ora: 11:34, 22 ian 2015 10416

Lupu despre contradicțiile de nedepășit cu PL: Nu cedăm Ministerul Transporturilor!


Lupu despre contradicțiile de nedepășit cu PL: Nu cedăm Ministerul Transporturilor!
Marian Lupu, liderul PDM
Foto: privesc.eu
Marian Lupu a dezmințit declarațiile făcute de liberalul Mihai Ghimpu potrivit cărora colegii din familiile europene, veniți la Chișinău, ar fi sugerat soluții concrete pentru depășirea impasului politic. Totodată, liderul PDM a reiterat că negocierile cu PL au intrat în blocaj și a făcut din nou apel către PLDM prin care i-a îndemnat să creeze o coaliție minoritară. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, transmite UNIMEDIA.
 
Democratul a vorbit pe marginea a patru chestiuni care au fost abordate public de către liberalii. În speță, este vorba de problema alegerii șefului statului, depolitizarea Procuraturii Generale și organelor de drept, partajarea ministerelor și funcțiilor de speaker și prim-ministru.
 

Potrivit lui Lupu, liberalii încearcă să miște accentele și să denatureze „conținutul discuțiilor din cadrul negocierilor”.
 
„Cu privire la ce se întâmplă cu președinția. PD a propus o formulă, PLDM a susținut, PL a refuzat. PD a propus ca funcția de președinte să fie partajată politic. Colegii de la PL au propus formarea unei comisie care pe parcursul a 3 sau 6 luni de zile să examineze soluții pentru stabilirea modalității pentru alegerea șefului statului. Dacă noi nu ajungem la acest acord până la etapa de formare a coaliție, că nimeni nu pretinde la funcția de șef al statului, anul din partide ar fi venit cu revendicarea funcției de președinte”, a menționat Marian Lupu. Totodată, acesta a sugerat că tentativa de a opera modificările constituționale ar putea din nou eșua.
 
„Ce se întâmplă dacă nu se pot realiza aceste modificări constituționale până în 2016? Vom fi nevoiți să alegem o persoană politică, ca și dl Nicolae Timofti. Cu părere de rău, colegii de la PL, neacceptând propunerea de la PD”, a declarat liderul PDM.
 
Totodată, acesta a vorbit despre reforma la Procuratura Generală. „PD a venit cu o formulă foarte puternică și responsabilă. Nu doar depolitizare Procuraturii Generale, dar și a tuturor instituțiilor de drept: sistemul de drept în întregime, Poliția, CNA, CNI, etc. PD a propus următoarea formulă. Să fie creată o comisie care să activeze pe parcursul acestui an și care să elaboreze mecanisme de depolitizare, să obținem și expertiza partenerilor din UE, atât tehnică, cât și europeană. Această prevedere va fi inclusă în prevederile Programului de guvernare”, a specificat Marian Lupu.
 
La subiectul partajării funcției de prim-ministru și președinte de Parlament, potrivit lui Lupu, nu au existat aici divergențe de opinie.
 
Cât despre împărțirea ministerelor, liderul democraților a confirmat că PD nu a acceptat solicitarea PL de a ceda Ministerul Transporturilor. „Noi am propus să le oferim Ministerul Protecției Sociale. Poate noi nu am reușit ceva să realizăm, poate alții reușesc. Întrebarea nu este de ce PD nu vrea să cedeze Ministerul Transporturilor, ci de ce PL vrea atât de mult să aibă acest minister?”, a punctat sursa.
 
„În condițiile celor spuse, noi considerăm că unica soluție pentru a depăși această perioadă de aproape două luni de negocieri, care nu au adus nicio rezultat, trebuie să fie încheiată. Trebuie să fie constituită o alianță între PD și PLDM. Altă cale nu există, nu e o alternativă. Îmi pare rău că colegii de la PL se lansează în declarații false cu privire așa-zisele soluții venite de la colegii europeni. Făcând aceste declarații, liberalii nici nu își dau seama cât de mult lovesc în perspectiva europeană a RM. UE niciodată nu face ingerințe în treburile interne ale RM, respectă suveranitatea și independența statului. Colegii europeni nici nu au încercat să vină cu indicații. Eu dezmint aceste chestii”, a conchis Lupu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +14 (22)
  ca copkiii, eu vreu masinica ta da tu te joci cu oala mea. Va dati seama ca nu va mai voteaza nimeni_ va dati seama ca va aparea un fel de Usatii numai ca proeuropean si ati zburat de la treuca?
  • -14 (44)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Nici nu e cazul, nu mai vrem drumuri de moloz si trenuri de calitate proasta renovate in Romania, initial pentru marfuri, ca mai apoi sa fie pusi oameni acolo si sa existe riscul ca astia sa arda, cum mai nu sa intimplat.

   Sunt cetățean activ
   • -15 (45)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Cum sa cedeze MTID celor care au facut bardac acolo, salaru e un exemplu clar ca PL-ul nu merita acel minister, care prin activitatea unui ministru democrat a ajuns sa fie un minister cheie deja pentru guvernare, prin dezvoltarea europeana a drumurilor si domeniului transporturilor executata de botnari a luat avint si economia si dezvoltarea regionala si restul.
    • -13 (43)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     e o utopie ca PL-ul care tot critica pe Buliga si democratii cu MMPSF sa nu-l accepte acum dadca tot o faceau pe desteptii lasa-l ia si sa arate ce pot ei, da la transporturi deja au demonstrat ca nu sunt in tsare sa gestioneze acest domeniu.
     • -16 (44)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      troia ei nu au cu cine conduce, il au pe un chirtoaca, care stim noi cum lucreaza, il au pe salaru, cum tot stim lucreza foarte rau. echipa cu capacitati manageriale mai jos de plinta si ami vor fonduri :D haz de necaz.
      • -17 (43)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Hai sa ne gindim acum logic, PD-ul a dat randament la acel minister a transporturilor, PL-ul au delapidat bani de acolo prin persoana lui Salaru cu trenurile cu companii incompetente pentru renovarea drumurilor s.a. Eu spre exemplu sunt de acord aici cu PD-ul s anu cedeze ministerul ca Ghimpu s epare ca cere imposibilul doar ca sa demonstreze ca nu el e de vina ca nu e in alianta dar restul nu l-au acceptat. cum spunea si Lupu anterior Ghimpu-si face PR si gata.
       • -14 (40)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Si iti pot enumera citeva dintre realizarile actualului ministru: aviatie sanitara, in sfirsti drumuri europene, zboruri low-cost, navigatie pe Prut dupa 20 ani, reforma la CFM, tronson european Giurgiulesti-Galati, proiecte de poduri peste Prut, etc...

        Sunt cetățean activ
        • -17 (39)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Ei si cum Ghimpu incerca aseara sa o faca pe victima, mai ce populist ordinar, si nu vede ca din cauza lui separatistii lui Dodon indobitocesc si mai mult poporul?! Lupule si filatel eu stiu ca voi nu sunteti perfecti dar acum ati ramas unicii care sa ne garanteze un progres european ca pe Liberali putem pune cruce.
        • +11 (11)
         DEBARASARE DE PROCURORI CORUPŢI
         -
         PROCUROR UE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
         -
         PENTRU VIITORUL COPIILOR NOŞTRI
         -
         SCOALĂ NAŢIUNE!!!!!!!!!!!!!!!!
         • +12 (12)
          COPIII LOR VOR TRĂI BINE MERCI DAR AI NOŞTRI VOR SĂRĂCI CU CORUPŢIA CARE LE CONVINE.
          -
          DE CE LUPU NU DOREŞTI PROCUROR UE?
          -
          DE CE NU VREI SCHIMBARE?
          -
          DE CE? DE CEEEEE?
          • +3 (5)
           Lupu blochează vectorul pro-european. În el se trezește adormitul duh al comunismului.
          • +3 (5)
           cine se crede acest cretin ? I-a lasat cineva mostenire ministerul transporturilor ? El se intreaba de ce PL vrea acest minister . Tovarase Lupu si noi ne intrebam de ce va doriti atat de insistent acest minister ? Mi se pare corect ca Ministerul protectiei sociale sa revina unui partid socialist cum sunteti voi . Ce sa faca la acest minister un liberal ? tare slab la minte mai e si acest individ , fara mama , fara tata si fara limba . La gunoi cu el si cu toata haita.
       • -14 (38)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Apoi acum Ghimpu ce ne mai spune, a incercat saracul ieri s ane vinda Gogosi crezind ca cetatenii is prosti si-l vor crede, parca noi nu stim cine sunt liberalii cit de disperati dupa functii sunt si de ce nu e formata alianta inca. Bravo Lupule azi ai fost la nivel inalt si demult trebuia de deschis ochii lumii cine sunt liberalii.
     • -16 (40)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Eu zic ca pina la urma nu PD nu ar vrea ca aceast minister sa revina la PL, dar cetatenii acestei tari, fiecare sofer din aceasta tara, care a vazut calitatea lucrarilor, drumurilor dupa preluarea lui de Botnari.

      Sunt cetățean activ
    • +13 (13)
     Vai, vai! Cum sa-i dai lui Ghimpu ministerul lui "Borseta" a vostru? Pai asa ministru Moldova nu va mai avea in vecii vecilor! Voi nu sunteti europeni, voi sunteti niste comunisti deghizati! Ne conduc niste banditi! Vai si amar de tara asta!
   • +16 (38)
    Ahahahah Lupu cica nu cedam ministeru transporturilo! da procuratura????
    Dece taci despre procuratura?????? Care defapt este reala cauza a blocajului!
    • -16 (40)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Auzi mai berbedeu, este declaratia de presa asculta si vezi, ca d efapt PD-ul apropus o varianta complexa si nu sa te scarpini cu scobitoarea in fund cum propune PL-ul. daca vrei depolitizare atunci si CNA si SIS si procuratura ca de altfel e ceva non sens ce propune Ghimpu odata ce celelalte nu sunt luate in consideratie.
     • +13 (35)
      Adica este mai mult sens sa ramina procuratura lui ploha? Macar gindesti ce scrii?
      • -14 (38)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Gorilla, lasa-l ca-i prost ce nu vezi... Cu el nu ai ce discuta, e liberal prostit la cap ca Ghimpu i-a molipsit pe toti cu prostie si schizofrenie.
       • +21 (23)
        Mai bine molipsit de Ghimpu de cit de ploha...
       • +21 (23)
        Bine ca voi sunteti "destepti" furind tara pina la oase, in frunte cu satana de loha!
    • -15 (37)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Da ce argumente voi aveti la acel proiect cu care au venit astia din PD pentru a ceda aceasta institutie opozitiei, ha??? Nu latrati in zadar, legati analizzele voastre stupide si de actiuni din trecut ce demonstreaza ca PD-ul nu a tinut si nu tine aceasta institutie.

     Sunt cetățean activ
     • -16 (38)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Apropo ceea ce propune PD-ul e mult mai vast si corect decit simplele vorbe ale lui Ghimpu, nu doar functia de procuror trebuie depolitizata dar intreg sistemul, CNA, SIS, etc...
      Proiectul propus de PD e la fel agreat de UE, deci nu spumegati rahat pe aici...

      Sunt cetățean activ
   • +12 (32)
    Un sfat bun pentru Odiseu,SWAG, GorilaGlas si altii care mai sint din aceiasi "tufa", sau din aceiasi "padure".-:)
    Cred ca sinteti de la Min Transporturilor, deaceia nu va leneviti si intrebati de Vice Ministrul Boris Gherasim si el va lamuri cite a facut MTID cind era Salaru. Sint increzut ca ve-ti afla ceva nou ce nu stiti! Si anume ceia ce trinditi tot timpul incontinuu, despre cele realizate de Ministerul Transporturilo au fost plamadite si pornite de Salaru. Anume Drumurile, cale mai importante proiecte in acest domeniu au fost elaborate si promovate de Minister cind era Salaru. Nu stiu cu celelate domenii, dar la drumuri, voi doar ati participat la taiat panglica si la fotografiat. Mai ginditi ce scrieti!!!
   • +10 (10)
    Iata acum Lupu si-a dat arama pe fata,a recunoscut ca PD nu cedeaza nimic,deci PD a blocat crearea aliantei proeuropene.Ma impresionat mai ales promisiunea ca va fi introdus in Programul guvernarii depolitizarea institutiilor de drept.Acest punct figureazaa in programe de 25 de ani si n-a mai fost indeplinit.Promisiuni minciunoase,dle Lupu!
  • -18 (38)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   probabil ei isi dau seama, eu iata pe Ghimpu deloc nu-l pot intelege, de ce el nu vrea un Minister al Municii ? Ce se teme de lucru, sau agricultura, ce e si mai mult de lucru, prea multe nemultumiri, asia tovarase Ghimpu ?
 • +17 (35)
  Lupule,cine te crede?
  Arata o inregistrare a ceea ce au vorbit emisarii europeni, ca sa te credem, sa poti confirma ca ceea ce spui tu si ceea ce spun europenii- este una si aceiasi.
  Daca tii cu dintii de procuratura, atunci il cred pe Ghimpu,dar nu pe tine,cine se opune schimbarilor...
  • -18 (40)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Daca e sa luam rezultatele pe care le-a inregistrat acest minister de cind e gestionat de PD, atunci varianta cu revenirea veterinarului nici nu se pune, uite cite a facut Botnari intr-un singur an si compara cu ce a facut Salaru si ai sa vezi diferenta.

   Sunt cetățean activ
   • -19 (41)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Aviatie sanitara, in sfirsti drumuri europene, zboruri low-cost, navigatie pe Prut dupa 20 ani, reforma la CFM, controale si lupta cu transportul ilicit de pasageri si marfuri, etc, etc.... da Salaru ce??? drumuri de moluz facute de firme ale partenerilor lor romani...?

    Sunt cetățean activ
    • -16 (38)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Apropo aceleasi companii care au fost nustiu cum "selectate" si de primarie pentru a repara si renova citeva drumuri din capitala si care nu au dat in exploatare nici dupa 3 ani de la termenul stabilita in contract.

     Sunt cetățean activ
   • +15 (35)
    Odiseu, eu inca astept sa-mi raspunzi la intrebarea despre procuratura, tu vad ca troncaneste doar despre ministeru transporturilor.
    • -17 (37)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Citeste desteptule mai sus, analizeaza si vezi adevarul nu prostiile superficiale cu care vin liberalii

     Sunt cetățean activ
     • +12 (12)
      Si totusi nu mi-ai raspuns la intrebare.
  • -16 (36)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   da tu pe Ghimpu nu vreai sa-l storci de vreo inregistrare, ca sa auzim cu totii )) Lupu precis ca nu are ce ascunde, da iata victimizarea asta a lui ghimpu e pur si simplu o momeala, la acre tu te-ai prins.
   • +14 (36)
    Da,nici Lupu,nici Ulinici, nici Guma,nici Lazar, nici altii din PD nu au ce ascunde, de aceea tin cu dintii de toate functiile.
 • -21 (37)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  da la ce sa cedezi lui unul ce nu-l duce capul de a fce lucru bun in asta, ia puneti in paralel management-ul si rezultatet lui salaru vs Botnari, baganiasi piciorul in echipa lui ghimpu,
 • +19 (29)
  O sa il puna pe voronin presedinte si o sa dea caile ferate rusiei.
  • -17 (31)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ))) calinel o sa-l puna pe Ghimpu presedinte si o sa te dea pe tine rusilor, ca sa vezi ce prostii vorbesti.
   • +17 (31)
    pd deja are experienta cum se cedeaza un obiect strategic rusiei. Eu inteleg ca primesti salariu sa postezi si esti obligat sa postezi ce ti se spune. Tot normal.
 • +16 (24)
  Astai o ilustrare pe nota 10 despre ierarhia valorilor la politicienii noliticienii noştri.
  Care ar fi diferenţa pentru Ţară dacă ministerul transporturilor ar fi la Pd sau la PL în condiţiile că se va lucra onest, cinstit şi fără jaf??? Nici o diferenţă! Dar dacă se pregătesc să jefuiască domeniile care vor să le "conducă", apoi apre mare interes...
  Iatăce importă mai mult, dar NU parcursul european, soarta poporului, etc..
  La noi, cât de bun n-ar fi omul, cum ajunge la putere se transformă în javră jefuitoare fără nici un pic de obraz şi ruşine.... Şi crede că aşa e normal... Scotine - alt cuvânt nu găsesc.
 • +18 (26)
  Vezi tu, ca lingailor din PD nu le place sa-l munesti pe za-lupu- skotina. Daca l-ai numi doar pe Ghimpu si PL-ul cu asa cuvinte, atunci lingaii pd-isti ar accepta asta.
 • +12 (18)
  Interesant, dacă ministerele propuse PL-ului sunt atît de importante de ce doriţi voi cei din PD şi PLDM să vă debarasţi de ele. De ce nu aţi ceda nişte ministere mai puţin importante ca cel al economiei, finanţelor, transporturilor.Şi pentru un elev e clar că de la acele ministere pe care le cedaţi nu pre ai ce fura dar bătaia de cap e mare.Deştepţi ca Lupu am mai văzut.
 • -18 (28)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Da de ce Ghimpu vrea asa de tare Ministerul Transportului??? Afacerea cu Locomotivele il deranjeaza?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +18 (24)
   Pai hai atunci sa cedeze Min. Transporturilor PLDM-ului: atunci n-ar fi vorba ca PL vrea asa multe...ca sa se ajunga la un consens: nici tie,nici mie.
   Dar inca o data in plus se conving toti,ca Ulinici nu vrea sa piarda milioanele care trebuie sa vina din UE.
 • -8 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Iaku, de acord nici unul nu-i mai breaz ca celălalt.
 • +15 (23)
  LUPU taci că eşti BOU ori ne crezi de BOI!cică: să fie creată o comisie care să activeze pe parcursul acestui an și care să elaboreze mecanisme de depolitizare, să obținem și expertiza partenerilor din UE, atât tehnică, cât și europeană. Această prevedere va fi inclusă în prevederile Programului de guvernare”, a specificat Marian Lupu.- adica să mai treacă 4 ani în acre comisia să sugă bani europeni şi locali şi să nu facă nimic, ca de altfel cu toate comisile care au fost până acum cu 7 aprilie, pădurea domnească, reforma procuraturii ....etc. nu comisii trebuie dar un om ca repautaţie ireproşabilă şi verticalitate în fucnţia de PROCUROR General şi Director CNA şi să vezi tu ce expertiză europeană de nota 10 primim de la UE, facem spor?

  Sunt cetățean activ
  • -7 (11)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Foarte bine spus! Stii vorba ceea - daca doresti sa pui cruce pe o problema,atunci creeaza o comisie...
   Se doreste in continuare mimarea unor actiuni,nu transpunerea lor in realitate.
 • +7 (15)
  Declaratia lui Marian Lupu este una mascata (cu scopuri periculoase ascunse) si sofistica din punct de vedere logic.
  Despre aceasta vorbesc citeva momente:
  1.Cel mai evident e chestiunea Ministerului transporturilor. De ce Marian Lupu nu a dezvaluit cauza pentru care nu vor sa cedeze acest minister la PL?
  Va raspund eu de ce. Acest minister este de o mare importanta strategico-militara - aeroportul, caile ferate, soselele strategice, portul Jiurjiulesti. Care in planurile tradatoare ale liderilor PD vor fi puse la dispozitie fortelor de invazie ale Imperiului rus la momentul potrivit lor.
  2.Chestiunea Procurorului general e substituita cu depolitizarea intregului sistem juridic si de POLITIE. Si aici e buba! Liderii PD vor ca POLITIA sa fie apolitica, amorfa - pentru ca sa nu fie in stare sa opuna rezistenta unei invazii agresive putiniste in viitorul apropriat.
  Concluzia finala: liderii PD pregatesc RM pentru o tradare conrarevolutionara cu scopul de a ajuta interventia putinista.
 • +15 (25)
  PL nu va legati mai mult cu banditii din PD.Aceste animale din PD si PLDM in afara de functii si bogatii nu vre-au nimic.Aceasta a demonstrato cu cata salbaticie au inceput compania electorala,ei au crezut sa sunt mai destepti ca toti. PL e mai bine sa fiti in opozitie,ca tot nu o sa faceti nimic in Alianta,pentru-ca acesti doi rechini o sa te inabuse po liubomu.
 • +8 (16)
  Dle Presedinte al RM, implicativa direct pentru a stopa o eventuala lovitura de stat declansata de catre liderii tradatori (agenti ai KGB-ului putinist) Lupu, Plahotniuc, Voronin, etc.!
 • +8 (8)
  Dragi compatrioti! Contrarevolutia fortelor proimperiale si agenturii putleriste bate la usa. Sa fim gata pentru a dejuca acest plan al tradatorilor, care s-au cuibarit la guvernare!
 • +19 (23)
  "2 metri di bulbuși" și mai mult nimic. Bre oameni buni și nebuni, oare nu înțelegeți că nu poți face coaliție fără să cedezi ceva. Nu poți să faci parte dintr-o guvernare, fără a avea anumite funcții, așa este peste tot. Cum poate PL-ul să fie la guvernare, dar să aibă doar ministere ce nu pot schimba nimic și practic nici nu ar trebui să existe așa ministere. Evident PD, PLDM vor să împingă aceste ministere PL-ul, iar ei acceptând doar aceste funcții să nu mai pună alte condiții, dar asta e prostie, și un copil înțelege asta. E o abureală totală, se declară prostii pentru a ascunde intențiile banale de a fura țara în continuare. Vai de capul nostru. Când mă uit la comentarii, văd că avem parlamentarii pe care îi merită majoritatea comentatorilor de pe aici.
  • +16 (16)
   PINA VOR IMPARTI FUNCTIILE VA "EXPIRA" SI MANDATUL ACESTUI "PARLAMENT"... DAR POPORUL ESTE FURAT IN CONTINUARE - IN APA TULBURE SE PRINDE PESTELE CEL MARE.
 • +20 (22)
  Aiureli de doi metri de bulbuci...!
 • +18 (20)
  “Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  • +5 (5)
   Situatia din RM e cu mult mai dura decit in poemul acesta al lui Eminescu.
   Deoarece acesti lacomi si misei sunt si tradatori de Patrie, la dispozitia totala a unui Imperiu strain fioros si agresiv.
   • +14 (14)
    Pai asa era si pe timpul lui Eminescu: urmasii fanariotilor, pentru bani si functii vindeau Tarile Romane Portii Otomane.
 • +7 (9)
  Imperiul putinist - ca o fiara ranita - e intr-o agonie periculoasa pentru Ucraina si Moldova. Nu exista nici o indoiala ca el nu se va opri la Donbas si Transnistria si va incerca sa avanseze pe toate directiile strategico-militare.
  Toti suntem in pericol - si Ucraina, si Moldova, si Republicile baltice, si Europa, si chiar tot Vestul civilizat.
  Dispunind de un potential racheto-nuclear enorm, acest Imperiu va santaja in continuu tot sistemul mondial de securitate.
 • +18 (20)
  Bai voi cei care sustineti partidele astea corupte PD PLDM,chiar atit de nemernici sa fiti?, platiti ca niste prostituate, sa sa scriti tot felul de timpenii, oare cum va puteti uita in oglinda dimineata? stiind in adincul sufletului ca sunteti niste putregaiuri? si va duceti tara la ripa, raspundeti la o simpla intrebare? de ce nu vreau sefii vostri procuror strain ? asta e dovada elocventa ca ii apuca tremuriciu, ca ar urma sa le-o traga in inchisoare zashii? De vroiau cu adevar sa schimbe nu m-ai faceau atita zarva, si aduceau pe cineva din afara sa faca regula si sa nu fie de nimeni influentat! Fiti oameni, nu servitori, aveti parerea vostra!
 • +6 (6)
  Dle Presedinte Nicolae Timofti! Urgent reintoarceti Aeroportul in subordonarea statului nostru - RM!
 • +14 (14)
  Cum sa nu fie servitori....Sint niste robi ,cu gindire de rob....
  "Păsările care se nasc în cuşcă au impresia că a zbura este o boală"
  Asta este despre ei.
 • +1 (9)
  Halal ce politicieni avem! A ajuns sa depinda guvernarea de faptul cui ii va reveni un minister! Bine a comentat mai sus @Grig la aceasta tema.
 • +15 (15)
  Lupu ( animal sălbatic ) nici odată nu se satură, papă tot ce-i ese-n cale.
 • +10 (10)
  De ce PD nu vrea sa indeplineasca recomandarile UE privind aplanarea situatiei politice din Moldova si constituirea unei noi coalitii Proeuropene? Daca analizam bine informatia, declaratiile, deplasarile anterioare posibil, se preconizeaza o tranzactie de proportie, ca si Tranzactia cu Aeroportul, dar acum la Calea Ferata a Moldovei. De asa pareri sint mai multi experti si analisti politici si deja se discuta in public!
 • +10 (10)
  N-am citit comentariile, dar e clar ca la Ministerul Transporturilor este treuca cea mai bogata, plina cu dolari si euro. Unul nu-l cedeaza ca sa aiba de unde fura, altul vrea sa-l primeasca pentru... (giciti din 3 ori, ce e mai usor: sa faca o cale ferata europeana Ungheni-Chisinau, sa faca o autostrada europeana Marea Baltica - Marea Neagra, sa aiba de unde fura).
  Asta e buba: buzunarul propriu e mai aproape decat cei ce i-au ales.
 • +13 (13)
  JOS PD-rașii!
 • +13 (13)
  JOS PD-rașii! JOS zalupu!
 • +11 (11)
  Buricul pamantului Marian Lupu, comunist din generatie in generatie cu Plahotniuc in spate si cu Voronin in carca dicteaza totul in "tara" asta - "tara" de nebuni...
 • +5 (5)
  Tovarasul Lupu spune ca europenii nu au specificat.Dar totusi au dat un comunicat ,iar eu i-am auzit clar ca Europa nu va accepta o alianta cu PCRM.Acuma Lupu dupa procuratura ( deh fara ea Plaha incepe a numara dosare penale cu zecile si nu numai el), numai doreste sa cedeze Min transporturilor de parca i-o fatat ma-sa cu el mostenire.In realitate acesti agenti ai intereselor rusesti au porunca sa faca in asa fel sa cedeze calea ferata Rusilor la fel cum au dat si aeroportul: repede si pe nimic ,iar toata povestea cu incedierea trenurilor romanesti face parte din graficul scaderii cat mai mult a valorii caii ferate in asa fel in cat ea sa fie "prihvatizata" pe nimic..Cu intreaga infrastructura atat economica, financiara si energetica in mana rusilor Maldavania si sa vrea numai poate fi altceva decat o gubernie rusesca ,nicidecum un candidat la integrare Europeana..Asa ca dragi moldoveni mai incercati si creierul in procesul luarii deciziilor ca cu ranza nu prea ati ajuns nicaieri..
 • +1 (1)
  dac lupu vrea sa dea cu Candu calea ferata cadou rusilor si sa mulga bani pentru propoganda la viitoarele alegeri sigur ca Ghimpu nu tre sa cedeze . Pe de alta parte PD a facut mai multe drumuri decit Salaru
 • +1 (1)
  dumnealui singur e o contraditie mare
  ba spune una mai trece oleaca de timp si spune altceva

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA