spunea cuvinte de aur: "Jitsel nesoversenaletnii" sau doi metri de bulbuci...intr-un cuvin lupu
 • +4 (4)
  Acuma ce zic toti artistii (Chistol s.a.care i-au facut publicitate si au manipulat lumea sa voteze p/u Lupu) despre toate acestea???
  Ai? va mandriti, nu-i asa??? Rusine!!!!!!!!!!!! Nu va temeti de pacat?????
  Sa negi adevarul despre istoria si identitatea unui popor-este CRIMA!!!
  Istoria va va judeca aspru!!! Si nu uitati ca pacatele le rasplatesc jeneratiile viitoare pana la ai 7_lea genunchi!!! Pazea!!!
  Speranta noastra este doar la M.Chimpu , ca-i va putea convinge, dar fara conditii puse de PD-isti!!! decat cu conditii , mai bine sa ramana , deocamdata , ASA!!!
 • +5 (7)
  Din punc de vedere stiintific numele lui nu e Lupu ci "Canis lupus zalupiensis" :))))))
 • +1 (1)
  Gata... si-o baut si asta mintile...
  Deci cariera politica afecteaza grav creierul constiintsa si omenia. Politica e extrem de periculos pentru sanatate mintala!!!
 • +3 (3)
  s-a demonstrat stiintific ca Lupul este Bou.
 • +3 (3)
  pe cand am inceput sa cred ca Lupu isi schimba si naravul nu numai parul , uite ca am gresit .Omul asta deja e in campanie electorala ,el viseaza la tot electoratul lui Voronin , dar aia au nevoie de limba mold., str.cu denumiri ai generalilor rusi , de uniunea EUROASIA.Asta e adevarul fratilor .Nu a invatat nimic omul asta
 • 0 (0)
  http://www.timpul.md/articol/m-am-razgandit-tiinific-sunt-un-bou--37412.html
 • +1 (1)
  Afirmatiile domnului Marian Lupu sunt grabite, dar si iresponsabile in acelasi timp. Este regretabil faptul ca un demnitar de rang inalt in statul Republica Moldova emite pareri personale care nu fac cinste nici domniei sale, nici cetatenilor care cunosc adevarul, iar prin pozitia pe care o ocupa in stat prejudiciaza imaginea Republicii Moldova.
 • +3 (3)
  Privitor la limba "moldovenească" Albert Ainştain a spus următoarele:
  " UN RAHAT NU POATE SĂ NU FIE GUSTOS DACĂ ASTA O CONFIRMĂ 40.000 DE MUŞTE".
  Asta spune şi Zalupu acuma.....
  O face pe "deşteptul" canalia profitoare...
  Da ieri "democratul" Zalupu contesta dreptul unor cetăţeni de-aşi exprima liber doleanţele de Unire cu România....
  Canalie spurcată profitoare şi parazitară - MUSCĂ DE GUNOI !!
 • +1 (1)
  Pentru a nu-si pierde electoratul, Lupu(bou) a reconfirmat ca este un oportunist obistuit. Si lichea prokomunista.
 • +1 (1)
  citi ani are limba romana si din ce familie face parte si citi ani are moldoveneasca si din ce familie de limbi face parte daca e scrisa in kirilita ??? daca e scrisa in latina e romina LUpu dar tu vrei voturi rusesti la alegeri si spui minciuni !!
 • +1 (1)
  orice limba are si scriitori si literatura ! unde tie literatura moldoveneasca unde sunt scriitorii care se considera vorbitori de limba moldoveneasca ! cei cu clounada asta ???
 • +1 (1)
  de ce purtam steagul tricolor si suntem unii atit de vrajmasi cu romanii care poarta aceleasi steag ! oare nu ei luptau altauri de noi sub acerlasi steag !!! VAI SI AMAR DE SOARTA NOASTRA CU POLITICENII NOSTRI VINDUTI RUSILOR !!
 • +1 (1)
  lupu unu lupu doi cu limba moldoveneasca la gunoi !!
 • -4 (4)
  Lupu bravo...mergem inainte rupem lantul nedreptatii : traiasca l.moldoveneasca
  • +1 (1)
   DA, vorbiti limba care nu exista dar toti o inteleg. Da' prost mai esti.....
 • 0 (0)
  Lupu e jidan? Cine stie?
 • 0 (0)
  daaaa? cum de americanii nu sunt constrinsi sa se considere englezi ori belgienii francezi? este o enigma pentru mine.
 • 0 (0)
  Lupu-un o lichea ordinara cu masca de intelectual educat.
 • +2 (2)
  "Pe lup cat nu-l hranesti,
  Tot spre padure se indreapta..."
  (proverb romannesc)
  "Pe Marian Ilici Volku cat nu-l luminezi,
  Tot spre mama-ursia se indreapta..."
  (proverb stiintific maldavenesc)
 • 0 (0)
  Cred ca nu au dreptate savantii Academiei Romane, nici cei ai Academiei de Stiinta a Moldovei si nici politicenii moldoveni si cei rusi
  vedeti mai jos niste analize de luat in seama :
  http://www.youtube.com/watch?v=A0a4H-E2mIs
  sau in continuare
  http://www.youtube.com/watch?v=lR4MHkWaTIg&feature=related
  dupa parerea mea noi cu totii deopotriva romanii si moldovenii vorbim daca si nu alta limba . limba DAcilor -DACA !!!!! si nu alta limba inventata de Vatican sau slavi
 • +1 (1)
  Halal de asa "savanti" care nici dupa 20 de ani dupa independenta n-au putut intr-un sfarsit sa puncteze intr-un document oficial: limba romana sau "moldoveneasca". Eu consider ca provocarea lui Marian Lupu la adresa mediului stiintific ce se ocupa de acest aspect al culturii scrise si vorbite a reusit. Eu i-as da un 10.
 • 0 (0)
  Eu stiu ce limba vorbesc, Dodson, Lupu si compania nu stie.In asa caz ar fi bine ca academia de stiinte sa ne spuna oficial la toti, si miia care stiu si lupului care nu stie ce limba vorbesc moldovenii.Halal de asa spicher care una si aceias limba o inventeaza de la caz la caz.
 • 0 (0)
  Maine o sa spuna ca brazilienii vorbesc braziliana, belgienii belgiana, austriecii austriaca, americanii americana, canadienii canadiana si etc! Conclud ca dl. Marian Lupu vorbeste ... marianlupiana!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA