Lupu: Filat i-a promis lui Voronin că vor fi alegeri anticipate

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susţine că proiectele înregistrate în Parlament de fracţiunea PCRM şi votate cu sprijinul deputaţilor liberal-democraţi au la bază un acord la care au ajuns liderii celor două formaţiuni. Potrivit lui Lupu, Filat i-a promis lui Voronin că toate aceste acţiuni vor fi făcute în contextul alegerilor anticipate, informează UNIMEDIA.
Lupu: Filat i-a promis lui Voronin că vor fi alegeri anticipate
Marian Lupu, președintele Partidului Democrat ( Foto: UNIMEDIA)

„Sunt ferm convins că aceste decizii sunt dictate de intenţia de a muşamaliza sau de a clasa toate dosarele de rezonanţă, inclusiv a dosarelor penale deschise pe numele miniştrilor. Este o acţiune preparatorie pentru campania preelectorală sau electorală ca să nu intre cineva de la PLDM cu imaginea pătată”, a declarat democratul.

Politicianul a mai adăugat că cele două formaţiuni, PLDM şi PCRM, au ajuns deja la un acord. „S-a convenit cine şi cu ce proiecte vine. Care vor fi iniţiate de PCRM şi care de PLDM. Acordul are la bază promisiunea făcută de Filat lui Voronin, că aceste acţiuni sunt făcute în contextul alegerilor anticipate. Sunt lucruri mult prea evidente. Este o vizibilitate concretă a scenariului pus în acţiune”, a mai subliniat deputatul.

UNIMEDIA precizează că în şedinţa de astăzi a Parlamentului, deputaţii liberal-democraţi au votat împreună cu cei comunişti mai multe proiecte de lege iniţiate de farcţiunea PCRM. Printre acestea se numără anularea votului de numire în funcția de Procuror General a lui Corneliu Gurin, abrogarea sistemului electoral mixt, precum şi majorarea pragului electoral de accedere în Parlament. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub