Citește toate știrile la acest subiect

Lupu: Aderarea la NATO ar duce la pierderea Transnistriei

Aderarea Republicii Moldova la NATO ar duce la separarea definitivă de regiunea transnistreană, la pierderea acestui teritoriu. În acest context, anumite forțe politice ar putea să își întețească ideologiile.

Declaraţiile au fost făcute de liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Politica” de la Național4, informează UNIMEDIA.

Lupu: Aderarea la NATO ar duce la pierderea Transnistriei
Marian Lupu, liderul PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Aderarea la NATO nu ne oferă „mușchi” suplimentari. Să ceară ajutor unei țări dintr-un bloc militar sau altul, în caz de agresiune, Moldova este în drept și în capacitate să o facă și nefiind membru al NATO”, a subliniat Lupu.

Potrivit liderului democrat, această decizie poate fi luată în urma organizării referendumului.

Pub

„Rămân pe poziția fermă că noi trebuie să ne consolidăm statutul. Este un statut fixat în Constituția țării. Ca să schimbi caracterul neutralității, să elimini această poziție din Constituție, poate trebuie trecută doar prin referendum și trebuie să obții un număr impunător de voturi”, a precizat policianul.

Totodată, Lupu consideră că aderarea ar duce la pierderea Transnistriei. „Un asemenea pas ar duce la separarea definitivă a regiunii transinistrene, pierderea acestui teritoriu. Iar anumite forțe politice își vor înteți ideologiile. Vraba mălai viseasă. Dar noi avem anumite convingeri. Avem un stat care s-a creat timp de 20 de ani cu viziune statală”, a conchis liderul PD.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI