Citește toate știrile la acest subiect

Lupu aruncă cu pietre în grădina PLDM: Guvernul nu trebuia să se bazeze pe „Mister Nu-Sunt-Bani”

Guvernul Filat2 nu mai are nicio șansă de reabilitare pentru că s-a discreditat în totalmente”. Această constatare aparține președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, și a fost făcută în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău. Democratul a enumerat domeniile problematice din cadrul structurilor guvernamentale, evidențiind în mod special ministerele și instituțiile conduse de exponenții PLDM și în același timp menajând exponenții PD, transmite UNIMEDIA.

Guvernul care și-a pierdut credibilitatea în fața oamenilor. Cu ce se ocupa prim-ministrul, șeful FISC-ului, miniștrii care au dosare și au calitatea de bănuiți, indiferent din ca partid fac parte? Ce facem cu dezastru din educație, medicină, sănătate, cu furturi la achiziții publice, agricultură, vamă și FISC?”, a întrebat Lupu.
Lupu aruncă cu pietre în grădina PLDM: Guvernul nu trebuia să se bazeze pe „Mister Nu-Sunt-Bani”
Marian Lupu, lider al PDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Acesta a menționat că miniștrii PLDM își asumau anumite decizii și nici măcar nu le treceau prin ședințele de Guvern. Marian Lupu a dat drept exemplu două domenii: educație și sănătate. „Așa numitele reforme promovate în educație nu a fost implementată prin proiecte de legi, nici măcar prin hotărâri de Guvern, ci prin ordine ale fostului ministru. Nimeni nu știa de ele. A început să iasă la iveală acest dezastru abia în toamna-iarna anului trecut. Același dezastru la Ministerul Sănătății, unde ministru a închis prin ordine spitale și centre de medici de familie. Nici măcar prin hotărâri de Guvern”, a subliniat democratul.

Întrebat de moderatoare dacă problema este doar în exponenții liberal-democraților, Lupu a spus că are niște reproșuri și pentru reprezentanții democraților. „Știți ce pretenții am eu față de dl Lazăr? Domnia sa, trebuia cu mult mai mare insistență să bată cu bâta pe mas ministrului de Finanțe și să-i spună că nu se poate de majorat taxa pe valoare adăugată la produsele agricole de la 8 la 20%. El a spus-o, s-a luptat, dar trebuia să lupte și mai tare. El nu trebuia să iasă din cabinetul premierului și a ministerului Finanțelor și să le spună: „Nu se poate de lichidat facilitățile fiscale pentru investițiile străine pentru că de ele depind locurile de muncă noi și salariile oamenilor”, a adăugat acesta.

Față de ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, liderul PD are o singură obiecție. „A prezentat de mai multe ori proiecte se ciocneau la nivelul că nu avem bani, spre exemplu proiectul cu indexarea pensiilor. Bani sunt în țară. Doar că problema cea mare este cu corupția la vamă, corupția la FISC - aici este cea mai mare corupție”, a subliniat sursa citată și a revenit astfel la domeniul PLDM de activitate.

„Guvernul nu trebuie să se bazeze pe acest Mister „net”, în persoana ministrului de Finanțe, pentru că nu am bani. Dar ce faci dlui ministru ca să ai acești bani? Cum faci tu ca să ai aceste investiții? Acest Vicol de la FISC se ocupa cu trafic de influență și se ocupa cu înverzirea țării. Premierul are funcția să organizeze Cabinetul de Miniștri, dar ce a făcut el?”, a evidențiat Marian Lupu.

Președintele PD consideră că PLDM intenționează să-și mascheze problemele „creând o gaură neagră pe care se numește campanie electorală”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub