Citește toate știrile la acest subiect

Lupu: Conflictul transnistrean nu va fi rezolvat niciodată doar de Chişinău şi Tiraspol

Problema transnistreană din start nu a fost doar o problemă internă a Republicii Moldova. Acest conflict nu va fi rezolvat doar de Chişinău şi Tiraspol, pentru că regiunea transnistreană depinde economic şi politic de exterior. Declaraţiile au fost făcute de către liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul emisiunii Fabrika, transmite UNIMEDIA.

Lupu: Conflictul transnistrean nu va fi rezolvat niciodată doar de Chişinău şi Tiraspol
Marian Lupu, liderul PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Nu avem un deficit de idei, avem un deficit de voinţă politică din partea unor jucători geostrategici pentru a soluţiona conflictul", a precizat liderul democrat.

Marian Lupu a spus că se aşteaptă că pe viitor ar putea exista provocări, cum a fost cazul cu embargoul rus la vinurile moldoveneşti, pentru a spulbera semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi a schimba configuraţia în Parlamentul. „Trebuie să sperăm la mai bine, dar să ne pregătim de ce este mai rău", a sugerat politicianul.

Pub

Totodată, acesta a reitarat faptul că este o problemă secesionistă plasată ca o mină într-un context geopolitic, prin influenţe din exterior, la momentul dezintegrării Uniunii Sovietice.

Precizăm că, negocierile pe marginea conflictului transnistrean se poartă în formatul 5+2 la care participă Moldova, regiunea transnistreană, Rusia, Ucraina, OSCE şi SUA cu UE pe rol de observator.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub