ora: 13:59, 09 noi 2013 1985
Autor: Victoria Dumbravă

Lupu: Poate fi și a treia, și a patra moțiune. Guvernul nu va cădea


Lupu: Poate fi și a treia, și a patra moțiune. Guvernul nu va cădea
Marian Lupu, preşedintele PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susține că mitingul de proporții, pe care PCRM a anunțat că îl va organiza pe 21 noiembrie, este o tentativă de zădărnicire a parcursului european al țării noastre. Totodată, politicianul crede că acțiunile comuniștilor, printre care și moțiunile de cenzură, vor continua și după Summitul de la Vilnius. Șeful democraților a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu pentru europalibera.org, relevă UNIMEDIA.

 „Nu îmi pare întâmplător că toate aceste acţiuni violente, vehemente sunt desfăşurate în preajma Summit-ului de la Vilnius. E o tentativă de zădărnicire a evenimentului Vilnius. Este o tentativă de a zădărnici parcursul european al ţării noastre. Acum câteva săptămâni, am trecut şi prin cele două moţiuni de cenzură care aveau acelaşi obiectiv, de demitere a guvernului, deşi au fost invocate motive diferite”, a declarat Lupu. 

Politicianul a adăugat că aceste acțiuni ale comuniștilor nu se vor încheia odată cu Summitul de la Vilnius, ci vor continua și după acest eveniment. Totuși, Marian Lupu este sigur că Guvernul de la Chișinău nu va fi demis iar în țara noastră nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.  
Să nu uităm că Vilniusul nu este sfârşitul definitiv al acestei etape strategice. Este doar un început al unei etape noi, pe care motiv să ne aşteptăm la asemenea acţiuni şi pe parcursul anului viitor. Însă, Guvernul nu va fi demis. Guvernul nu va cădea. Noi, majoritatea parlamentară, îi vom acorda deplină susţinere, fiindcă avem încredere în această echipă. Alegeri anticipate nu vor avea loc”, a răspuns tranșant fostul președinte al Parlamentului.

UNIMEDIA amintește că Partidul Comuniștilor a anunțat în repetate rânduri că pregătește proteste de amploare în Capitala. După ce „revoluția de catifea” a eșuat, o ultimă zvâcnire a opoziției urma să aibă loc într-un marș către Chișinău, care se dorea a fi de amploare. Vladimir Voronin pevedea că la acest marș se vor aduna până la 200 mii de oameni. Zilele trecute PCRM a anunțat că mitingul va avea loc pe 21 noiembrie

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +17 (17)
  Stiu ca nu se doreste neutralizarea fortelor insurgente (de guerila) comunisroide, dar chiar nu exista ac de cojocul magnificilor psihopati? Ca Boronila...nu-i mai controleaza. Militi-anusul s-a imbolnavit subit de Alhzaimer. Insa capu'la haita golaniadelor astea, tampitul si semidoctul yehudium Tkaciuk, ar merita macar un sut penal.
  • +14 (18)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +16 (16)
    Guvernul Leanca este cel mai reusit guvern din istoria R.Moldova!Ar fi pacat sa cada fara nici un motiv serios!!!
    • +2 (2)
     Sunt ferm convins ca guvernul Leanca nu va fi dat jos, oricit de mare ar fi dorinta comunistilor.
     Este foarte clar ca comunistii, socialistii, degradati alt de Usatii, fac tot posibilul, pentru ca guvernul Leanca sa fie dat jos si parcursul european sa fie stopat. Nu le va reusi!
     • +2 (2)
      Intr-adevar, comunistii nu vor reusi sa dea guvernul Leanca. Este un guvern ce ce are sustinerea cetatenilor.
      • +2 (2)
       Nu cred ca este meritul numai a Guvernului Leanca in acensiunea Moldovei ci a coalitiei de guvernare. Si pentru cei care lauda acest Guvern atit de tare vreau sa le aduc aminte ca acesta s-a constituit tot prin efortul direct al democratilor,si luati in considerare acest lucru. Ginditi-va multilateral si nu promovati interesele unui partid.

       Sunt cetățean activ
       • +3 (3)
        Insa cu porivire la tema atinsa de Lupu in privinta comunistilor intr-adevar actiunile acestora vin in promovarea intereselor personale si revenirea la guvernare,insa acest lucru este imposibil atita timp cit cetatenii sustin aceasta conducere si le ofera toata increderea!!! Am vazut cu ochii mei ce a fost pe data de 3 noiembrie si ma minderesc a am participat la asa zi istorica!!!!

        Sunt cetățean activ
        • +3 (3)
         Sustin pozitia lui Lupu, nu poate cadea un Guvern care are rezultate, care creeaza noi locuri de munca, care atrage investitii, care renoveaza si repara drumuri, etc.....

         Sunt cetățean activ
         • +1 (1)
          Sustii pozitia , fiindca e adevar , nu conteaza ce doliante sau mai bine zis ce vicii mintale au comunistii cu aceste motiuni si invidie , caci nu le va reusi.
    • +1 (1)
     Marian Lupu are dreptate, Guvernul nu are cum sa cada...Actuala guvernare este cea mai buna posibila, daca ar reveni comunistii toate eforturile s-ar duce pe ripa.
  • +15 (17)
   Are dreptate si Lupu o data in viata.Nu trebuie sa ne dam batuti in fata comunistilor!
   • 0 (4)
    Mda... Sa-l vezi pe Lupu cum se lauda cu succesele domnului Leanca. Anume Leanca si Filat sunt politicienii ce nu permit comunistilor sa revina la guvernare!
    • +1 (1)
     Tu nu uita ca anume lui Lupu si PD-ului ii datoram inlaturarea comunistilor de la putere, trebuie sa recunoasteti asta.
     Iar rezultate au ministri, fiecare in parte.....

     Sunt cetățean activ
     • +1 (1)
      Sunt de acord cu Stefan, ce are Lupu cu inlaturarea comunistilor de la guvernare, cind el singur a fost un comunist pina in 2009? Hai lasa, cunosti foarte bine ca in PDM, Marian Lupu nu hotaraste nimic.
      • +1 (1)
       Cunosc un lucru ca Lupu nu este doar un lider de partid dar este si un lider national, pe care lumea il vede Presedintele RM, care este apreciat oriunde in lume.

       Sunt cetățean activ
       • +1 (1)
        Si mai cunosc eu personal nustiu ce cunoasteti voi, ca anume datorita lui Lupu, si plecarii lui de la PCRM, astia au pierdut acele 12-14 mandate de care ar avut nevoie ca sa se mentina la putere, si da sint deacord cu G7, meritul inlaturarii comunistilor de la putere este a lui Lupu.

        Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   Comunisti in zadar incearca sa polemizeze sa manipuleze cetatenii prin minciuni si aiureli!!! Coalitia de guvernare a reusit sa capete increderea cetatenilor prin realizari care au un impact social direct!!! Bravo lor!!!

   Sunt cetățean activ
 • +16 (16)
  Ai dreptate,e foarte buna echipa lui Leanca si nu trebuie sa ne dam batuti in fata mafiotilor de comunisti!!!
  • +2 (2)
   Echipa Guvernului, echipa coalitiei de la Guvernare se lupta cu comunistii si ne aduc rezultate.

   Sunt cetățean activ
   • +1 (1)
    Intreaga Coalitie PRO-EUROPEANA aduce rezultate de invidiat pentru vectorul european. Drept meritul simtitor a lui Lupu si colaborarea strinsa al acestor membri
 • 0 (0)
  Mai orb nici nu poti fi cand vezi ca la conducere e o mafie intreaga si sa zici ca comunistii sunt mafioti... Ce au comunistii cu viata bietului moldovean din ziua de azi cand din 2009 comunistii nu mai sunt la putere. La putere sunt niste partide minoritare care sau unit impreuna nu pentru a conduce tara ci pentru a se mentine la putere si sa-si faca interesele lor. De ce sunteti oare atat de orbi? In tara e o nedreptate totala. Eu am fost impotriva comunistilor atata timp cat au fost la putere dar acum sunt impotriva acestora caci intr-adevar nu merita ei sa fie la conducere. Uitati-va! Sa zicem: la alegeri au fost pentru comunisti 40 procente, PLDM-27, PD-14, PL-7. Deci cei care au votat pentru comunisti sunt contra celorlalte 3 partide. Cei care au votat pentru PLDM iarasi sunt contra celorlalte 3 partide si tot asa mai departe. Deci la putere sunt acei care zic: Daca voi nu ne vreti voi va vrem si daca voi nu ne iubiti noi va iubim...
 • 0 (0)
  Calea cea mai scurta spre Europa
  http://s020.radikal.ru/i707/1311/a3/69f62560e7fa.jpg

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA