Citește toate știrile la acest subiect

Lupu: PD va vota un nou Guvern doar după ce va fi ales președintele Parlamentului

Deputații din fracțiunea Partidului Democrat vor vota pentru un nou Cabinet de miniștri numai după ce va fi ales președintele Parlamentului. O declaclaratie în acest sens a fost făcută de liderul PD, Marian Lupu, în cadrul Forumului Regional al organizațiilor de partid din Găgăuzia. „Democrații vor un mecanism de control care ar putea să stingă tendințele distructive ale cuiva", a declarat Lupu, citat de gagauzinfo.md.

Șeful democraților a menționat că atunci când Partidul Democrat făcea parte din Alianța pentru Integrare Europeană, formațiunea pe care o conduce a fost, de multe ori, lovită pe la spate de unii parteneri de coaliție, informează UNIMEDIA.
Lupu: PD va vota un nou Guvern doar după ce va fi ales președintele Parlamentului
Marian Lupu, președintele Partidului Democrat (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

„Democrații vor susține crearea unei noi coaliții, formarea unei majorități parlamentare și votarea unui nou Guvern, doar dacă vor fi acceptate condițiile impuse de PD. Nu uitați că alegerea Președintelui Parlamentului este un vot secret, iar Guvernul se votează în mod deschis. În acest caz ar putea exista surprize. De aceea, noi vom insista ca mai întâi să fie ales Președintele Parlamentului, iar apoi să fie votat Guvernul", a subliniat Marian Lupu.

Liderul PD a mai adăugat că pe lângă acest aspect, mai sunt un șir de lucruri tehnice, dar fundamentale, la care nu a fost găsit, încă, un numitor comun.

UNIMEDIA amintește că, în ultimele zile, reprezentanții PLDM, PD și reformatorii liberali au participat la mai multe runde de negocieri în vederea semnării Acordului de constituire a unei noi Coaliții de guvernare. Astăzi, vicepreședintele PD Valeriu Lazăr a declarat că sunt toate șansele ca documentul să fie semnat până joi, 30 mai.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub