Citește toate știrile la acest subiect

Lupu declară că a văzut naziști și fasciști la Marșul Unirii de la Chișinău

Marian Lupu a zărit printre tinerii unioniști, participanți la Marșul Unirii de la Chișinău, „prototipul naziștilor și fasciștilor”, transmite UNIMEDIA cu referire la declarațiile președintelui Partidului Democrat.

„Aceste marșuri unioniste ne creează probleme atât nouă, cât și celor de la București. Și Bucureștiul se teme de aceste marșuri, chiar ei au recunoscut acest lucru. Știți ce am observat eu? Că acei tineri care s-au adunat în fața Academiei de Știinte nu era o masă omogenă. Erau tineri care purtau maiouri negri, cu diferite simboluri pe ele și făcând niște gesturi.. - asta m-a făcut să văd în ei prototipul naziștilor și fasciștilor”, a spus Marian Lupu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.
Lupu declară că a văzut naziști și fasciști la Marșul Unirii de la Chișinău
Marian Lupu, președintele PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Majoritatii cetățenilor sunt împotriva acestor marșuri și spun că ele le provoacă un mare deranj. Să vedem cine sunt în fruntea acestor marșuri unioniste?  Nu îi găsim pe unii din semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova? Altceva au vrut ei să se întâmple după semnarea declarației. Vă spun doar un lucru,  PD-ul nu vede Republica Moldova ca pe un proiect temporar”, a conchis liderul democraților.

UNIMEDIA amintește că în 2012 pe teritoriul R. Moldova au avut loc mai multe marșuri unioniste. Unul a fost organizat la Chișinău pe 25 martie, unul pe 22 iulie la Cahul, iar altul pe 5 august la Bălți. Cel mai recent Marș al Unirii a avut loc pe 16 septembrie, la Chișinău. Deși oamenii legii și politicienii se temeau că acesta s-ar putea încheia cu conflicte și dezordine în masă, marșul a decurs pașnic, fără mari incidente.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub