Luptele sângeroase pentru independența țării, comemorate în satul Varnița

Miting de comemorare a evenimentelor tragice care au avut loc acum 25 de ani și s-au soldat cu jertfa voluntarilor satului Varnița pentru a apăra independenţa și integritatea teritorială a Republicii Moldova, s-a petrecut astăzi.

Luptele sângeroase pentru independența țării, comemorate în satul Varnița
(Foto: gov.md)

Evenimentul a fost organizat la Memorialul eroilor din satul Varniţa, raionul Anenii Noi.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Gh. Bălan a menționat că locuitorii din Varniţa, pe platoul căruia s-au dus unele din cele mai crâncene lupte, au stat la fundamentul independenţei Republicii Moldova, aparând-o prin sacrificiul celor mai buni feciori ai neamului. Este de apreciat bărbăția, curajul și patriotismul polițiștilor, militarilor şi voluntarilor care s-au ridicat în apărarea copiilor, familiilor, localităţilor de pe malurile Nistrului şi a întregii țări.

Pub

La întâlnirea cu locuitorii satului Varnița, Vicepremierul a discutat despre problemele cotidiene ale locuitorilor din Zona de Securitate și a specificat că Guvernul depune eforturi sporite întru a identifica o soluţie viabilă şi durabilă pentru conflictul transnistrean, respectând suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării și interesele primordiale ale populației de pe ambele maluri ale râului Nistru. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI