Lupu anunţă că oficialii europeni au dat un ultimatum Chişinăului

Bruxelle-ul califică acţiunile deputaţilor liberal-democraţi şi cei comunişti drept o abandonare definitivă a cursului european al ţării noastre. Declaraţia aparţine fostului preşedinte al Parlamentului Marian Lupu şi a fost făcută la Publika TV, informează UNIMEDIA.
Lupu anunţă că oficialii europeni au dat un ultimatum Chişinăului
Marian Lupu, președintele Partidului Democrat (Foto: UNIMEDIA)

„Zilele trecute am avut mai multe discuţii cu înalţi oficiali de la Bruxelles. Am fost întrebat dacă demiterea speakerului va duce la o oarecare revanşă a noastră. Am zis categoric nu. Mi-a fost solicitat să prezint toată această listă de proiecte care a fost înregistrată în regim de urgenţă marţi seara, documente care se votează azi în Parlament. Pe unele din ele sunt deja şi reacţii. Aceste acţiuni sunt calificatate ca o abandonare definitivă a cursului europeană a ţării noastre”, a declarat Marian Lupu.

Democratul a mai adăugat că oficialii europeni se arată deranjaţi de instabilitatea politică din ţara noastră, menţionând că din partea lor a venit chiar şi un ultimatum.    

Pub

„Colegii europeni sunt vădit deranjaţi de instabilitatea politică. Evident, apare întrebarea: Cum într-o asemenea stare de incertitudine şi instabiliate, Republica Moldova are de gând să continue agenda europeană. În cadrul acestor discuţii s-a menţionat foarte clar că dacă până la începutul lunii mai la Chişinău  nu se ajunge la o stabilizare a situaţiei şi la formarea acelor premise solide pentru continuarea agendei europene, se pune în mare pericol însăşi continuare procesului de negocieri asupra acordului de asociere”, a subliniat preşedintele PD. În acest context îmi aduc aminte de declaraţiile lui Filat că cine va duce țara la alegeri anticipate, va compromite procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Pasărea pe limba ei piere”, a conchis preşedintele PD.

UNIMEDIA menţionează că în şedinţa de astăzi a Parlamentului, deputaţii liberal-democraţi au votat împreună cu cei comunişti mai multe proiecte de lege iniţiate de fracţiunea PCRM. Printre acestea se numără anularea votului de numire în funcția de Procuror General a lui Corneliu Gurin, abrogarea sistemului electoral mixt, precum şi majorarea pragului electoral de accedere în Parlament.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub