ora: 07:39, 12 sep 2014 2629

Lupu: Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova


Lupu: Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova
Marian Lupu, liderul PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidele din Coaliţia pentru o Guvernare Pro-Europeană nu au mesaje dispersate în raport cu prioritatea numărul unu care este integrarea europeană. Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de către liderului PDM, Marian Lupu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1, transmite UNIMEDIA.

„Este altă problemă că fiecare partid poate să pună anumit accent pe anumite aspecte. Integrarea europeană trebuie să fie făcută în conformitate cu neutralitatea Republicii Moldova. Noi trebuie să punem accent pe acțiuni concrete și nu doar pe declarații politice frumoase în favoarea integrării europene. Pentru mine contează ca Republica Moldova să se pregătească și să intrăm în UE ca un partener demn și economic, și politic, și democratic, dar nu să stăm cu mâna întinsă și să cerșim”, a spus Lupu.

Liderul PDM a afirmat că ideea creării unui bloc electoral Pro-Europa a fost discutată intens pe parcursul unui an. „Discuțiile referitor la un bloc electoral se poartă cel puțin de un an de zile. Îmi pare rău să zic că aceste discuții au fost de pro-formă decât de conținut. Inițial, PDM a spus că aceptă aceste lucru, după care ne trezeam cu altfel de declarații în presă. Se revine la acest moment doar cu chestii de speculații. Era ideea creării unui bloc cu partide care au, conform sondajelor, șanse, cu actori politici serioși”, a spus liderul democrat.

Întrebat pe cât este de corect ca miniștrii PDM să participe în cadrul turneului de informare „Expresul Vocea Moldovei”, cu privire la alegerea deschisă a candidaților democrați, Marian Lupu a spus că „miniștrii nu sunt funcționari publici, sunt persone de demnitate publică, nu au contract de muncă. Trebuie de întrebat cetățenii dacă vor să își vadă miniștri în cabinete cu cafeaua în mână sau în glod la țară, discutând problemele cu care se confruntă cetățenii”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (20)
  Ca de obicei trinteste niste fraze fara sens la parerea lui tare destepte, care el singur nu le intelege.
  Omul asta care costa exact 2 bani este obsedat de presedentizm. El sireacul sa a fost nascut ca sa fie numai presedinte. Macar la ceva-ceva dar sa fie presedinte. Lui apa si pine nu-i da da-tii sa fie presedinte macar si la cireada cu porci dar Presedinte.
  • -3 (17)
   Sa fie el sau nu presedinte, n-o decidem noi aici pe net.
   Priveste articolul dat din perspectiva lui reala, si nu din imaginatia ta bolnava, inraita si poate chiar si platita.
   Lupu, dupa cum observ eu aici , n-a bagat nimic din succesele sau meretele sale si a PD-ului, cel mai mult pare a fi un fragment al strategie de integrare in UE sustinut de Democrati.
   Poate macar asta o sa realizezi acum.
   Las ca cei ce se lauda si-s orgoliosi sunt in alta tabara ))
   • -3 (9)
    Omul asta este unicul care stie ca cetatenilor nu le pasa de integrare in UE sau alte ideologii si cursuri externe. Cetatenii doresc prosperitate si un mod de viata decent intr-o tara dezvoltata. Si acestea de aceea nu trebuie sa visam sau sa venim cu declaratii tupeiste care le deranjeaza si pe oficialii europeni atita timp cit nu dezvoltam statul pina la potentialul necesar.

    Sunt cetățean activ
    • -3 (9)
     Si sa nu uitam ca tot PD-ul este unicul partid care doreste ca RM sa-si mentina relatiile de colaborare si in est, pe cind aspira la dezvoltare unor noi relatii in vest, ca de altfel am vazut cu ce s-a soldat intreruperea dialogului cu Federatia Rusa, ca economia statului nostru a stopat din elanul sau de dezvoltare scazind de la 8% de anul trecut la 3,5 % anul acesta si doar din cauza embargourilor.

     Sunt cetățean activ
     • -3 (7)
      O explicatie complexa pentru toti desteptii care eau nemultumiti ca ministrii PD merg in teritoriu sa discute fata in fata cu cetatenii cu muncitorii de rind, sa le afle problemele direct d ela fata locului. Eu tot consider ca mai bine ministrii sa mearga in Republica la discutii cu cetatenii decit s astea in fata unui calculator citind presa sau scrisori electronice.

      Sunt cetățean activ
      • -7 (7)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Totusi Marian Lupu ramine un Pro European cu verticalitate, si cel mai mult ce-mi place e ca pentru el are sensul primordial prosperitatea cetatenilor RM, aspiratiile patriotice si unitare sunt bazate pe doleantele majoritatii cetatenilor, si nu cred ca exista vre-un politician la noi care sa il intreaca la numarul de intilniri directe cu cetatenii, discutii fata in fata pentru a le asculta problemele dorintele ca sa eficientizeze activitatea sa in legislativ in baza lor.
       • +1 (1)
        "prosperitatea cetatenilor"......pai atunci ucrainenii sint cei mai prosperi!"neutralitate"?pe cine vreti sa prostiti tradatorilor?noi avem trupe straine pe teritoriul tarii,avem un conflict inghetat din 92.si avem si o republica autonoma in componenta tarii......oare unde mai gasiti un stat cu atitea probleme politice si sa se numeasca neutru?
        domnilor din pd.....va sfatuesc sa va scimbati atitudinea politica fata de neutralitate....sau o sa aduceti tara la evenimentele care au loc azi in ucraina.rusia nea pedepsit pentru ca am ales europa,noi cu ce raspundem?fiti atenti pentru ca zicala ruseasca "lejacevo ne biut"in politica internationala nu exista!ba din potriva capul plecat mai lesne de taiat!
  • -7 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ca tu mare destept mai esti daca te scoli cu noaptea in cap si scrii comenturi numai bune pentru wc-urile din piata centrala. Da fiecare politician greseste si mai face cite o gafa,numai ca Lupu in comparatie cu altii se tine de cuvint si daca promite alegatorului ceva face acest lucru.
  • +8 (8)
   Lupule,explica inaintea alegerilor ce este neutralitatea unui sta???
   Despre care neutralitate vorbesti??? Te mandresti de legaturile PD-ului cu Edinaia Rosia,de fapt sinteti filiala lor in R.Moldova.O persoana de doi metri trebuie sa inteleaga ca atita timp,cind pe teritoriul tarii exista trupe straine,cu atit mai mult ca ele sustin separatismul transnistrean,este grav incalcat statutul neutralitatii.NATO este unica solutie pentru a salva suveranitatea statului,daca mai duceti lumea in eroare,atunci sinteti o pereche buna pentru Dodon si toti cei platiti din exterior.
   • +4 (8)
    PD - creatie KGB/FSB! Stiut, dovedit! Or, Diakov primeste instructiuni de la Moskova. In trecutul sovietic: agent KGB in Romania, sub mantie de "corespondent", implicat in evenimentele din '89, "bursier" al Consulatului rus(Bucuresti), oprit cu pistolul in pragul tvr.; b) actualmente, cetateanul rus Diakov: agent de influenta al Krmelinului in RM. E de mirare faptul ca nimeni nu s-a luat de capul acestui individ. De-aici si toate smenariile PD-iste!!! Balcareala. Echivokkarie. Hartuiala. Terfeleala.
 • +11 (11)
  In primul rand ca Moldova nu e neutra atata timp cat deja are trupe de ocupatie straine pe teritoriul sau. Cum au altii baze NATO, noi avem baza cu trupe rusesti.
  Apoi nu exista nicio integrare europeana pentru tarile ce se vor neutre. Toate tarile est-europene care au aderat la UE, au aderat mai inainte la NATO. Nu exista alta cale, Europa vrea doar tari din aceeasi cultura si civilizatie si deja protejate militar de structurile ei. Cine se preface ca nu intelege asta, de fapt nu vrea nicio integrare europeana.
  • -12 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Tu vezi neutralitatea ca o izolare de restul lumii.
   Din considerentele tale si tot dupa ale tare criterii ajungi la ideea ca nu exista nici o tara neutra.
   Mesajul lui Lupu e acela ca in procesul de integrare sa nu fie lezate relatiile cu alte tari si ca concomitent cu acest proces Moldova sa evolueze pe interior atit pe plan economic , social si tot asa...
 • -12 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mai Argon dl Lupu este cea mai buna cvandidatura la functia de presedinte,asa ca cu declaratiele tale de 2 bani stai la gura sobei.Dl Lupu daca ai ascultat in direct a vorbit foarte clar chiar daca a fost provocat de moderatoare de la Moldova 1 care Filat i-a facut intrebariele.S-a vazut clar ca dorea sa-l provoace pe Lupu dar nu i s-a primit.Asa ca Lupu trebuie sa fia presedinte dar tu la coada vacii.
 • -8 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Hai sa nu uitam ca daca Lupu este cel caruia i se datoreaza formarea aliantei pentru Integrare Europeana pe care Filat in 2012 a parasito din cauza unor mofturi, ca adica iar fi atins cineva amorul propriu si nu am vazut eu din partea lui Lupu asa tradari.
 • +9 (9)
  Ma adresez la toti cacaciosii PD-isti, sa ma pupati in cur voi pe mine cu Lupu vostru care blana-si schimba da naravu nu.
  Sa afirsit cu PD-ul, PLDM-ul si toate partidele voastre care nu ati facut nici un KAKAT toti acesti ani.
  Ati vazut ca-n ultimul sondaj, abea de mai trece de pragul electoral PLDM, dar si ala cu Filat coruptu e pe muchia de cutit de aia si vrati voi sa iesiti in alegeri sub bloc da nu ca partide aparte.
  Acum tara geme de probleme reale economice, embargou-uri... dar astea se scarkina in cur si discuta sub ce aspect trebuie tara sa se integreze in UE. Apucat-va spurcaciunilor de lucru Concret, solutionati probleme Reale ale taranilor, solutionati probleme legate de coruptie...dar nu discutati probleme de prioritate minora. Dar vorba aia, omul cind nu stie ce sa faca face si el ce poate.
  Asa ca dobitoci de PD-isti, PLDM-sti, PL-isti, PCRM-isti nu va laudati sefii ca nu aceti cu ce, potanii.
  • +2 (2)
   Sau adus si astia aminte de oameni si problemele lor acuma inainte de alegeri,pina acuma unde erati...de multe ori ati eshit din cabinetele voastre si va-ti dus prin glod cum s-a exprimat si Lupu ,cauta si el scuze stupide...ca e clar ca isi fac vint inainte de alegeri si doar ca are nevioe de votu taranului care pina acuma nici nu a fost bagat in seama si uitat cu toate problemile lor..nishte FATARNICI TOTI...
 • +2 (6)
  Dragi compatrioti vreau sa va amintesc,ca in acordul de formare a AIE n-au fost puse conditii de umblat la vinatoare la mistreti in zone protejate de stat.La vinatoare au participat PDistii,PCRMistii,si PListii la care sa soldat cu omucidere in frunte cu zubco procurorul jeneral dinPD.Din partidul lui Vlad Filat nau participat nici un membru .Cerind organelor pedepsirea acestori infractori PD,pcrm,PL LAU DEMISIONAT.Si acuma vreau trageti niste conluzii..Ca sa traesti cu intelepciune trebue sa nu stii putin, numai doa legi 1.Mai bine flamind de cit sa maninci ceea ceti cade. 2.mai bine singur ,deci cu cineai nimerit,caci biserica nui acolo unde ard lampade ,si luminari dar in mintea tacare-ti lumineaza calea spre viitor.Viitorul nostru este impreuna cu PLDM.

  Sunt cetățean activ
 • +6 (6)
  Ce neutralitate animala de Lupu daca avem armata de ocupatie pe teritoriul nostru? Numai aderarea la NATO ne poate salva de colapsul ocupatiei totale!!!!!!!!
 • +3 (7)
  Stimati Dodonisti, nu umblati cu aghitația si mai bine ducetiva de va interesati ce face liderul vostru Dodon asa des la Moscova si de unde are el bani pentru ai aduce pe Gazmanov si Iraclii la Chisinau ?
 • +6 (6)
  Lupule tu trebuie sa intrebi EU,daca lasa MD in componenta ei si anafara NATO !!!!Dupa aia fa tu calculele.Se vede unde tragi,mai stiu pe unul Putin,care tare ai este frica de NATO,ca-l invadeaza sa-i ,,asfalteze soselele,,sa-i duca civilizatia in casa si apa curenta !!!!Iate cu Dodon,Tkaciuc et comp.si cereti azil politic lui Putin,spune-tii ca aveti alergie la tot ce tine de Occident !!!!Derbedeilor
  • +3 (5)
   Cat de periculos ar fi pentru RM ca o asemenea pramatie (PDMafie) sa ajunga sa conduca statul de unul singur, sau cu cineva ca aceasta bomba cu ceas! Se vor consuma concertele, guleaiurile, Sofiicele, KobzoOgarii si-si vor musca coatele, naivii si credulii.
 • +3 (3)
  Zalupu poti sa va luati de mina cu Fleanca si sa va baga-ti neutralitatea RM in cur scatinelor spurcate ce sinte-ti jos bidlele de la guvernare impreuna cu BIDON,USATII,PCRM,PLDM,PL,PLR, FORTA E ROMANIA MARE:''DESTEAPTATE ROMANE..''
 • +3 (3)
  cum poti sa stai neutru in asa situatii dficile cind statul vecin e in razboi,neutralitatea RM ii convine doar porcinelor de la kremlin RM trebuie de urgenta sa adere la NATO SI UE dar cu aceste javre si bidle de la guvernare colitia potlogarilor si porcinele al de bidon,usatii,vorona si toata coloana a 5 unde intra si coaliatia asta putreda si corupta pina in maduva oaslor,jos bidlele,politicieni fara demnitate nationala
 • +2 (2)
  priviti aici citi oameni sint cu DEMNITATE SI VERTICALITATE IN UCRAINA CARE SCUIPA IN FATA PUTANEI KREMLINISTE PUTLER : ''http://www.youtube.com/watch?v=2_eALNhErko'', SI VE-TI OBSERVA SI CIRPE DE PODELE CA AL DE SEVCIUK SI STANSKI LA NOI IN TRANSNISTIA CARE LING CURUL LUI PUTIN VITA ASTA MINCINOSUL NR.1 AL GLOBULUI,PUTIN HY..LOOOO,LA-LA-LA-LA-LA

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA