Lupu la Congres: PDM trebuie să devină cel mai mare partid de centru-stânga!

Azi, 16 iunie, are loc Congresul VII al Partidului Democrat. În cadrul sesiunii de deschidere au ținut discursuri liderii formațiunii, dar și membrii organizațiilor raionale. 

În cadrul raportului său de activitate, președintele PD, Marian Lupu le-a spus membrilor veniți la Congres că vrea să vadă formațiunea drept cea mai mare de pe eșichierul de centru-stânga. „PDM trebuie să devină cel mai mare partid de centru-stânga. Social-democrația poate aduce moldovenilor acel nivel de trai care să-i facă să se simtă liber. Statul trebuie să fie partenerul cetățeanului. El trebuie să fie puternic pentru a-i ajuta pe cetățeni. Social-democrația redevine curentul politic majoritar”, a spus sursa.
Lupu la Congres: PDM trebuie să devină cel mai mare partid de centru-stânga!
Imagine din sala unde se desfășoară Congresul PDM (Foto: captura imagini video privesc.eu)

De celalată parte, Dumitru Diacov, președinte de onoare al PD, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă are capacitatea de a schimba Moldova. „Avem o țară divizată, oameni care ne îndeamnă să luptăm cu vecinii România, alți cu Rusia. Asta înseamnă că oamenii nu se simt siguri. Noi spunem că suntem de centru-stânga pentru că avem o stângă radicală, care speculează. [...] Câte speculații s-au făcut cu această sală. PD încearcă să-i coinvingă pe toți că este capabil să renoveze în 4 zile o sală. Să o facă frumoasă și atrăgătoare, unde e plăcut să stai. Asta înseamnă că PD are forță internă și voință politică să se autoorganizeze. Dacă doriți să trăiți într-o țară frumoasă, votați-i pe cei care pot face acest lucru”, a spus acesta.

A vorbit în cadrul sesiunii de deschidere și ministrul TIC, Pavel Filip. Acesta a spus subtil că reprezentanții PD nu sunt implicați în scandaluri și își văd de muncă. „Pe noi nu ne-ați văzut în scadaluri și vorbind altfel decât decent. Noi am lucrat pentru Moldova. Sunt mândru să fac parte din echipa PD”, a conchis sursa.

La momentul publicării știrii Congresul era încă în desfășurare.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI