Lupu explică de ce Corman și Leancă nu au vorbit în PMAN

Marian Lupu explică prin subordonare de partid faptul că nici președintele Parlamentului, Igor Corman, nici premierul Iurie Leancă, doi dintre cei mai importanți oameni în stat, nu au ținut cuvântări în fața mulțimii adunate duminică, 3 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale.
 
Liderul PD a spus că nu s-a dorit ca evenimentul să se întindă pentru mult timp și ca în fața oamenilor să vorbească nu doar politicieni, ci și profesori, medici, etc. 
Lupu explică de ce Corman și Leancă nu au vorbit în PMAN
Marian Lupu, lider al PDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Iată cum a motivat Lupu de ce nu a vorbit Corman în locul lui și Leancă în locul lui Filat. „Acest subiect nu trebuie să fie unul de speculații. Colegii noștri au fost cu toții în PMAN, au mers în mulțime. De ce nu au luat cuvântul? (...) A fost o acțiune organizată nu de instituțiile statului, ci de partide. În condițiile în care și speakerul Igor Corman și prim-ministrul Iurie Leancă sunt exponenți ai partidelor PD și PLDM, noi am decis să ne limităm la trei cuvântări din partea celor trei partide. În Parlament, dl Corman este sus, președintele partidului este deputat de rând și este jos. Dar la partid, eu sunt președinte  - sus și toți colegii mei sunt jos. Și așa este și la PLDM”, a subliniat Marian Lupu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.
 
UNIMEDIA menționează că la 3 noiembrie a avut loc o amplă manifestație întru susținerea cursului european al Republicii Moldova. Zeci de mii de oameni au venit în PMAN pentru a-și arăta susținerea pentru vectorul pro Vest. Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat circa 100 mii de cetățeni. Adunarea s-a încheiat cu adoptarea unei declarații în sprijinul parafării Acordului de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană la apropiatul summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius.
 
Unii participanți la manifestație spun că ar fi dorit ca în rândul celor care au ținut discursuri să se afle speakerul Igor Corman, premierul Iurie Leancă, dar și ministrul Afacerilor Externe și Intergării Europene, Natalia Gherman, cei care sunt, de fapt, în prezent, principalii promotori ai integrării europene a Republicii Moldova la nivel oficial.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub