ora: 16:48, 06 dec 2012 8983
Autor: Cristina Aramă

„Lupta cu corupția nu mai poate fi purtată cu mănuși albe!” Schuebel și Moser vor rezultate concrete!


„Lupta cu corupția nu mai poate fi purtată cu mănuși albe!” Schuebel și Moser vor rezultate concrete!
Nu încercări, dar rezultate!
Oleg Efrim
Foto: UNIMEDIA
Lupta cu corupția nu mai poate fi purtată cu mănuși albe. Suntem conștienți că acest lucru nu va fi deloc ușor. Sperăm că o să combatem acest flagel în pofida „vocilor” care afirmă că există riscul anumitor abuzuri din partea autorităților statului sau a persoanelor rău intenționate.

Declarația a fost făcută de către ministrul Justiției, Oleg Efrim, în cadrul dezbaterilor publice privind iniţiativele legislative anticorupţie ale Ministerului Justiţiei, care s-au desfășurat astăzi, 6 decembrie, transmite UNIMEDIA.

„Încercăm să rămânem gentilomi în relația cu cei care nu ezită nici o clipă să se îmbogățească din contul altuia, să fure fără nici o jenă atât din buzunarul statului, buzunarul cetățenilor, cât și a agenților economici.  Sper să combatem acest fenomen. Suntem conștienți că acest lucru nu va fi deloc ușor”, a declarat Efrim.

În același timp acesta a precizat că în utlimul timp aude tot felul de declarații, una mai ciudată ca alta. „Ba se spune că avem intenția să declanșăm o vânătoare de vrăjitori, ba că facem acest lucru de dragul unor dividente politice. Aceste afirmații nu sunt decât o tentativă stângace de a masca frica și teama de reforme atât în sistemul judecătoresc, cât și în administrația publică în general. În pofida eforturilor de a reduce reformele respective la o simplă mimare a acestora, Guvernul Republicii Moldova rămâne ferm în intențiile sale de combatere și prevenire a corupției”, a subliniat Efrim.

De aceași părere este și ambasadorul SUA în Moldova, William Henry Moser, care a atenționat asupra acestui fenomen. „Mi-a plăcut ce a spus ministrul Efrim privind mănușile albe, evident că nu este loc pentru mănuși albe în acest flagel. Toți oficialii publici trebuie să fie trași la răspundere pentru acte de corupție. Guvernul trebuie să implementeze principiul de toleranță 0 față de corupție. Noutatea bună este că Moldova se mișcă în direcția corectă”, a conchis Moser.

Prezent la eveniment, şeful delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, a menționat că Uniunea Europeană (UE) este disponibilă să sprijine financiar activităţile autorităţilor moldoveneşti privind combaterea corupţiei, dar vrea rezultate concrete și nu doar încercări.

„Vom oferi 60 de milioane de euro menite să ajute la implementarea reformelor în sistemului judicar. Noi într-adevăr oferim banii contribuabililor europeni. De aceea, vreau să vă spun că nu ne așteptăm doar la încercări, noi ne așteptăm să vedem rezultate reale concrete. Dar pentru a obține aceste rezultate, noi dorim să încurajăm autoritățile Republicii Moldova să utilizeze experiența țărilor membre UE. Să utilizeze diferite instrumente pentru prevenirea și combaterea corupției, iar Uniunea Europeană va sprijini totalmente măsurile și instrumentele care vor fi implementate pentru eliminarea corupției”, a spus Schuebel.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (90)
  Aha, corupții luptă cu corupția
  • +6 (90)
   PLDM, să furați mai puțin griu din hambare și apoi să vă apucați de lupta contra corupției
   • +4 (90)
    iar PLDM se dă in spectacol. De vorbe sunt buni, la capitolul EFICIENȚĂ rămin mult in urmă
    • -4 (88)
     printre altele doar PLDM mai face treaba in tara asta mai mult nimeni
     • -4 (86)
      vrea ca cineva sa spuna un argument concret care ar viza sa nu acceptam intiativa PLDM sau voi nu sunteti atita contra intiativei cit contra PLDM-ului ??? macar din cei ce critica stiti care sunt consecintelei acestei schimbari ?
      • -3 (85)
       in ziua de azi totul merge ca o cursa de PIAR si in timp ce PLDM vine cu o initiativa cei de la PL si PD incearca sa murdareasca aceasta itiativa cu speramta ca Electoratul sa atraga atentiia asupra lor dar ceea ce am observat eu este faptul ca mereu in presa cind este PLDM eii vin cu intiative si sunt la munca cind in teritoriu cind in documente si contracte dar cind vad echipa PL sau PD eii mereu stau doar la tribune cu 10 microfoane in mina si nu vin cu nici o initiativa dar au doar critice

       Sunt cetățean activ
       • -4 (78)
        invidiia aeata ce dicteaza cu o buna parte de oameni din Rm
        mmult stimate domnule Ghimpu vash sugera sa facetzi o investigare la spitalul psihiatric si daca totul este bine ( ceea ce nu prea cred) vash sugera sa va apucatzi de citi ceva caci dumnevoastra cu aceasta parere ducetzi oamenii in eroare
        • -10 (78)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         cite au facut cei de la PLDM cred ca chiar ar fi un exemplu pentru PL si PD sa se apuce si eii de munca
         • +9 (77)
          Fenomenal ,speram ca in urma acestor reforme se va micsora efectivul de cadre a PLDM ,pentru ca atot ei sunt cei ce fac coruptia in RM
          • +12 (80)
           Nu inteleg , ce tupeu poti avea atnuci cind vrei tot pe tine sa te sanctionezi, ma refer aici la pldm , pentru ca insasi din declaratiile facute de Efrim dumneaqlui vrea ca sa nu se mai fure de la cetatenii simpli si agentii economici , In situatia data se primeste ca Fiscul si Vama sunt principalele institutii in RM care sunt conduse de PLDM , ce se ocupa cu furatul si coruptia,nu stiu ce vrea Efrim sa zica ,dar cred ca Filat nu-i va permite sa-i inchida afacera de la Fisc si Vama.!!!
          • +1 (71)
           In situatia actula la care RM este , se primeste ca Egrim merge contra lui Filat , interesanta lupta , oare ii va reusi sa-l nimiceasca pe cel mai controversat contrabandist din RM ( FILAT)
          • +1 (71)
           desigur ca UE vrea rezultate concrete si transparenta, dar din pacate chiar daca si poate cineva are idei nobile si incerca sa faca ceva, in cele din urma este mai greu de realizat, cine stie poate Efrim si are o intentie sa faca ceva, dar cu totii stim foarte bine ca fara Filat la PLDM, nimeni nu face nici un pas...a eradica coruptia inseamna a limita si a marginaliza toti sponsorii PLDM-ului, pentru Filat eradicarea coruptiei ar fi sinucidere curata deoarece fara medode corupte nu ar mai fi acces la resurse...de visat e frumos, dar parerea mea este ca pina nu vom schimba clasa politica, mentalitatea si functionarii in institutiile de stat, noi nu vom obtine nici un succes in acest domeniu...cum e posibil sa schimbam ceva cind in fruntea PLDM-ului se afla filat cu mentalitate de contrabandist???

           Sunt cetățean activ
          • +3 (69)
           Cred ca toti oficialii si-au dat seama despre ce merge vorba la aceste initiative ale pldm-ului, astfel Speram ca cei din pldm care u furat griul din hambarele taranilor vor fi sanctionati si trasi la raspundere penala pentru ca au comis un furt acesti neghiobi
           PLDM partidul ce merge impotriva Poporului!!!
       • -3 (75)
        Foarte corect Politzai , mereu acestea de la PD si PL inpiedica activitatea Guvernului , si mereu cind PLDM vine cu initiativa buna pentru societate , pentru cetateni ,PL si PD stiu doar sa-i impiedice si sa arunce cu pietre in PLDM, si atunci despre care Alianta vorbeste Ghmpu si Lupu daca ei mereu bat in ceea de a distruge AIE , nu vin cu nici o propunere buna dar sa le faca rau altora pot!!!
     • -4 (76)
      În general, dacă să rezumăm tot ce se întâmplă în sistemul judecătoresc, aceste probleme pot fi reduse la două. Este vorba despre modul în care magistraţii înţeleg să fie responsabili pentru actul justiţiei pe care îl înfăptuiesc şi a doua problemă sunt condiţiile în care activează.
      Sigur, nu pot să nu menţionez aici acţiunile de responsabilizare a judecătorilor care le atribuim la categoria măsuri anticorupţie. Important este să constat că în toată istoria Republicii Moldova am avut doi magistraţi care au fost condamnaţi penal pentru fapte de corupţie şi aceasta s-a întâmplat până în anul 1996. În acelaşi timp, există în societate o percepţie de corupţie cvasitotală în sistemul judecătoresc.
      • -4 (74)
       Ministerul Justiţiei, fiind o parte a Executivului, intervine cu măsuri privind reformarea sistemului judecătoresc până la limita imixtiunii în puterea judecătorească. Am aşteptat dacă nu ca iniţiativa schimbării să vină din interiorul sistemului, cel puţin să fie susţinută din interior. Din păcate, nu numai că nu avem aşa-numiţi agenţi ai schimbării în sistemul judecătoresc, dar, invers, ne confruntăm cu o rezistenţă enormă din partea actorilor din justiţie. Înţelegem că urmează să asigurăm schimbării în comportament şi în atitudine, să dăm o nouă înţelegere la tot ce înseamnă profesionalism şi etică profesională. Urmează să se gaseasca acei catalizatori care să ne asigure aceste rezultate în perioade mult mai scurte de timp decât le-au realizat democraţiile avansate.
       • -4 (74)
        Imi manifest speranţa că vom obţine un compromis maxim posibil care să asigure echilibrul dintre interesul cetăţeanului pe de o parte şi nevoile magistraţilor, pe de altă parte, astfel încât cei din urmă să poată acţiona eficient în folosul celor dintâi.
       • +1 (67)
        Toate reformele facut de gruparea pldm-ista n-auy facut nimik mai mult dechit sa sporeasca criminalitatea in RM . IAR actiunile pe care le intreprind sunt concentrate asupra consolidarii puterii statului in miinele unui nou dictator FIlat, care vrea sa-si elimine toate obstacolele in faradelegile pe care le comite
     • -10 (12)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      -Numai Oleg lucrează in țara asta... :)))))))))))
 • 0 (72)
  Ma face sa rid asemenea declaratii...cite nerusinare...ei sunt acei care promoveaza coruptia si inca sa spuna ca trebuie de luptat cu coruptia...cum va este tata asa si voi....jos PLDM!
  • +15 (65)
   Ashtia de la PLDM se dau in spectacol incerchind sa eschiveze de la actiunile lor frauduloase. Fiscul terorizeaza investitorii , Bumacov imparte griul p/u membrii de partid.Iar Filat contrabandistul nr 1 a adus mai multe pagube in economia tarii mai mult dechit comunistii in 8 ani de zile

   Sunt cetățean activ
 • -19 (63)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cum sa lupti singur cu tine ....SRL AIE este cea mai corupta guvernare din ultimii 20 de ani...comii in 8 ani nu au furat atit cit AIE ...si mi-a placut cum a spus Dondonel RMoldova a indicat crestere doar la DATORIA EXTERNA
  • +12 (60)
   Sa nu confundam Aie-ul cu gruparea criminala pldm-ista care detine controlul asupra tuturor parctic structurilor banoase ale tarii si le exploateaza la maxim in folosul intereselor proprii .
   Asta nemaivorbiond de faptul ca ei au marit atit accizele chit si taxele la majoritatea produselor.

   Sunt cetățean activ
 • -5 (47)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca cu adevarat vrem cu totii sa traim mai bine atunci corect e sa sustinem persoana care cu adevarat doreste sa limiteze aceasta "tumoare " zis-coruptie.D-l ministru Efrim este asa o persoana. Si daca este ceva concret in adresa acestui om , normal e sa se spuna. La noi in tara insa porcarii se fac peste tot inclusiv organizand diferite comentarii . Trebuie de gandit macar putin findca "pateul " ce il mananca unii azi cu mare pofta o sa faca ca copii si nepotii aceluias om sa se chinuie toate viata lor.
 • -3 (41)
  E si normal. Demult trebuia inceputa adevarata lupta - nu mimarea ei ca pina acum. Europenii si americanii sunt foarte simtiti. Rusia are interese mari aici si ar folosi orice greseala de a lor. De aia se poarta cu noi de parca am fi niste copii inconstienti. Tot ne imping incetisor din urma, ne stimuleaza cu dulciuri, jucarii - numai sa mergem pe calea cea dreapta. Dar se stie ca orice rabdare are o limita. Daca o sa insistam in nesimtire si inconstienta s-ar putea ca europenii sa lase la o parte aptitudinile pedagogice si sa incepem a lua suturi in fund si zdupace dupa cap.
 • -6 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  hahahahah! puteti sa oferiti si 600mln, mos Mosser, pt implementarea reformelor in sistemul judiciar ca oricum o vor taragana-o pana-npanzile albe, caci ceea ce se vrea implementat cu aceleasi masuri vor fi si ei masurati de cei ce vor veni din urma lor cand vor pleca de la guvernare si vor fi lipsiti de iunitate,poate se si vor razbuna...hahahaha
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  cata dreptate au europenii astea. cred ca avem nevoie macar pentru o [perioad o guvernare europeana din toate tarile dezvoltate .altfel astea o sa ne manance cu tot cu ... .Nu se poate asa ceva, daca nu se iau masuri urgente , atunci UE se intoarce cu spatele si ce facem atunci ? mergem la rusi cu pocloane.Nu pentru asta am luptat.
  • 0 (0)
   ce nu v-a placut mai lingailor , ca am spus adevarul? puneti mana pe carte si invatati , ca o sa aveti nevoie .Nu va place adevarul , dar asta o sa va coste
 • +1 (1)
  A apărut și o luminiță la capătul tunelului. Se numește Oleg Efrim.Vă chem pe toți, cei cu mînile și sufletul curat,să-l susținem. Singur nu va putea face nimic. Este primul,care le aruncă mănușa hoților și corupților.Nu o face Procuratura,nici MAI,nici cei ce zic că luptă cu corupția(ANI),nici Parlamentul. Bravo Domnule Efrim!!! Dumnezeu să ne ajute!
 • +1 (1)
  acest ministru merita toata lauda , dar trebuie sa sa fie exigent si sa nu raspunda comenzilor>Din pacate daca nu va fi sustinut , va fi alungat din guvern , ca sa nu le strice treburile
 • +1 (3)
  oo ar fi bine sa lupte intr adevar cu coruptia da noi oamenii simpli vrem sa si mai vedem asta, cum o sa se bata ei intre ei. Da ce o sa faca Vama, mai bine zis Balitki si stadler, ce o sa faca insasi Efrim ca у corupt de pute tocmai. asa ca dragi oameni buni, inca o minciuna de la un minciunos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +1 (1)
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) „Vom oferi 60 de milioane de euro menite să ajute la implementarea reformelor în sistemului judicar……?????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? “De aceea, vreau să vă spun că nu ne așteptăm doar la încercări, noi ne așteptăm să vedem rezultate reale concrete……????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? “Dar pentru a obține aceste rezultate, noi dorim să încurajăm autoritățile Republicii Moldova….. - „Vom oferi 60 de milioane de euro menite să ajute la implementarea reformelor în sistemului judicar……?????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
 • +1 (1)
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) „Vom oferi 60 de milioane de euro menite să ajute la implementarea reformelor în sistemului judicar……?????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? “De aceea, vreau să vă spun că nu ne așteptăm doar la încercări, noi ne așteptăm să vedem rezultate reale concrete……????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? “Dar pentru a obține aceste rezultate, noi dorim să încurajăm autoritățile Republicii Moldova….. - „Vom oferi 60 de milioane de euro menite să ajute la implementarea reformelor în sistemului judicar……?????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
 • +1 (1)
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  “Dar pentru a obține aceste rezultate, noi dorim să încurajăm autoritățile Republicii Moldova…..
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  „Vom oferi 60 de milioane de euro menite să ajute la implementarea reformelor în sistemului judicar……??????????
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/lupta-cu-coruptia-nu-mai-poate-fi-purtata-cu-manusi-albe-schuebel-si-moser-vor-rezultate-concrete-55045.html
 • +1 (1)
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  “Cod galben de ninsoare, vânt puternic și ghețuș”
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  http://unimedia.info/stiri/cod-galben-de-ninsoare--vant-puternic-si-ghetus-54993.html
 • +1 (1)
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  “Cutremur de 7,3 grade în Japonia”……….
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  http://unimedia.info/stiri/cutremur-de-7-3-grade-in-japonia--alerta-de-tsunami-55068.html
 • +1 (1)
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!....."„Lupta cu corupția nu mai poate fi purtată cu mănuși albe!”.....!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  http://unimedia.info/stiri/lupta-cu-coruptia-nu-mai-poate-fi-purtata-cu-manusi-albe-schuebel-si-moser-vor-rezultate-concrete-55045.html
 • +1 (1)
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ??????????....."Ziua Națională Anticorupție".....??????????
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/ziua-nationala-anticoruptie-55120.html
  • +1 (1)
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   2012-12-09))))) - !!!!!!!!!!....."Ziua Noastra Anticorupție".....!!!!!!!!!!
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/ziua-nationala-anticoruptie-55120.html

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA