Lupu: O parte din miniștrii PD ar putea să-și păstreze fotoliile

(Update) Dumitru Diacov, liderul de onoare al PD, a declarat în cadrul emisiunii „Alb&Negru” că Vasile Botnari își va păstra fotoliul de ministru al Transporturilor și că Victor Osipov are șanse să revină în funcția de vicepremier pentru reintegrare. Despre ceilalți miniștri, Diacov a spus că tot și-ar putea păstra fotoliile, dar nu a dat nume.
 
O parte din actualii miniștri ai Partidului Democrat ar putea să-și păstreze fotoliile și în viitorul Guvern, iar Victor Osipov ar putea să revină în funcția de vicepremier pentru reintegrare. Declarațiile au fost făcute de către liderul PD, Marian Lupu, notează UNIMEDIA.
 
Lupu: O parte din miniștrii PD ar putea să-și păstreze fotoliile
Marian Lupu, liderul PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Democratul a precizat însă că lucrurile nu sunt definitivate și a evitat să ofere prea multe detalii. „Încă nu. Și noi avem discuții pe intern la PD. Nu este exclus că o parte din miniștri din vechiul Guvern să-și continue activitatea. Alții își vor continua activitatea în Parlament. Este firesc, principiul rotației este unul benefic. Nu a rămas mult timp și o să vedeți care este componența Cabinetului de Miniștri”, a enunțat Lupu.
 
Întrebat dacă este adevărat că Victor Osipov ar putea revine la Biroul de Reintegrare a țării, președintele PD a răspuns: „Dacă ar fi să întrebați dorința mea, aș răspunde cu certitudine da. Nu depinde doar de mine, trebuie să fie toată lumea într-o înțelegere. Vom discuta inclusiv și acest aspect”.
 
Precizăm că în viitorul Guvern vor fi tot 16 ministere. Candidatul al funcția de prim-ministru va fi propus de PLDM, partid care va deține și o funcție de vice-premier alocată viitorului ministru de Externe. Iurie Leancă rămâne candidatul formațiunii pentru fotoliul de șef al Guvernului, însă candidatura acestuia nu este agreată de comuniști.
 
Democrații vor deține două funcții de vicepremier, una deținută de Ministrul Economiei, iar cealaltă pentru Reintegrare, fotoliu pe care îl vor prelua de la PLDM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI