Lupu: Promulgarea legilor neconstituționale va îngreuna procesul de negocieri

„Dacă legile neconstituționale vor fi promulgate, va fi dificil pentru Partidul Democrat să se așeze la masa de negocieri”. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, după întâlnirea de astăzi cu șeful statului, Nicolae Timofti, transmite UNIMEDIA. 

Lupu: Promulgarea legilor neconstituționale va îngreuna procesul de negocieri
Marian Lupu (Foto: UNIMEDIA)

Totodată, Lupu i-a solicitat lui Timofti să uzeze de împuternicirile sale constituționale și să nu promulge nicio lege care contravine Constituției. 

„Am discutat cu șeful statului despre pachetul de legi care au fost adoptate vineri, 3 mai. Aceste legi contravin standartelor europene. Am solicitat șefului statului să uzeze de funcția, împuternicirile sale constituționale și să nu promulge nicio lege care contravine Constituției”, a reiterat Marian Lupu.

Democratul consideră că poziția Republicii Moldova în raport cu Uniunea Europeană depinde de șeful statului. „E pe muchie de cuțit continuarea negocierilor pe marginea acordurile de asociere și pot avea loc o serie de consecințe negative, care vor afecta reluarea dialogului cu UE. Depinde de șeful statului care va fi, în continuare, poziția noastră în raport cu UE”, a subliniat parlamentarul.

UNIMEDIA reamintește că, ieri, președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a adresat o scrisoare oficială șefului statului, Nicolae Timofti. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub