ora: 11:58, 16 iun 2012 5873
Autor: Dumitru Ciorici

Lupu la Congres: PDM trebuie să devină cel mai mare partid de centru-stânga!


Lupu la Congres: PDM trebuie să devină cel mai mare partid de centru-stânga!
Imagine din sala unde se desfășoară Congresul PDM
Foto: captura imagini video privesc.eu
Azi, 16 iunie, are loc Congresul VII al Partidului Democrat. În cadrul sesiunii de deschidere au ținut discursuri liderii formațiunii, dar și membrii organizațiilor raionale. 

În cadrul raportului său de activitate, președintele PD, Marian Lupu le-a spus membrilor veniți la Congres că vrea să vadă formațiunea drept cea mai mare de pe eșichierul de centru-stânga. „PDM trebuie să devină cel mai mare partid de centru-stânga. Social-democrația poate aduce moldovenilor acel nivel de trai care să-i facă să se simtă liber. Statul trebuie să fie partenerul cetățeanului. El trebuie să fie puternic pentru a-i ajuta pe cetățeni. Social-democrația redevine curentul politic majoritar”, a spus sursa.

De celalată parte, Dumitru Diacov, președinte de onoare al PD, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă are capacitatea de a schimba Moldova. „Avem o țară divizată, oameni care ne îndeamnă să luptăm cu vecinii România, alți cu Rusia. Asta înseamnă că oamenii nu se simt siguri. Noi spunem că suntem de centru-stânga pentru că avem o stângă radicală, care speculează. [...] Câte speculații s-au făcut cu această sală. PD încearcă să-i coinvingă pe toți că este capabil să renoveze în 4 zile o sală. Să o facă frumoasă și atrăgătoare, unde e plăcut să stai. Asta înseamnă că PD are forță internă și voință politică să se autoorganizeze. Dacă doriți să trăiți într-o țară frumoasă, votați-i pe cei care pot face acest lucru”, a spus acesta.

A vorbit în cadrul sesiunii de deschidere și ministrul TIC, Pavel Filip. Acesta a spus subtil că reprezentanții PD nu sunt implicați în scandaluri și își văd de muncă. „Pe noi nu ne-ați văzut în scadaluri și vorbind altfel decât decent. Noi am lucrat pentru Moldova. Sunt mândru să fac parte din echipa PD”, a conchis sursa.

La momentul publicării știrii Congresul era încă în desfășurare.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  D-le Lupu,puteti s-o intoarceti cum doriti,ca oricum adevarul e unu- dosarele,unde e vorba de milioane de lei si de interesele diferitor persoane sus-puse,nu sunt instrumentate conform legislatiei,ci sunt abandonate prin diferite tertipuri de procurori.Procuratura Generala e in curtea PD-ului,asa ca e vina persoanei instalate de PD cu concursul celorlalti membri ai aliantei.Este asa din cauza acelor puncte secrete din acordul AIE- cu impartirea "domeniilor".Ajunge sa prostiti lumea!
  • +2 (2)
   De lup ne aparam cu toporul. De Plahotniuc- cu racheta.
   • 0 (0)
    Lupu si Plahotniuc sunt brand-uri deacelea cu 'r' in cerculets)))
    • 0 (0)
     Lupu™ ©Plahotniuc
     • 0 (0)
      D-le Lupu,puteti s-o intoarceti cum doriti,ca oricum adevarul e unu- dosarele,unde e vorba de milioane de lei si de
      interesele diferitor persoane sus-puse,nu sunt instrumentate conform legislatiei,ci sunt abandonate prin diferite tertipuri
      de procurori.Procuratura Generala e in curtea PD-ului,asa ca e vina persoanei instalate de PD cu concursul celorlalti
      membri ai aliantei.Este asa din cauza acelor puncte secrete din acordul AIE- cu impartirea "domeniilor".Ajunge sa prostiti
      lumea!
      • 0 (0)
       Se primeste ca satul arde da baba se peaptana.

       Sau cum scria Eminescu:

       Pe-o carare lunga scurta,
       Se ducea un om venind,
       Si-n tacerea lui cea muta,
       El mergea bodoganind.

       ( In cloaca Europei).
       • 0 (0)
        Marian Lupu ,liderul de care nu are nevoie Republica Moldova, nu este un lider pentru toti, nu este cel mai important
        factor de echilibru, arbitrul extremelor, speranta oamenilor !!!
        • 0 (0)
         Ridicolul devine deja caraghios. Lupu si exhibitiile lui de ultima ora au iz de marasm. Mai bine s-ar mai gandi si la
         ceea ce asteapta alegatorii de la politicieni, ca de snobism si cinism e plina Moldova!
       • 0 (0)
        Ei cum naiba, nu v-au atricat Înalta Curte de Justiţie de la Londra parada albastră din centrul capitalei? Că aşa parcă lătra Diacov, că s-a spus tocmai acum adevărul despre criminalul plohis, exact inaintea paradei lor albastre, ca sa le-o strice- S-a unit justiţia britanica cu Ţopii împotriva lor :)))). Măi ce prostălăi, ce tontălăi :)) www.blogulluivalentyn.blogspot.com pentru mai multe detalii
   • 0 (0)
    eu mi-aș schimba viziunile politice dacă PD ar fi condus de mai mulți tineri decât boșoroji și lupu.

    domnu Plahotniuc are viziuni bune, indiferent de scandalurile în care e implicat.

    + UNIMEDIA, verificați greșelile de gramatică/scăpările de litere din articol!!
 • +3 (3)
  Plahotniuc ar trebui sa aiba un pic de bun-simt si sa se care dracului, adica acolo, unde si-a dus mutul iapa! Nu-i inghit pe comunisti, dar sunt de acord ca avem de-a face cu un personaj malefic.
  • +1 (1)
   DULAII LATRA ;PIERZIND PAMINTUL DE SUB PICIOARE ,AU INCEPUT ATACUL CULMINANT SI ODIOS DE A DEFAIMA PDM IN AJUNUL CONGRESULUI; EI NU V-OR PUTEA OPRI REFORMAREA ACESTUI PARTID PRIN CALOMNIE ,SANTAJ;..MAI MULT; PUTREFACTIA GEGEMONIEI COMUNISTE A INCEPUT DIN INTERIOR; DEACEIA URA IA TURBAT
 • +3 (3)
  Doamne ferește să aveți puterea totală,cum au avut-o comii,piatră pe piatră nu mai rămâne în țărișoara asta.În timpul lor măcar mai avea populația o nădejde, că după dânșii v-a fi mai bine,cu voi și nădejdea a murit.
  • +3 (3)
   S-a afirmat, pe buna dreptatesi la Londra , ca puterea Mafiei nu sta nici in armele sale, nici in abilitatea oamenilor sai si nici in deasa retea de complicitati pe are o alimenteaza, ci in respectarea cu sfintenie a legii tacerii.
 • +3 (3)
  Cum sa ai incredere intr-un politician,care zice ca este patriot si se gandeste la cetateni,dar prejudiciaza bugetul acestui stat,extinzandusi afacerile proprii in detrimentul bugetului?Exemplu poate servi privatizarea hotelului "Codru" - cititi hotararea Curtii de Conturi referitor la aceasta chestiune,care a fost pusa "la naftalina" inca la inceputul guvernarii AIE.
  E doar una din actiunile acestei persoane,nu cea mai periculoasa,dar aici este hotararea unui organ de control al statului,care demonstreaza prejudicierea care a avut loc.In alte chestiuni degraba nu vom vedea careva invinuiri,caci deja sunt instalati oamenii necesari in functiile necesare...
  • 0 (2)
   Ați face bine dacă ați lua niște ore de ortografie a Limbii Române
   • 0 (0)
    Da și dumneata tot.Se scrie,în cazul dat,"a-ți face"." Ați făcut" se scrie fără cratimă.
 • -4 (4)
  „Pe noi nu ne-ați văzut în scadaluri și vorbind altfel decât decent. Noi am lucrat pentru Moldova. Sunt mândru să fac parte din echipa PD”

  Cuvinte de aur! N-ati dormit noptile, gandindu-va la schemele meschine... Cum se zice - munca l-a creat pe om!

  Animălile!
  • +1 (1)
   Pai au actii bune dela bancile de stat si comerciale! Se dau cu totii cu fundul la gard acoperindul pe Plahotniuc,se vede ca sa impartit si cu ei - virful PD
  • 0 (0)
   valoghia

   tu parki vorghei pa ruskii

   si ini traduci si nii shi insamni meschin, ki nu crediam ki un rus stii asha di ghini pi romineshti

   ai putia sani oferi shi lectii di romyna?
 • 0 (2)
  Fuuuu, Lupu si prostiile lui... i-auzi doamne, se gindeste Lupu la societate! vrea si el sa apara cit mai des prin presa, ca si asa sarmanul cam rar apare pe la TV si iese si el cu idei de astea nastrusnice si multi din voi "papa catleta". Simte ca-l rupe tare PLDM-ul si PL-ul...
 • 0 (0)
  Cel mai numeros poate, cumpărând membri de partid, cel mai influent niciodată. procenele vor vorbi despre toate. Lupu la congres arăta jalnic, un nimeni în faţa lui Plahotniuc.
  • 0 (0)
   Nu mai spune! Lupu arata bine, si Plahotniuc arata "ничего". Iar tu arati prost cu aceste comentarii partinitoare in care se vede de la o poshta ca esti partizanul oponentilor lui Lupu. Fii sincer cu tine insuti, democratii sunt in crestere si vor creste in continuare, in ciuda logoreei voastre :)
 • 0 (0)
  bine zice Plohotnik...clar ca oamenii va indeamna sa luptati cu Rusia pt ca se simnt nesiguri; cum sa te simti sigur cu rusii cand ei iti ocupa teritoriul dintre nistru si bug, satele romanesti ale transnistriei?
 • 0 (2)
  CULMEA DEMOCRATIEI RM: PLAHOTNIUC SA SE DEA IN JUDECATA PENTRU TOATE INFRACTIUNILE COMISE SI ZUBCO SAI DEA 100 DE ANI DE PUSCARIE IAR BANII FURATI RESTITUITI POPORULUI. CULMEA ACESTEI CULME: PLAHOTNIUC SA CONTESTE ACEASTA PEDEAPSA CERAND 500 DE ANI DE DETENTIE!
  by Lupan
  ---
  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Fiecare vede ceea ce vrea sa vada, in limita educatiei pe care o are si in dependenta de "culoarea" sa politica. Eu vad un pic altceva: organizarea Congresului, faptul ca acolo erau practic toti ambasadorii acreditati in Moldova, reprezentanti importanti ai neamului, lideri politici si analisti, faptul ca au vorbit nu doar liderii paertidului dar si multa lume din raioane, demonstreaza ca evenimentul s-a produs. PD s-a fortificat, iar reformele adoptate la Congres il va fortifica in continuare. Asa ca... cainii latra, caravana trece. Daca va uitati atent la oamenii prezenti la Congres, evident veti descoperi personalitati, oameni cu idei, cu intelect, capabili sa rezolve ceva. Poate asta ii supara pe multi "critici" care comenteaza aici evenimentul "din auzite". Le recomand sa lase supararile si criticile si sa recunoasca evidentul - Congresul VII al PD a reusit! Si mai multe cuie in sicriul comunismului basarabean au fost batute!! Tre` sa fii tare chior ca sa nu observi asta.
  ---
  Sunt cetățean activ
  • -1 (1)
   Ian intreabati Bossu pedaliuc, el stie ca-i Roman Basarabean? Si pe Lupu la fel sa-l intrebi.
   • 0 (0)
    Sunt sigur ca stiu! Crezi chiar ca Postica, Corman, jantuan sau Babiuc, cea care a moderat congresul si care sunt istorici nu le pot sugera aceste adevaruri? Documenteaza-te, Lupane! Dar... nu totdeauna ceea ce stii este si ceea ce spui - aici iti dau dreptate! :)))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA