Lupu: PCRM are probleme! Declarațiile lui Voronin, comentate de liderul democrat

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova are anumite probleme în interiorul echipei și are o fisură de ordin ideologic sau organizațional. Afirmațiile lui Vladimir Voronin privind aderarea la Uniunea Vamală sunt serioase. Declaraţiile au fost făcute de către preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, transmite UNIMEDIA.

Totodată, liderul democrat a evitat să spună dacă s-ar putea crea o coaliție dintre PCRM și PDM.

„Ceea ce se întâmplă în cadrul PCRM, cât și ultimele evenimente legate de plecarea lui Tkaciuk, nu sunt un spectacol, ci o fisură reală. Există un conflict. Este o fisură ideologică sau organizaţională. Mai departe vom vedea ce va fi. Va pleca sau nu din partid”, a subliniat Lupu.

Potrivit lui Lupu, un motiv al plecării lui Tkaciuk din Parlament ar putea fi ultimele declarații făcute de Voronin privind aderarea la UE. „Este un moment mai deosebit. După multe declarații împotriva aderării la UE și pentru aderarea la Uniunea Vamală, PCRM s-a mai calmat în declarații. Ultimele declaraţii ale lui Vladimir Voronin par neobişnuite și neaşteptate. Declarații în care menționează că Moldova nu poate adera la Uniunea Vamală, pentru că nu poate adera la ceva ce nu există. Sunt declarații serioase şi ideologice”, a declarat democratul.

Pub

De asemenea, Lupu a evitat să precizeze dacă există posibilitatea de creare a unei coaliții dintre PD și PCRM.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub